Президент звернувся до Нацради з приводу ТВі

17 Вересня 2012
6969
17 Вересня 2012
17:21

Президент звернувся до Нацради з приводу ТВі

6969
Закликав уважно розглянути всі заяви ТВі щодо конфліктів із державними органами та комерційними структурами
Президент звернувся до Нацради з приводу ТВі

Президент України Віктор Янукович звернувся до членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу ТВі. Про це повідомляє прес-служба президента.

 

Глава держави висловив своє занепокоєння щодо інформації про перешкоджання виходу в ефір та комерційній діяльності телеканалу. Віктор Янукович закликав Нацраду уважно розглянути всі заяви керівництва та співробітників ТВі щодо конфліктів із державними органами та комерційними структурами.

 

Незадовго до цього повідомлення прес-служби президента прес-служба Нацради поширила заяву, у якій члени регуляторного органу звинуватили менеджмент ТВі у шантажі, спекуляціях і в імітації політичних переслідувань.

 

На засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів 17 вересня голова Нацради Володимир Манжосов пообіцяв, що протягом двох тижнів Нацрада завершить моніторинг провайдерів програмної послуги на предмет відключення ТВі та інших каналів і оприлюднить результати.

 

Нагадаємо, з 20 липня телеканал ТВі відключили вже понад 80 кабельних мереж по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

Як відомо, президент призначає половину членів Національної ради - чотирьох із восьми. Зараз у Нацраді працюють троє членів за квотою президента - Володимир Манжосов (голова), Оксана Головатенко (перший заступник голови) і Лариса Мудрак (заступник голови).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду