"Воля-кабель" оскаржить постанову суду щодо каналів К1 і К2

9 Червня 2006
10970
9 Червня 2006
15:53

"Воля-кабель" оскаржить постанову суду щодо каналів К1 і К2

10970
"Воля-кабель" оскаржить постанову суду щодо каналів К1 і К2
9 червня 2006 р. Київ.  Компанія ВОЛЯ оскаржить постанову Апеляційного господарського суду м. Києва щодо каналів К1 і К2. 

Як повідомлялось раніше, зміни технічних характеристик передачі сигналу каналів К1, К2 є прямим наслідком набуття чинності нової редакції Закону «Про телебачення і радіомовлення».

Компанія ВОЛЯ однією з перших засудила зміни в законі, оскільки, як сказав директор зовнішніх зв'язків і правових питань компанії ВОЛЯ Костянтин Гріцак: «Це погіршує інвестиційну привабливість індустрії кабельного телебачення і  не  враховує ні  інтереси операторів, ні  інтереси споживачів цієї послуги. Проте вимоги закону - це вимоги закону, а отже, впровадження пакету винятково з  українськими ефірними програмами - це вимушений крок компанії ВОЛЯ, і в цій ситуації ми повинні підкорятися вимогам закону і  рішенню Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення».  

Згідно даного рішення, програми К1 і К2 не були включені до складу пакету універсальної програмної послуги для міста Києва. Це і потягло за собою пред'явлення позову до ЗАТ "Воля-кабель" про нібито незаконне виключення вказаних каналів.

Костянтин Гріцак так коментує ситуацію, що склалася навколо телеканалів К1 і К2: "Після порушення справи за позовом ВАТ "Київтелемонтаж" і ЗАТ "Інтервідео Київ", господарським судом м. Києва було прийнято ухвалу  про заборону змін технічних характеристик передавання сигналу програм «К1», «К2» . Цю ухвалу ми оскаржили до Апеляційного господарського суду як таку, що прийнята судом при неповному з'ясуванні обставин справи, ще і тому, що її було прийнято вже після виконання ЗАТ "Воля-кабель" вимог Закону "Про телебачення і радіомовлення" і Рішення Національної ради. 

Оскільки Апеляційним судом спірну ухвалу було залишено в силі, ми готуємося до  оскарження постанови Апеляційного  суду до Вищого господарського суду України у встановленому порядку.     Нагадаємо, що згідно Закону України "Про телебачення і радіомовлення", обов'язковими для включення в пакет програм універсальної програмної послуги є тільки програми, що здійснюють, згідно ліцензій,  наземне ефірне мовлення. Яким би не було рішення судів із спірного питання, при редакції вказаного закону, що існує на сьогоднішній день, канали «К1» і «К2» у будь-якому випадку не є обов'язковими для включення в пакет універсальної програмної послуги, оскільки ліцензії цим каналам було видано на кабельний спосіб мовлення на території м. Києва».


"Детектор медіа" за інформацією компанії "Воля".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду