Відмова "Воля-Кабель" від розвитку аналогових технологій не вплине на її „соціальний пакет”"Детектор медіа"

27 Травня 2004
705
27 Травня 2004
17:17

Відмова "Воля-Кабель" від розвитку аналогових технологій не вплине на її „соціальний пакет”"Детектор медіа"

705
Відмова "Воля-Кабель" від розвитку аналогових технологій не вплине на її „соціальний пакет”"Детектор медіа"
Сьогодні про це повідомив Сергій Бойко, президент компанії „Воля-Кабель”, на прес-конференції.

Керівник компанії пояснив, що таке рішення компанії визріло на основі результатів аналітичних досліджень уподобань споживачів послуг кабельного телебачення. Одночасно, Сергій Бойко заспокоїв, що модернізація кабельної мережі не означатиме, що так званий „соціальний пакет”, який розрахований на малозабезпечені верстви споживачів зникне або зазнає суттєвих змін. Принаймні до кінця цього року пакети в аналоговому форматі суттєвих змін не зазнають.

Також серед причин, які заставляють відмовлятись від аналогових технологій, було названо чинник присутності майже у всіх районах Києва в ефірі інтенсивного електромагнітного випромінювання, яке створює в деяких частинах діапазону суттєві перешкоди, які заважають якісному зображенню і звуку.

На думку Сергія Бойка, аналогова технологія не дозволить у повній мірі задовольнити потреби споживачів і не вирішить проблему сегментування за запитами.

Цифрова ж технологія дозволить більш гнучко і оперативно реагувати на потреби споживача.

На запитання „Детектор медіа”, чи дозволять модерні нововведення у майбутньому вийти на рівень послуг селективного форматування індивідуального пакету (так зване „відео на запити”) керівник „Волі” запевнив, що у будь-якому випадку провайдер буде намагатись у майбутньому запровадити таку послугу, хоча поки що це не є перспективою навіть найближчих 2-3 років. А у разі впровадження такої послуги ціна її буде відповідно вищою. Такою є практика цивілізованих країн.

На запитання як саме технологічно виглядатиме модернізація кабельної мережі, керівництво компанії пояснило, що основні роботи стосуватимуться прокладання оптичного кабелю в каналізаційних комунікаціях міста та встановлення нових оптичних розподільчих вузлів. Доволі оптимістично виглядало запевнення, що у разі появи навіть одного підписчика на подібні послуги буде замінено домовий розподільчий вузол на новий. Щодо кошторису подібних робіт, то вони обійдуться недешево, адже ціна на оптичний кабель лише за останній час встигла зрости майже у сім разів.

Також, керівництво „Волі” сподівається на певні зустрічні кроки з боку Київської міської державної адміністрації. Наголошувалось на необхідності вироблення чіткої державної концепції у галузі забезпечення телекомунікацій, якої, на жаль, поки що не існує.

Щодо статистики, за словами С.Бойка, на сьогодні провайдер телекомунікацій „Воля” обслуговує 526 тис. абонентів при потенційних потужностях 800 тисяч абонентів. Стосовно споживацьких уподобань, то 126 тис. квартир хотіли б отримати так званий пакет „Всесвіт”(розширений пакет) та 40 % абонентів бажали б мати „базовий” пакет „Україна і світ”.

Олег Завада, для "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду