detector.media
19.10.2010 22:13
Кабмін виділяє на український Euronews 85,5 млн гривень, передбачених на виплати столичним інвалідам і дітям

Кабінет Міністрів України планує створити україномовну версію міжнародного каналу Euronews. Відповідне розпорядження було прийняте на засіданні уряду 12 жовтня. Про це сьогодні, 19 жовтня, повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

 

Згідно з розпорядженням, Державний комітет телебачення та радіомовлення повинен провести правову оцінку проекту договору та забезпечити укладення цього договору між Національною телекомпанією України і Euronews, у якому передбачено трансляцію і розповсюдження на території України місцевої україномовної версії міжнародного каналу Euronews (24 години на добу, 7 днів на тиждень).

 

На створення української версії Euronews Кабмін виділяє 85 млн 572 тис. 400 гривень.

 

Для цього перерозподілять бюджетні призначення загального фонду за бюджетними програмами Мінфіну шляхом зменшення на зазначену суму видатків споживання по Києву за бюджетною програмою 3511340 («Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям») та збільшення видатків розвитку за бюджетною програмою 3511090 («Державні капітальні видатки»).

 

Ці кошти, зрештою, мають бути передані Держкомтелерадіо за бюджетною програмою 1701080 («Виробництво телерадіопрограм для державних потреб»).

 

Нагадаємо, що з осені 2009 року на Першому національному кожного буднього дня транслюється 15-хвилинний випуск новин Euronews.  Переговори про створення україномовної версії європейського новинного каналу тривають уже кілька років між керівництвом НТКУ та Радою директорів телеканалу Euronews.

 

Як повідомляла ТК, 12 жовтня Кабмін підписав постанову, якою виділив НТКУ 3,6 млн гривень на погашення боргів перед Euronews.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY