Прес-служба Нацради написала відкритий лист Княжицькому

20 Вересня 2012
5434
20 Вересня 2012
18:31

Прес-служба Нацради написала відкритий лист Княжицькому

5434
«За останні десять років усі медіапроекти, які ви очолювали, закінчувалися голосними скандалами з приводу фінансової діяльності»
Прес-служба Нацради написала відкритий лист Княжицькому

Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення звернулася з відкритим листом до генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Прес-служба Нацради пригадує сумний досвід менеджерської діяльності Миколи Княжицького та пов'язує нинішній скандал з відключенням ТВі з передвиборною кампанією пана Княжицького. Відповідний лист на бланку прес-служби Нацради надійшов на адресу «Детектор медіа». Він також оприлюднений на сайті Нацради.

 

Прес-служба Нацради нагадує Миколі Княжицькому, що виборчі кампанії завершуються, а медійна діяльність залишається, і застерігає, що «неправдива інформація, поширювана вами, а також наклепи є свідченням вашої непрофесійності, непорядності та маніпулятивних технологій, які ви використовуєте упродовж своєї тривалої менеджерської діяльності».

 

«Вам уже неодноразово вірили люди, вірили журналісти, однак за останні десять років усі медіапроекти, які ви очолювали, закінчувалися голосними скандалами з приводу фінансової діяльності», - йдеться в листі.

 

Прес-служба Нацради дорікає Миколі Княжицькому, що у 2010 році він переконував усіх, що канал ТВі закривають і в нього відбирають ліцензії, хоча саме на цих ліцензіях канал ніколи і не мовив. На переконання державного органу, пан Княжицький «красиво ввів в оману всю країну». «Насправді ж ви працювали і розвивалися, нарощували кількість глядачів телеканалу та отримали ще дві ліцензії: у Польщі -  для каналу "ТВі Євро" та в Україні - для каналу "Інфо 24" у грудні минулого року. До речі, останній телеканал досі не розпочав мовлення. Очевидно, ви зберігаєте цю ліцензію для того, щоб роздмухати новий скандал», - припускають автори листа.

 

Прес-служба регуляторного органу просить під час участі Миколи Княжицького у виборчій кампанії не вдаватися до погроз фізичних розправ та завдання шкоди як працівникам Національної ради, так і провайдерам програмної послуги, «про які вже є неодноразові свідчення».

 

«Ми розуміємо, що вам не вигідно чути неодноразові роз'яснення Національної ради про непричетність до відключення каналу ТВі в кабельних мережах, інакше постає питання про вашу фінансову відповідальність і доведення компанії до межі банкрутства», - йдеться у відкритому листі.

 

Прес-служба пояснює, що на Нацраді лежить відповідальність за впровадження цифрового мовлення і виконання закону «Про телебачення і радіомовлення». Через необхідність розширення універсальної програмної послуги відбувається масове відключення провайдерами деяких українських та іноземних каналів. Так, за даними Нацради, окрім телеканалу ТВі, також відключаються спортивний, музичний, бізнес-канал тощо. «Однак ці телеорганізації дбають про свою репутацію, а їхні менеджери не балотуються в народні депутати», - зауважує прес-служба.

 

«Складається враження, що на жертовник вашого депутатства кладуться всі найбрудніші маніпулятивні методи, включно з методом маніпулювання українською громадою та формування з журналістів, які працюють на ТВі, агітаційно-пропагандистського департаменту», - йдеться в листі.

 

Відмову ТВі від участі в незалежному моніторингу новин держорган розцінює як свідчення того, що Микола Княжицький не дотримуєтеся журналістських і політичних стандартів, а дбає лише про своє політичне майбутнє. «До речі, останні незалежні моніторинги свідчать, що ТВі є лідером незбалансованих політичних новин», - сказано в листі.

 

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

 

За інформацією «Детектор медіа», неофіційно регуляторний орган не є таким категоричним щодо ТВі, оскільки представники Нацради почали вимагати від провайдерів відновити ТВі у своїх мережах.

 

Це сталося після того, як 17 вересня президент України Віктор Янукович звернувся до членів Нацради з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу ТВі. Президент закликав Нацраду уважно розглянути всі заяви керівництва та співробітників ТВі щодо конфліктів із державними органами та комерційними структурами.

 

Нагадаємо, що з 20 липня телеканал ТВі відключили вже понад 80 кабельних мереж по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5434
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр Власенко
4238 дн. тому
«Вам уже неодноразово вірили люди, вірили журналісти, однак за останні десять років усі медіапроекти, які ви очолювали, закінчувалися голосними скандалами з приводу фінансової діяльності», - йдеться в листі. Я принагідно нагадаю авторам цього куцо порізаного листа, що у свій час всі проекти Сайруса Філда закінчувались фіаско та голосгими фінансовими скандалами. Але завдяки саме його зусиллям був прокладений перший трансатлантичний кабель.
boss
4239 дн. тому
Meesha , Вы не поняли ! ЭТО - ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО НАЦРАДЫ , только оно закрыто !
Meesha
4239 дн. тому
ТК, а к чему эта непрямая речь? Вы неспособны выложить письмо Нацрады без собственной цензуры?
boss
4239 дн. тому
...Нацрада нагадує Миколі Княжицькому, що виборчі кампанії завершуються, а медійна діяльність залишається.....Малошановна Нацрада , виборчі кампанії завершуються , а разом і Нацради !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду