АМКУ дозволив Providence купити «Волю»

30 Листопада 2007
11991
30 Листопада 2007
18:22

АМКУ дозволив Providence купити «Волю»

11991
АМКУ дозволив Providence купити «Волю»
Понад 50 відсотків компанії «Воля» - найбільшого кабельного оператора України - може придбати P6 Kyiv Cable Ltd (група Providence). Дозвіл на цю оборудку надав Антимонопольний комітет України.
 
Група Providence перебуває в управлінні Providence Equity Partners, що спеціалізується на інвестиціях в медіа, телекомунікації, розваги та інформаційних технологіях.
 
Тим часом у компанії «Воля» не вдалось одержати підтвердження чи заперечення цієї інформації через відсутність керівництва в офісі.
 
Розмови довкола продажу «Волі» точаться давно. У ЗМІ називалась і ціна компанії – від 300 до 500 мільйонів доларів. Втім, керівництво компанії весь час заперечувало можливість продажу й натомість акцентувало увагу на швидкому виходу компанії на IPO, з тим, щоб підвищити інвестиційну привабливість.
 
5 жовтня президент компанії «Воля» Сергій Бойко звинуватив російських кабельних операторів у перешкоджанні виходу компанії на IPO. За його словами, останні свідомо поширювали чутки про переговори щодо купівлі «Волі» закордонними медіакомпаніями.
 
У жовтні ж про бажання придбати «Волю-кабель» заявила російська АФК «Система», проте ціна за компанію, на думку росіян, була явно завищеною.
 
ЗАТ "Воля-Кабель" - найбільший кабельний оператор України. Входить в інвестиційний фонд Ukrainian Growth Fund III міжнародної компанії Sigma Bleyzer. Загальна сума фонду становить $60 млн. Обслуговує близько 450 тисяч абонентів аналогового і близько 130 тисяч цифрового телебачення(80% ринку). Чистий прибуток 2006 року, за даними ІК "Керамет Інвест", становив 2,38 мільйонів доларів.
 
Providence Equity Partners почала діяти в 1989 році. За цей час вона інвестувала в понад 100 компаній, нині під її управлінням перебуває близько 21 мільярда доларів акціонерного капіталу. Providence готова інвестувати в проекти вартістю від 250 мільйонів до 2,5 мільярдів доларів.

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11991
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ОТВ
6016 дн. тому
Супер, теперь RU MUSIC включат в аналог, будет, что смотреть!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду