Юрій Стець хоче розібратися з Нацрадою

5 Вересня 2012
6312
5 Вересня 2012
17:59

Юрій Стець хоче розібратися з Нацрадою

6312
Яка проігнорувала засідання парламентського комітету
Юрій Стець хоче розібратися з Нацрадою

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець обурений тим, що члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення проігнорували засідання парламентського Комітету. «Прикро, але ситуація, коли відключали 5 канал з політичних мотивів, повторюється зараз телеканалом ТВі», - сказав він на засіданні 5 вересня, яке пройшло в режимі наради через відсутність кворуму. На засідання прийшли тільки представники опозиції: Юрій Стець, Віктор Уколов, Олена Кондратюк і Олександр Абдуллін.

 

На його думку, коли парламентським комітетом розглядається таке важливе питання, як вимкнення ТВі з кабельних мереж, повинен був прийти або голова, або члени Нацради, яка є регуляторним органом у телевізійній сфері. «Особливо це стосується тих членів Нацради, яких обрала Верховна Рада (це Микола Фартушний, Оксана Калетник, Ірина Опілат, Євген Баранов. - ТК)», - зауважив голова Комітету.

 

Він дав доручення юристам Комітету, щоб вони вивчили питання, яким чином народні депутати можуть вплинути на діяльність чи бездіяльність членів Нацради стосовно відключень ТВі. «Бо для всіх зрозуміло, що відбувається знищення каналу, де є інша точка зору, де чути голос опозиції, де стовідсотково без купюр говориться про те, що відбувається в країні», - зазначив Юрій Стець.

 

Нагадаємо, згідно з законом Верховна Рада може відкликати свої представників у Нацраді тільки в разі несхвалення її річного звіту про роботу. Як повідомив Юрій Стець, розгляд звіту Нацради заплановано на цьому пленарному тижні.

 

Представники кабельної мережі «Тріолан», яка першою вимкнула ТВі в 11 містах 20 липня, також на засідання Комітету не прийшли.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада проведе моніторинг провайдерів на предмет відключення телеканалу ТВі.

 

Нагадаємо, 20 липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Згодом ТВі почали відключати кабельні оператори в інших містах. За даними ТВі, понад 60 кабельних компаній протягом серпня вимкнули ТВі зі своїх пакетів.

 

Із 5 вересня найбільший оператор кабельного телебачення «Воля» перевів ТВі з базового пакету «Україна і світ» у розширений дорожчий пакет «Всесвіт».

 

ТВі заявляє, що кабельники його вимикають під тиском Національної ради і її представників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6312
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 730
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 268
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 049
11.09.2012 09:15
Валентина Самченко, «Україна молода»
26 725
10.09.2012 08:27
«Коммерсантъ. Украина»
22 801
07.09.2012 14:41
Роман Кабачій, для «Детектор медіа»
14 025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду