Олександр Ляхов («Воля»): 60 відсотків абонентів готові змінити провайдера, аби отримувати всі цифрові послуги з «однієї розетки»

29 Жовтня 2007
23447
29 Жовтня 2007
09:24

Олександр Ляхов («Воля»): 60 відсотків абонентів готові змінити провайдера, аби отримувати всі цифрові послуги з «однієї розетки»

23447
Олександр Ляхов («Воля»): 60 відсотків абонентів готові змінити провайдера, аби отримувати всі цифрові послуги з «однієї розетки»
26 жовтня в «Палаці Україна» (Київ) відбувся Перший міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні», організований Незалежною асоціацією телерадіомовників України (НАМ) та Індустріальним Телевізійним Комітетом (ІТК). Метою заходу було створити середовище для вільного обговорення, спілкування та реальної співпраці усіх учасників переходу на цифровий формат мовлення.
 
Секція «Телевізійна індустрія в умовах цифрового мовлення» (модератор Катерина Котенко, ІТК) була присвячена обговоренню питань вимірювання телеаудиторії в умовах цифрового мовлення; змінам, які відбудуться при переході на цифрове мовлення на ринку та в програмній політиці каналів. У роботі секції взяли участь Олександр Ляхов, радник голови компанії «Воля», Вікторія Кот (консалтингова компанія Media Resources Management) і Ольга Росманова (Gfk-Україна).
 
Революції на ринку телевимірів поки що не очікується, а зміни рекламного ринку ще не прораховані: тож доповідачі зупинилися лише на загальних тенденціях. 
 
Що ж до поведінки споживачів, то результати досліджень компанії «Воля», яка вже 5 років працює на українському ринку, а останнім часом почала втілення цифрових програм, на форумі представив Олександр Ляхов.
 
«Наші дослідження свідчать про те, що 60 відсотків абонентів готові змінити провайдера не заради більшої кількості каналів чи привабливішої цінової політики, а щоби отримувати всі цифрові послуги з одної розетки: і телебачення, й інтернет, й IP-телефонію», - таким було резюме доповіді пана Ляхова.  
 
Також Олександр Ляхов поскаржився на зарегульованість українського телевізійного ринку: «Півроку компанія витратила на те, щоби отримати ліцензію на цифрове мовлення. Тепер з’явилися нові українські канали, але нам потрібно буде орієнтовно два місяці на те, щоби внести зміни в свою ліцензію і транспортувати ці канали до глядачів. В умовах, коли мовники будуть виникати інтенсивніше, державна політика має стати значно ліберальнішою».
 
Наступний міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» відбудеться за рік.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23447
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду