Дзюба, Сверстюк, Брюховецький та інші виступили на захист ТВі

7 Вересня 2012
7476
7 Вересня 2012
18:18

Дзюба, Сверстюк, Брюховецький та інші виступили на захист ТВі

7476
Закликали членів Нацради відновити мовлення ТВі в повному обсязі
Дзюба, Сверстюк, Брюховецький та інші виступили на захист ТВі

Ініціативна група «Першого грудня» стурбована фактами порушення свободи слова та безпрецедентного тиску на телеканал ТВі. Про це йдеться в її заяві, поширеній 7 вересня.

 

Ініціативна група «Першого грудня» об'єднує В'ячеслава Брюховецького, Богдана Гаврилишина, Семена Глузмана, Володимира Горбуліна, кардинала Любомира Гузара, Івана Дзюбу, Мирослава Мариновича, Мирослава Поповича, Євгена Сверстюка, Вадима Скуратівського, Ігоря Юхновського.

 

«Цілеспрямована політика замовчування, яка є відповідальністю нинішньої влади, призвела до того, що слово стало програмованим, конвойованим, і заляканим. Відтак четверта влада не виконує свою основну місію, яка полягає в тому, щоб бути на сторожі, будити, і викривати неправду. В цих умовах особливо важливо захистити незалежні джерела інформації», - йдеться у зверненні ініціативної групи «Першого грудня» на підтримку телеканалу ТВі.

 

Інтелігенція наголошує: коли немає свободи слова, громадянин стає повністю беззахисним, адже публічність - єдиний дієвий спосіб знати, а отже - мати можливість змінювати.

 

«Країні необхідна чесна, фахова та продуктивна розмова навколо життєво важливих проблем, де буде гарантоване право голосу всім. А така розмова неможлива без свободи слова та вільного доступу до інформації. Захистивши свободу слова та вільні засоби масової інформації, серед яких телеканал ТВі, ми гарантуватимемо шанси на демократичний розвиток України», - вважають автори заяви.

 

Учасники ініціативної групи персонально закликали членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення - Володимира Манжосова, Євгена Баранова, Оксану Калетник, Ірину Опілат, Оксану Головатенко, Ларису Мудрак, Миколу Фартушного - усвідомити свою суспільну відповідальність та відновити в повному обсязі мовлення телевізійного каналу ТВі.

 

Група «Першого грудня» закликала всіх громадян об'єднатися навколо відповідальності за майбутнє своєї країни, виступити на захист телеканалу ТВі і приєднатись до всеукраїнської акції протесту, яка відбудеться 8 вересня.

 

«Якщо ми щиро бажаємо жити вільними людьми у вільній країні - мусимо робити це разом», - наголосили учасники ініціативної групи.

 

Нагадаємо, з 20 липня телеканал ТВі відключили вже понад 80 кабельних мереж по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

Наводимо повний текст звернення: ініціативної групи «Першого грудня»:

 

«Відстояти свободу слова

 

Ми, учасники Ініціативи «Першого грудня», висловлюємо глибоку стурбованість з приводу різкого погіршення ситуації зі свободою слова в Україні та безпрецедентного тиску на телеканал ТВі.

 

Свобода слова в Україні протягом останніх двох років відчутно згортається. Цілеспрямована політика замовчування, яка є відповідальністю нинішньої влади, призвела до того, що слово стало програмованим, конвойованим, і заляканим. Відтак четверта влада не виконує свою основну місію, яка полягає в тому, щоб бути на сторожі, будити, і викривати неправду. В цих умовах особливо важливо захистити незалежні джерела інформації.

 

Коли немає свободи слова, громадянин стає повністю беззахисним, адже публічність - єдиний дієвий спосіб знати, а отже - мати можливість змінювати. Сьогодні ми бачимо, що напрям розвитку нашого суспільства потребує докорінних змін, інакшої системи цінностей. Країні необхідна чесна, фахова та продуктивна розмова навколо життєво важливих проблем, де буде гарантоване право голосу всім. А така розмова неможлива без свободи слова та вільного доступу до інформації. Захистивши свободу слова та вільні засоби масової інформації, серед яких телеканал ТВі, ми гарантуватимемо шанси на демократичний розвиток України.

 

Закликаємо членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення - Володимира Манжосова, Євгена Баранова, Оксану Калетник, Ірину Опілат, Оксану Головатенко, Ларису Мудрак, Миколу Фартушного усвідомити свою персональну суспільну відповідальність та відновити в повному обсязі мовлення телевізійного каналу ТВі.

 

Закликаємо всіх громадян об'єднатися навколо відповідальності за майбутнє своєї країни, виступити на захист телеканалу ТВі і приєднатись до всеукраїнської акції протесту, яка відбудеться 8 вересня.

 

Якщо ми щиро бажаємо жити вільними людьми у вільній країні - мусимо робити це разом.

 

Ініціативна група "Першого грудня"

В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7476
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 734
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 272
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 054
10.09.2012 08:27
«Коммерсантъ. Украина»
22 803
07.09.2012 14:41
Роман Кабачій, для «Детектор медіа»
14 027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду