Не смішно

12 Січня 2010
20472
12 Січня 2010
10:28

Не смішно

20472
Мультсеріал «Усіх на дебати» на каналі «Сіті» – простенький, подекуди занадто грубий бурлеск. Куди поділася з нашого телебачення справжня політична сатира?
Не смішно

Росія шокована: у новорічному випуску мультсеріалу «Мульт личности» на «Первом канале» з'явилась перша за багато років пародія на керівників держави - Володимира Путіна і Дмитра Медведєва. Усвідомлюючи, що без санкції Кремля нічого подібного на державному російському телебаченні вийти не могло, найкращі уми намагаються осмислити меседж, закладений у появі цих доволі примітивних новорічних частівок. І, природно, вбачають у цій події не ознаку справжньої демократизації, а лише її недолугу імітацію.

 

Так Україна, де, принаймні, поки що влада не спромоглася взяти ЗМІ під ідеологічний контроль, і Росія, де такий контроль встановлено вже давно, йдучи різними шляхами, зустрілися в одній точці. Точці розуміння, що політичну сатиру зовсім не обов'язково забороняти, адже вона не становитиме для влади жодної небезпеки, якщо буде не смішною.

 

Українські реалії як матеріал для політичного сатирика - манна небесна. Багатьох персонажів зовсім не потрібно пародіювати - достатньо відтворити їхню манеру поведінки та висловлювання, які самі по собі є цілком комедійними. Сюжети вигадувати також не обов'язково - їх щодня постачає політична дійсність. Кожен із головних героїв являє собою яскравий, неповторний і впізнаваний типаж. І жодних тобі «священних корів» - українці готові сміятися з усіх, включно з вищим духовенством і так званими моральними авторитетами. Все це в поєднанні з невситимою цікавістю масової аудиторії до політики мало б становити достатні передумови для існування гострих і рейтингових сатирично-політичних телепрограм  на центральних телеканалах.

 

Понад 10 років тому на українському телебаченні був зразок сатири, контрольованої владою (принаймні, однією з її фракцій), та водночас якісної і порівняно смішної - анімований серіал «Великі перегони» на «1+1». Зауважмо, що це було цілком можливо вже за тогочасного розвитку українського телебачення і далеко не такої комедійно-абсурдної ситуації в політикумі, яку маємо тепер. Дивлячись на нинішню владу, - будь-яку з її фракцій, - важко уявити там людину, здатну санкціонувати і навіть оплатити справжню сатиру на себе і своїх конкурентів, та ще й доручити її таким фахівцям, як Валерій Бабич, Віктор Приходько, Віктор Андрієнко та інші.

 

Натомість маємо старі добрі «5 копійок» на 5-му каналі, де більше веселого пащекування, ніж сатири. «Вечірній квартал», що паразитує на вмінні Володимира Зеленського і Олени Кравець зображати Ющенка з Тимошенко. У недавньому минулому - «Пупсню», безславно закриту після кількох тижнів ефіру на зовсім не підхожому для політичного гумору розважальному каналі ТЕТ, та ще безпорадний «Домком» на ТРК «Київ». А до прийдешніх виборів аудиторії даровано кандидата Єгора Лупана у бахматовському шоу на К1, а також мультсеріал «Усіх на дебати» на «Сіті». Власне, приклад 3D-анімованих дебатів, як єдиного передвиборного сатиричного спецпроекту наших часів, наочно ілюструє всю глибину кризи цього жанру в масштабах країни.

 

Анонсуючи мультсеріал, його творці хвалились застосуванням унікальних можливостей 3D-анімації. Дивлячись на результат, можна припустити, що головною перевагою новітніх технологій для цього проекту стала можливість створити 25 5-хвилинних роликів у рекордно короткий термін. Що, природно, відобразилось на якості - анімація вийшла простенькою. Звісно, ніхто й не сподівався від серіалу, виробленого невеликим телеканалом за власний кошт, якості та спецефектів, як у голлівудських повнометражках із багатомільйонними бюджетами. Однак графіка на рівні комп'ютерних ігор кінця минулого століття трохи муляє глядацьке око, звикле до якісної анімації. Авжеж, для комедійного мультсеріалу форма - не головне (яскравий приклад - South Park із його схематичною анімацією), але лише за умови належної якості змісту.

 

Отже, як це все виглядає: у такій собі студії-корчмі під назвою «Наші печінки» (увага, це каламбур - політики, мовляв, у нас у печінках сидять), стіни якої прикрашено образами Леніна, Сталіна, Шевченка і гетьманів у рушниках, корчмар-ведучий Мойсей Котигорошко - персонаж із орлиним фасом, товстими пейсами-косичками, що роблять його схожим радше на індіанця, великим хрестом на грудях і підкресленим містечково-єврейським акцентом, - проводить дебати між більш чи менш вдало спародійованими кандидатами у президенти. Ще один каламбур, закладений у назву серіалу - «Усіх на дебати», - зрозумілий кожному, хто знайомий із нецензурною східнослов'янською лексикою, проте творцям серіалу цього не досить - вони змушують ведучого раз у раз повторювати: «Вам справді вдалося всіх на дебати, причому без попередніх пестощів!», «Українські політики мають програму, у якій прописано, як усіх на дебати», «Сьогодні наші політики змогли всіх на дебати!» і тому подібне. Напевно, для тих, хто з першого разу не зрозумів «шутку юмора».

 

Проблеми з гумором починаються вже з імен персонажів - поряд із порівняно влучними, що відображають певні риси прототипів (Пацанюк-Яценюк, Комуненко-Симоненко), є геть натягнуті (Литвонь-Литвин, Грициценко-Гриценко, Тинукович-Янукович). Добір персонажів також не зовсім зрозумілий. Так, попри наявність двох практично ідентичних персонажів - Інни Богословської («Богосливської») та Наталії Вітренко («Вітрянки»), яка, до речі, цього разу не балотується в президенти, - у проекті чомусь не знайшлося місця для пародій на Юлію Тимошенко і Сергія Тігіпка. Можливо, ці персонажі з'являться згодом. Одне місце ще є - анонсовано участь десятьох персонажів, із яких відомі вже дев'ятеро: Комуненко, Пацанюк, Тинукович, Мнущенко, Грициценко, Литвонь, Богосливська, Вітрянка і Тягнивбок.

 

Здавалося б, спародіювати загальновідому особистість неважко - гіперболізували найяскравіші риси обличчя та характеру, використали специфічні жести, слова та фрази-паразити, і образ готовий. Та з цим у творців мультсеріалу виникли деякі труднощі. Серед персонажів трапляються продумані й влучні і за образом, і за лінією поведінки - наприклад, плаксій Пацанюк із дитячим голоском і рожевими щічками, або Вітрянка з її гучномовцем та нав'язливими мітинговими кричалками. У Мнущенка добре вдалася лише манера говорити; Комуненка з геть несхожим голосом навіщось змушують декламувати радянську поезію, яка не дуже йому пасує. Найменш вдалими вийшли Литвонь, упізнаваний хіба що за чубом і фразою «Україні потрібен Литвонь», а Грициценко, з якого спробували зробити такого собі солдафона з зеленим обличчям, жодною мірою не нагадує, й тим більше не пародіює, реального Гриценка.

 

На відміну від Центральної виборчої комісії та Першого національного, телеканал «Сіті» мав можливість виправити недолік, притаманний реальним теледебатам: утворення пар за принципом жеребкування. Та вийшло навпаки: найчастіше у мультиплікаційних дебатах пари утворюють персонажі, яким, як і їхнім реальним прототипам, немає чого сказати одне одному, оскільки вони жодним чином не взаємодіють і не є опонентами. Деякі комбінації хоч і абсурдні (наприклад, Вітрянка-Пацанюк, Мнущенко-Комуненко, феєричний спаринг Вітрянка-Богосливська), проте їх рятує експресивність одного або обох персонажів, проте інші - Литвонь-Пацанюк, Литвонь-Комуненко, - мали геть ненатуральний вигляд у парі. В усякому разі, пародія на ситуацію, яка не була б цікавою чи смішною в реальному житті, має невеликий сатиричний потенціал.

 

Непогані ґеґи, звісно, трапляються і в цих епізодах, - наприклад, суперечка Грициценка з Комуненком про те, хто з них більш непрохідний, або майбутні діти Комуненка - син Карл і дочка Фрідріх, названі на честь Надії Костянтинівни Крупської. Але в більшості випадків героїв або їхні репліки можна було б спокійно перетасувати між епізодами без відчутної втрати змісту. Наприклад, Вітрянці все одно, кому доводити необхідність знищення НАТО, а Мнущенку - кому читати проповідь про вулик як модель демократії.

 

Найсумніше видовище становив перший випуск за участю персонажа, що зображає Віктора Януковича - дебати Тинукович-Грициценко. Якщо в зображенні деяких інших політиків автори жартували на межі фолу, тут ні про яку межу не йдеться - Януковича спародійовано на рівні навіть не «Веселих яєць», а гри «Хамське яєчко». «Вітаю всіх грамотних, інтелігентних, добрих людей, не таких як я, тому що я - тупо перспективний», «треба бути просто хитрим хамом, щоб любити і захід, і схід; от я, наприклад, здавалося б, люблю Росію, але беру в них за цю любов західною валютою», «попереджаю: кинеш яйцем - прокляну», і нарешті квінтесенція: «Давай, відвертайся, Рембо хрєнов! "Як полюбити захід, як полюбити схід"... Повертайся спиною, зараз я покажу, як полюбити Толіка!». Репліки персонажа Грициценка, якого з прототипом пов'язують хіба що вуса та наполегливі військові алюзії, не були настільки грубими і примітивними, проте також не містили навіть натяків на гумор: «Ех, Вітя, якби моя воля, я би тобі дав два додаткових строки. Тільки не подумай, що президентські!» і тому подібне. У наступному епізоді за участю Тинуковича (Тинукович-Пацанюк) аж занадто відвертої «чорнухи» у виконанні Тинуковича вже не було. Та все ж підкреслено негативний образ «хама і зека» Януковича відчутно контрастує з усіма іншими - і тим більш підозрілою видається відсутність серед персонажів Тимошенко.

 

Щодо образу Мойсея Котигорошка. Ваш автор аж ніяк не схильний вбачати в кожній згадці про євреїв прихований антисемітизм - зрештою, єврейські анекдоти є органічною складовою пострадянського фольклору. Зробивши ведучого карикатурним євреєм-ренегатом, який носить хрест на грудях, їсть сало та називає себе «щиrим укrаїнцем», сатирики-аніматори навряд чи мали на меті підкинути дров у вогонь чиїхось національних упереджень. Скоріш за все, просто вхопились за яскравий мотив. Неважко здогадатися, кого мали на увазі автори мультсерсіалу, і - слід віддати належне їхній толерантності, - персонаж зроблений не настільки схожим, аби бути образливим для прототипу. Проте видається, що в українських політичних ток-шоу є достатньо більш придатних для пародіювання ознак і рис, окрім етнічного походження одного з ведучих. Надто ж зважаючи на те, що спекуляції на цій темі збивають фокус критики (в тому числі й сатири), відвертаючи увагу від справжніх недоліків і конкретної програми, і жанру загалом. Регулярно читаючи коментарі відвідувачів «Детектор медіа» про те, як підступний і «шустрий» «шинкар» або «шмуклер» цілеспрямовано зіштовхує лобами українських політиків на радість закулісі, я не можу приєднатися до тих, кого смішать жарти на зразок «- Петре Миколайовичу, як вам вдалося перемогти в rеволюції 1917 rоку? - Это я у вас, Моисей, должен спрашивать!». 

 

Схильність творців до гумору з розряду «нижче поясу» («Вікторе Андрійовичу, я ще маленький, можна, я вас трошечки обкакаю? - Арсенію Петrовичу, припиніть, Віктор Андрійович і так у цьому по вуха!»; «Він вважає президента лайном! - А теперь им хочу быть я!», «Ти б краще на льодяники зекономив, бо з таким підходом до кампанії тобі залишиться лише смоктати», «Если я не стану президентом, для меня это будет как тупым серпом и молотом по я...» і так далі) та розвеселих і абсурдних ґеґів на зразок: «Морские свинки - это натовские спецслужбы, страшнее, чем морские котики!», «Не хочу співати коло мийки - хочу коло барної стійки співати» чи «Пацанюк - український супергерой, людина-зебра», легко зрозуміти, оскільки до жартів такого штибу глядач призвичаївся завдяки комеді-клабам і вечірнім кварталам, а вигадувати їх значно легше, ніж дотепи з підтекстом. Але політичною сатирою такий матеріал, за всієї поваги й симпатії, назвати не можна. Це простенький, подекуди симпатичний, подекуди занадто грубий бурлеск із лубочно спародійованими політиками, який, на жаль, доводиться ховати від дітей, аби в них не виникало зайвих запитань на статево-анальні теми.

 

Та, власне, чогось більшого чи глибшого творці серіалу й не обіцяли, тож навряд чи можна висувати якісь претензії до «Сіті». Питання є до великих і багатих телеканалів, які мають змогу оплатити й справді дорогу анімацію (або виробництво телепродукту в іншому жанрі), і роботу великих авторських груп, аби створити справді якісну та гостру політичну сатиру. Але, маючи для цього всі передумови, багатющий матеріал і очевидне соціальне замовлення, залишаються бездіяльними або годують аудиторію сурогатом на зразок «Вечірнього кварталу». У чому ж справа? Чи не в тому, що такої послуги - «пародіювання політиків» - немає у договорах із виборчими штабами?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20472
Читайте також
14.06.2010 17:53
Отар Довженко
для «Детектор медіа»
22 000
19.03.2010 16:50
Отар Довженко
20 470
12.03.2010 12:56
Отар Довженко
13 314
26.02.2010 09:10
Отар Довженко
30 218
16.02.2010 08:06
Отар Довженко
33 013
08.02.2010 18:19
Отар Довженко
30 675
05.02.2010 19:45
Отар Довженко
45 293
29.01.2010 09:07
Отар Довженко
28 137
27.01.2010 06:01
Отар Довженко
15 405
22.01.2010 09:37
Отар Довженко
30 744
19.01.2010 11:10
Отар Довженко
39 244
15.01.2010 13:57
Отар Довженко
1 232 558
12.01.2010 17:25
Отар Довженко
22 845
06.01.2010 10:36
Отар Довженко
35 228
27.12.2009 18:37
Отар Довженко
31 575
25.12.2009 20:01
Отар Довженко
72 340
24.11.2009 15:07
Отар Довженко
, Марина Баранівська, Олена Коркодим
27 315
17.11.2009 09:09
Отар Довженко
54 101
12.11.2009 21:04
Отар Довженко
18 087
Коментарі
25
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fisherman
5212 дн. тому
Толя: Як мы то себя любим. Намекалось на совсем другое, на то, что этот мульт-парноГрафия не имеет отношения к таким мультам как Мадагаскар и ежи с ними. Про сроки, про то что молодцы, и про то что первопроходцы - было чтото сказано из моих уст плохое? Нет. Но если сделано в короткие сроки, с элементами бурлеску и т.д. - это не значит что ЭТО можно сравнивать с Мадагаскаром. А вы об этом говорите в начале статьи. И то сразу обиженным себя строить, а ну сделай, а ну покажи... Тю, вроди ж взрослые люды. Ну надо же как то более к себе критичней относится. Я понимаю, что Докалю не хватат размаху, и вот он себя тешит. Я и моя молодая команда во главе с Геной, состряпали вам Рататуя по-украински. По-украински может быть, но не рататуй это. Это не заливная рыба... Смешно? Уже нет... З.Ы. Кстати, с новым президентом вас. Бля, капец нам...
Я
5216 дн. тому
Отару Довженку. Отаре, а чому Ви, пліз, питаєте про відсутність Тимошенко у мультиках. Мабуть тому, що це протирічить Вашій тезі, що в Україні, НА ВІДМІНУ ВІД РОСІЇ, є свобода слова. Розумію, Вам важко як патріоту України вміщувати, те, що Ви бачите, як свідома людина, в прокрустовий розмір своєї тези. Чи не ліпше визнати те, що є правдою. Є різні протидіючі українські політолігархоугруповування, які проплачують таку «свободу» (але можуть й припинити оплачувати – пригадайте, як до вечора якогось дня пандемія свинячого грипу була найбільшою загрозою країни, а зранку прокинулись – немає не те що грипу, бодай одного повідомлення в новинах, що він був колись був). А ще є аморфна субстанція на ймення президент, який видає свою недолугість і невміння керувати за небажання зазіхати на свободу (пригадайте пресуху, як він ще молодий і сповнений «всенародної» майданової підтримки демократ розпинав журналіста, що наважився спитати про аварію сина) Зважаючи, що усі кандидати у нас приблизно однакові (у разі, якщо стануть президентом) , було б прикольно аби перемогла відсутня в мультику Юля. Отоді б подивилися, Отаре, на справжню українську свободу слова, що хіба не «тече жилами кожного українця», як найголовніше помаранчове надбання. Чи не довелось би Вам у підпіллі чи засланні писати про «справжню російську свободу слова» от Крабе и Шмеле.
Otar Dovzhenko
5216 дн. тому
Звісно, мііж масштабами цих постатей і постаті Тимошенко немає жодної принципової різниці :)
to_Otar Dovzhenko
5216 дн. тому
ну, Отаре, в мультику, наскільки можна судити, ще немає Тігіпка, Бродського, Костенка, Мороза, Пабата, Противсіх, Рябоконя, Супрун :)
Otar Dovzhenko
5216 дн. тому
о! якщо в коментах є люди, причетні до виробництва мультика - розкажіть, пліз, чого Тимошенко нема)
Толя
5216 дн. тому
Fisherman: там еще написано - "поєднує в собі традиції українського бурлеску, нових комп’ютерних технологій та реалій вітчизняного політичного життя". Может, и "Энеида" - это пАрнография, только ведь ко времени и к месту. Если у кого-то есть что-то получше в этом жанре и изготовлено в такие же сроки, почему бы не показать? ;)
Fisherman
5216 дн. тому
С сайта канала "Сити" - "Унікальний мультиплікаційний проект вперше реалізовує технологію 3D-анімації на вітчизняних теренах. Глядачі вже давно оцінили можливості цієї технології у «Шреку», «Мадагаскарі», «Льодовиковому періоді» чи «Рататуї». Мультсеріал «Усіх на дебати» став першим повноцінним продуктом 3D-анімації у вітчизняному телевізійному просторі." Толя, ты жжешь!)))))))) Ну какой Рататуй с Мадагаскаром. Парнография, а не графика у вас получилась. "До останнього часу вітчизняні мультиплікатори не володіли такими технологіями." Вони володиють, вот только де денег взять на реализацию. Насмешили)
To_z
5216 дн. тому
z, я конечно, дико извиняюсь, но Вам точно надо сценарии юмористических шоу писать. Это ж надо так завернуть - "аномалии злободневности". Но видно Вам не до написания юмористических шедевров, Вы скорее всего подвизаетесь на ниве соцопросов. Иначе, как бы Вам удалось узнать мнение "подавляющего большЕнства" и даже мнение самих работников Сити. Что-то я не видел Вас в наших коридорах с ручкой и блокнотам, или как там выглядят сейчас социологи?
z
5216 дн. тому
можно долго рассуждать по поводу филологических целей и аномалий злобоневности + политической сатиры, но если оно отстой по мнению подовляющего большенства опрошенных (даже по мнению самих рабтников "Сити") - то так оно и есть. Юмор этот, пахнет старой тюзовской гримеркой... ну или УТ-1
Chernyshevsky
5216 дн. тому
То не смійся... Як відомо питання смішного давно вже цікавило класиків. І вони більш-менш погоджено прийшло до думки, що сміх найбільше проривається у питання витісненого. Тобто, як би шановний автор не відвертався пристойно від статево-анальної еротики, вона є невід'ємним і мало неосновним компонентом справжнього народного гумору. Якщо вже згадали про класиків, то тут Котляревський на першому місці. І в дітей він викликає інтерес саме своїм грубим і відвертим натуралізмом. Лубочна культура народного гумору якраз так і має виглядати: просто, контурно, в лоб. Суб'єктивне відчутття "смішно-не смішно" визначає лише власну авторську позицію. Ніхто ж не змушує проєднуватися до натовпу на базарі, який з захопленням дивиться бурлескні історійки про Петрушку. Тим не менше, автору була б дуже важко обійти такий натовп на базарі, він дуже великий. Це щодо питання про рейтинги. Чомусь те, що не викликає усмішки на обличчях поважних критиків з "Телекритики", збирає стабільні й високі рейтинги. І навпаки. Кожен може в своїй авторському блозі писати про власні враження. Тільки от наскільки вони відтворюють реальну картину вартості того чи іншого продукту,знають лише в GfK. Ніхто не сумнівається в серйозних естетичних запитах авторів "Телекритики", тільки от телебачення - це мистецтво для мас і розглядати його треба з точки зору пересічного обивателя, якому гумор Мойсея чомусь до душі, а розумування Отара - ні.
Зірка
5217 дн. тому
"Недоторкані" дуже непогані. Тягнуть на повноцінний гумористичний серіал. От тільки типажі дуже впізнавані...
я
5217 дн. тому
пополитическая сатира - это злободневное + смешное такого понятия в чистом виде в украине сегодня не существует у нас немало злободневного и смешного но все они по эту сторону иронии например: ющенко пошел в президенты — это злободневно с одной стороны , но найдите человек, который бы не оборжался до коликов от этой злободневности кроме тех, кто справедливо плакал, понимая в какой стране человек с такими заслугами осмелиться произнести это. если говорить о просто смешном , весело было смотреть ранних довгоносиков, перегоны и очень — очень ранний отдельныйс квартал. хорошо, что украинскую большую разницу вели московские ведущие, это была действительно большая разница. и понимание того, что даже аутентичный московский разогрев не смогли спасти это провинциальное аматорство. украинские резиденты камеди — клаб и ведущие украинского перисхилтона - це вже-ля- аще. нет юмора в украине, о какой сатире (как синтетическом жанре) можно вообще говорить. пока говорять что президент дурак, а прем ьер воровка, люди веселятся. а как откроют рот, чтобы сострить, так «пока не идет (как говорил живой классик, тоже, кстати, с украины).
Otar Dovzhenko
5217 дн. тому
bosiy, те, що в ефірі не було, я не розглядав. В інтернеті є різні зразки, але, на жаль, планка якості від рівня "веселих яєць" зазвичай не піднімається.
bosiy
5217 дн. тому
Отар, ну как же? А "Недоторкані"? Правда, там сатира такая, что ТРК "Украина" до сих пор боится ставить в эфир. Но отзывы в интернете, мягко говоря, неплохие.
Г.Б.
5217 дн. тому
Когда в Вечернем квартале на сцене появляется недоразумение природы, представляемое "путинским изгнанцем из России", оно же один из авторов квартальных текстов, и начинает с листочка умничать, юморить, делая "под Жванецкого", уж лучше бы он на сцене "Украины" делал под себя под гоготание лоснящихся от жира морд нашенских ценителей сатиры из лавочников депутатов, лавочников министров, и, естественно, шлюшек этих самых лавочников. 95-й квартал выдохся. Умничания недоростка-звизды квартала Зеленского на сценарном поприще, породившее новогодний телеотстой на Интере - легкий диагноз для рядового психиатра районной поликлиники. КВАРТАЛ ПРЕВРАТИЛСЯ В ХУТОР! И это, увы, необратимо.
;)
5217 дн. тому
вспомнили Ситичко, :) я на форуме эту тему поднимала - облаяли....возможно, самим автрам, которые создают, как им кажется" полит.сатиру" уже в мультиках, в момент создания смешно, а в реале пипл не хавает, т.к. в оригинале политики довольно смешнее, чем пародии на них...а то,что в комментах подчеркнули, что все каналы куплены какой-то полит.силой - кто девушку ужинает-тот и танцует, возможно поэтому там не все персонажи обсмеяны...и нет главной героини гонки...
это просто отстой
5217 дн. тому
зря только дизайнеров мучили. какое Ситичко, такой и юмор. Просто маленькому каналу тоже хотелось кусочек от политики откусить..... а получилась фигня. Причем исполнение нормальное, а тексты дебильные
shelya
5217 дн. тому
Отаре, дуже дякую за згадку про "Великі Перегони". Це був мій улюблений серіал на той час. Коли я побачив, що на YouTube жодної серії, вирішив сам оцифрувати дещо з записів. Але я маю доступ тільки до записів, затертих від багаторазового перегляду і позичання друзям. TV-тюнер при записі з таких касет каженів та вилітав, в тих ті двох серіях, які записалися - ви бачили, який білий шум по боках. Якщо б мені підказали, де можна взяти майже нову відеокасету, був би вельми вдячний.
Лис микита
5217 дн. тому
Вже один факт відсутності серед персонажів Тимошихи є вельми промовистим. Далі можна було не коментувати. Я не знав, що СІТІ лежить під Тимошихою. Шкода.
Естетка
5217 дн. тому
Який рівень політики, такий і рівень сатири.
Кстати
5217 дн. тому
А ведь сделали! Всех сделали. Маленький канал Сити.
Otar Dovzhenko
5217 дн. тому
3D, я не знаю, якими є ваші запити до сатири. На мою думку, вона повинна бути гострою, нещадною, не повинна робит и ні для кого винятків, не бути грубою і ще, звісно, бути смішною. На жаль, "Вечірній квартал" не задовільняє цих вимог.
3D
5217 дн. тому
Ну, если аффтор статьи считает "Вечерний квартал" суррогатом, то о каком чувстве юмора данного графомана можно говорить?
Георгій БУРСОВ
5217 дн. тому
На мій, визнаю, упереджений погляд, уся суть низького креативно-інтелектуального рівня мултиків, що претендують зватися сатиричними, у МОЗГАХ телевізійних ремісників ("мізки" - в українців). Безпосередні виконавці "сатири" - я б"юся об заклад на сніданок, обід та вечерю ! - коли вчилися у вишах "поплавських", не тільки не вчитувалися в римського Петронія, навіть в азіопського Салтикова-Щедріна. Мозги нового покоління телетворців забиті американськими дебільними мультфільмами кінця 20-го ст. Тут автор згадував єврейськіанекдоти, і не тільки єврейські ! Нова генерація не могла їх чути, не могла їх переповідати, бо тоталітарна доба і угноєний нею грунт для буяння підпільно-кухоної думки справжніх народних сатириків через переслідування П"ятим управлінням КГБ - на превеликий жаль минула! Ліберальне болото не продукує креативний протест. Щодо МОЗГІВ власників телеканалів і найнятих на час TOP-менеджерів. Ці, можливо, ще й пам"ятають, що таке САТИРА. Навіть в глибинах душі (в когось азіопо-рабської, в когось хохляче-холуйської) розуміють значення слова ГРОМАДЯНИН. Проте добре пам"ятають і знають, що призвичаївши свій шлунок і шлунок своєї родини до делікатесів з супермаркетів, переходити на народну жратву з базарних яток - болісна, небажана операція. Анімаційно-комп"ютерну грамотність можна здолати. Проте ставати ГРОМАДЯНИНОМ своєї країни (сміливим, без споглядання у наповненість власного холодильника) - це вже, пробачте, не для мальчіков і дєвочєк.
Lom
5217 дн. тому
доисть гидко і не смішно, справді. коню ногу кують а жаба підставляє лапу... або смішіть, або серйозно вже...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду