Новий власник інвестує у компанію «Воля-кабель» понад $200 млн

3 Грудня 2007
13592
3 Грудня 2007
14:13

Новий власник інвестує у компанію «Воля-кабель» понад $200 млн

13592
Новий власник інвестує у компанію «Воля-кабель» понад $200 млн
Понад 200 мільйонів доларів США уже найближчим часом можуть піти на розвиток найбільшого українського кабельного оператора ЗАО «Воля-кабель», повідомляє Інтерфакс-Україна. Таку суму готовий вкласти у «Волю» її новий власник, інвестиційний фонд Providence Equity Partners, що спеціалізується на інвестиціях у сфері медіа та телекомунікацій.
 
Як повідомлялось раніше, Антимонопольний комітет України минулої 1 грудня дозволив Providence купити понад 50 відсотків компанії «Воля».
 
Всі деталі угоди, як очікують її учасники, мають бути узгоджені упродовж грудня.
 
Поки невідомо, який саме пакет акцій придбала компанія Providence і за яку суму. Експерти ж оцінюють угоду у 600 мільйонів доларів і говорять про те, що компанія  Sigma Bleyzer, власне, продавець «Волі», могла залишити у своєму активі 15-20 відсотків акцій «Волі» з тим, щоб реалізувати їх, можливо, пізніше, за вищою ціною.
 
Не виключено, що згодом пакет акцій «Волі» може бути виставлено на міжнародних біржах. Тим паче, що раніше президент «Волі» Сергій Бойко заявляв, що компанія збирається виходити на IPO найближчим часом із тим, щоб підвищити свою інвестиційну привабливість.  
 
Оглядачі медійних ринків сходяться на думці, що «Воля» і надалі буде активним гравцем на українському ринку кабельного телебачення. Сприятиме цьому значний досвід компанії Providence у розвитку, зокрема, кабельного телебачення в Європі.
 
«Це – вже сьома велика інвестиція нашої компанії у цей сектор в Європі і друга у Східній Європі, де швидко росте попит на високотехнологічне телебачення та високошвидкісний доступ до мережі Інтернет», - цитує директора Providence Джонатана М. Нельсона «Компаньйон».
 
ЗАТ «Воля-Кабель» - найбільший кабельний оператор України. Входить в інвестиційний фонд Ukrainian Growth Fund III міжнародної компанії Sigma Bleyzer. Загальна сума фонду становить $60 млн. Обслуговує близько 450 тисяч абонентів аналогового і близько 130 тисяч цифрового телебачення (80% ринку). Чистий прибуток 2006 року, за даними ІК «Керамет Інвест», становив 2,38 мільйонів доларів.
 
Providence Equity Partners почала діяти в 1989 році. За цей час вона інвестувала в понад 100 компаній, нині під її управлінням перебуває близько 21 мільярда доларів акціонерного капіталу. Providence інвестує в проекти вартістю від 250 мільйонів до 2,5 мільярдів доларів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13592
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лесь
5993 дн. тому
Цікаво, чи посилиться після цього політика русифікації й зомбування глядачів, яким накинули таку свободу чи волю без вибору?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду