«Тріолан» пообіцяв включити ТВі якнайшвидше, але не уточнив, коли

31 Липня 2012
7648
31 Липня 2012
17:24

«Тріолан» пообіцяв включити ТВі якнайшвидше, але не уточнив, коли

7648
Каже: точно до парламентських виборів
«Тріолан» пообіцяв включити ТВі якнайшвидше, але не уточнив, коли

Директор з інновацій групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко запевняє, що інженери компанії працюють над відновленням трансляції каналу ТВі та намагаються зробити це в найкоротші строки. Про це він сказав під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яке відбулося 30 липня.

 

За словами Вадима Сидоренка, вимкнення ТВі відбулося із суто технічних причин.

 

На запитання «Детектор медіа», чи триватиме поновлення каналу в мережі до завершення виборчої кампанії, пан Сидоренко відповів: «Ні. Це може бути і завтра, а може - протягом місяця».

 

Учасники засідання обговорили також порушення кримінальної справи проти генерального директора ТВі Миколи Княжицького.

 

Старший юрист телеканалу ТВі Катерина Муравйова заявила, що дії Державної податкової служби, яка попри заборону планових перевірок ЗМІ все ж провела позапланові перевірки каналу, є тиском на ТВі. Вона додала, що тиском було також і порушення кримінальної справи проти генерального директора ТВі Миколи Княжицького, і припинення компанією «Тріолан» без будь-яких попереджень трансляції ТВі в 11 містах.

 

Заступник начальника управління податкової міліції - начальник слідчого управління податкової міліції ДПС у м. Києві Олександр Полгороднік відкинув звинувачення юриста ТВі, наголосивши, що порушена кримінальна справа не стосується журналістської діяльності ТВі. «Підтвердженням цього є те, що під час перевірок вилучалися тільки документи, що стосувалися фінансової звітності», - наголосив він.

 

Учасників Міжвідомчої робочої групи здивував збіг обставин, пов'язаних з єдиним опозиційним каналом країни. «Одні пояснюють перевірки фінансовими проблемами, інші - вимкнення - технічними. А виглядає це все - як тиск на єдиний опозиційний канал перед парламентськими виборами», - сказала оглядач «Детектор медіа» Світлана Остапа.

 

Нагадаємо, прокуратура міста Києва 27 липня скасувала постанову податківців про порушення кримінальної справи щодо генерального директора каналу ТВі Миколи Княжицького.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7648
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду