Як правильно боятись Януковича

11 Лютого 2010
31705
11 Лютого 2010
08:00

Як правильно боятись Януковича

31705
За підсумком аналізу сотень дописів у блогах ми вирішили допомогти українцям артикулювати їхні страхи перед ордою, що насувається на наш квітучий край… (Фейлетон)
Як правильно боятись Януковича

Що ж, найстрашніше сталося. Кляті безвідповідальні «противсіхи», занюхані інтелігенти-чистоплюї під проводом одержимої відьми Забужко, які вкрали свої голоси в Юлії Тимошенко, привели до влади двічі судимого Віктора Януковича. Сьогодні перемога лідера антиукраїнських сил викликає глибокий сором, розпач і страх у кожного активного проукраїнськи орієнтованого громадянина. Та чи правильно ми формулюємо наші побоювання? За підсумком аналізу сотень дописів у блогах ми вирішили допомогти українцям артикулювати їхні страхи перед ордою, що насувається на наш квітучий край.

 

 

Страхи мовно-культурні

 

Янукович зробить російську мову другою державною, після чого українська стрімко відімре. Третьою державною стане фєня.

 

Загальновідомим фактом є те, що Янукович, попри всю свою примітивність - людина з глибоким гуманітарним бекґраундом, обізнана на російській мові й особливо літературі. Мовне питання є наріжним каменем його світогляду, а надання рідній російській статусу та всіх прав державної - головною метою боротьби за владу. Також і в команді Януковича переважають фанатики, для яких російська мова стоїть у числі головних пріоритетів. Посудіть самі: не дочекавшись навіть результатів попереднього підрахунку голосів, вони захопили книгарню «Сяйво» на Хрещатику, аби викинути звідти українські книжки й замінити їх на Чехова, Ахматову, Бабеля і Джеффрі Сакса в російському перекладі.

 

У свої минулі прем'єрські каденції Янукович доклав чимало відчайдушних зусиль для реалізації своєї мети №1, однак президенти-державники Кучма і Ющенко, опозиція та підпис під «Універсалом національної єдності» не дали довести справу до кінця. Тепер, щоб не марудитись із унесенням змін до Конституції, біло-блакитні вигадали простіший шлях - новий закон «Про мови», який надасть російськомовному населенню право говорити, думати, навчатись і відправляти духовно-ментальні потреби російською. Для його ухвалення буде достатньо 226 депутатських голосів.

 

Щоправда, маловіри стверджують, що Янукович не стане відмовлятись від такого дієвого козиря у майбутніх виборчих кампаніях. Адже задоволення потреби, - особливо такої глибокої та насущної, як потреба російськомовного населення в російській мові, - приносить лише нетривалу й невиразну полегкість (не вірите - запитайте в тих, хто багато років чекав на визнання державою ОУН-УПА), після якої на зміну задоволеній приходять нові потреби, зазвичай вищого порядку. Та ми з вами розуміємо, що навіть найкращу приманку-обманку не можна використовувати нескінченно. Тому цього разу найстрашніше таки станеться: голосами парламентської більшості українську мову буде знищено, і ніякий конституційний суд, блокування трибуни, масові акції протесту й навіть самоспалення не врятують нас від невідворотного.

 

Після легалізації російської мови нею знов почнуть видавати газети та журнали, вести телепрограми та показувати фільми по телевізору та в кіно, нею виступатимуть з парламентської трибуни, говоритимуть на вулицях і в транспорті, а можливо, навіть навчатимуть у школах. Куруватиме цей процес особисто Дмитро Табачник разом із Миколою Левченком. Зрозуміло, що за таких умов українська припинить своє існування в лічені роки або й місяці. Адже кому вона буде потрібна, якщо дозволена російська?

 

Відомо також, що Янукович, провівши значну частину свого життя за ґратами, спілкується у побуті тюремним жаргоном і, ймовірно, вимагатиме цього від усіх громадян України. Тому навіть тим, хто добре володіє російською, не завадить придбати «Собрание толковых словарей тюремного и блатного жаргона»: принаймні, звернення і укази нового президента стануть зрозумілішими. До того ж, із реформою освітньої системи тривалість навчання у школі буде скорочена з 12 до 7 років, після чого  випускникам пропонуватиметься на вибір навчання в ПТУ або колонії для неповнолітніх (на підставі задовільних результатів зовнішнього незалежного оцінювання), або ж послушництво в монастирі Московського Патріархату (після неминучої заборони всіх інших конфесій - просто Патріархату).

 

Страхи дипломатично-представницькі

 

Увесь світ сміятиметься з  такого президента та його недолугої дружини. Про візити керівників держав на захід від Придністров'я можна забути.

 

З часів проголошення незалежності єдине, що рятувало Україну від ганьби й міжнародної ізоляції - презентабельні президенти та їхні не менш презентабельні дружини. Зачаровані нашими главами держави та першими леді, на Заході вмить забували про пострадянську корупцію та економічну руїну. Адже відомо, що саме манери, освіченість, ерудованість, кришталево чисте минуле, краса та елегантність президента і президентової - те, на що в першу чергу зважають у побудові міжнародних відносин. Українських лідерів зустрічали з оплесками та захватом, а кожен їхній візит за кордон приносив державі багатомільярдні контракти й кредити.

 

Із обранням Януковича гармонійним стосункам України із світом настав кінець. Уздрівши президента в наколках та з краденою шапкою в кишені, почувши від його дружини в її дурнуватому береті історію про американські валянки, а після урочистого прийому української делегації недорахувавшись срібних ложечок, Міжнародний валютний фонд умить відмовиться видавати нам кредити, а Європейський Союз звернеться до Росії з проханням пустити газ і нафту в обхід України якомога скоріше. 

 

 

 

Карикатура The Moscow Times

 

Візити керівників цивілізованих держав до країни, якою керує людина з кримінальними зв'язками, також неможливі - запитайте хоча б в італійців, чи приїжджає до них хтось із їхнім Берлусконі. Навряд чи нам тепер світить навіть міністр закордонних справ, міжнародного співробітництва та франкофонії Республіки Екваторіальна Гвінея. Натомість, Янукович періодично відвідуватиме визнані  ним Абхазію та Південну Осетію. До інших країн його не пускатимуть навіть із туристичною візою. Незабаром Міністерство закордонних справ буде реорганізоване в Міністерство у справах отримання інструкцій із Кремля. Інструкції передаватимуться поштою або телефоном, позаяк Росія також не підтримуватиме офіційних відносин із режимом Януковича, побоюючись утратити реноме в очах цивілізованого світу.

 

Страхи політичні

 

Ви ще побачите, що таке донбасократія. Україна буде зоною. За на стінах не стане вільного місця від написів «Андріїч, вернися!» і «Юлю, прости!».

 

Ці вибори були останніми в історії України. Казали ж вам - голосуйте за Ющенка, а ви не вірили. Усі наступні вибори вправно фальсифікуватиме команда підрахуїв на чолі з Ківаловим. Міжнародні спостерігачі вже не допоможуть, позаяк цивілізовані держави не посилатимуть своїх громадян до країни з президентом-зеком. Утім, громадяни, зомбовані щоденним читанням газети «Сегодня» (її передплата стане обов'язковою) та переглядом телеканалів КРТ і ТРК «Донбас», що працюватимуть за темниками від Ганни Герман, а також залякані бандитами, самі голосуватимуть «як треба».

 

Впевнена перевага в 3,5% дасть Януковичу моральне право не зважати на опонентів. Ті, хто голосував на виборах 2010 року за Юлію Тимошенко або проти всіх, будуть офіційно позбавлені всіх громадянських прав, а також права займатися підприємницькою діяльністю, перебувати на державній службі тощо.  Натомість для них будуть відкриті такі сфери зайнятості, як рекультивація Чорнобильської зони та уранові копальні на Кіровоградщині.

 

У 2012 році Україна вже матиме однопартійну систему, й Партія регіонів називатиметься просто Партія. Політичні сили, що ввійдуть у коаліцію 2010-го, ввіллються в Партію на правах груп-земляцтв; діяльність громадських і  політичних організацій буде дозволена за умови, що не суперечитиме програмі «Україна для людей».  Внаслідок давно обіцяної федералізації (Що, вже забули? А дарма!) територію країни буде поділено на 38 суб'єктів: 18 районів Донецької області, 18 районів Луганської, Крим і «все інше» (представник останнього матиме в Раді Федерації право дорадчого голосу). Утім, реальну владу в державі матиме Рада Паханів у складі Януковича, прем'єр-міністра Азарова та генерального прокурора Медведчука (можлива також участь Олега Калашникова, Віктора Лозинського і Анатолія Онопрієнка, який вийде на волю за першим указом нового президента - тотальною амністією).

 

Група російських та східноукраїнських істориків ґрунтовно перепишуть історію України, викресливши з неї Конотопську битву, визвольні змагання, Голодомор і ОУН-УПА, а також Помаранчеву революцію. За заперечення заперечення Голодомору буде встановлена кримінальна відповідальність, як і за заперечення справедливої перемоги Януковича на виборах 2004 року.

 

Страхи економічні

 

Тим, для кого «азаровщина» - пустий звук, не зрозуміти, як це страшно, коли не просто не відшкодовують ПДВ, штрафують ні за що або стягують податки на півроку наперед, а роблять це по-донецьки.

 

Сформулювати економічні страхи найскладніше, адже маловіри весь час нагадують, що за помаранчевих урядів теж жилося не надто солодко. Та хіба за останні п'ять років хоружівські, бурятські або дніпропетровські забирали в когось бізнес? Саме це неодмінно відбудеться з приходом Януковича та його команди. Сестра одного нашого знайомого, у якої сусід тестя тримає ятку на ринку в Білій Церкві, розповідала, що до цього сусіда вже приходили і сказали: якщо не віддаси сам, заберемо силою. Про те, що ці люди були з Донецька, свідчать характерні сліди вугільного пилу на обличчі та руках. Незабаром подібні випадки ставатимуться по всій Україні, а ті, хто не схоче добровільно віддати свій бізнес, опиняться на дні Кальміусу в бетонних чоботях разом із тими, хто був проти всіх.

 

Україну затопить хвиля нечуваної ререприватизації та реререприватизації. Янукович поверне у державну власність землі Київської області та комбінат «Луганськхолод», забере «Криворіжсталь» в індуса й віддасть Ахметову, Одеський припортовий завод дістанеться Цушку. Також будуть створені газотранспортний, нафтотранспортний, електротранспортний, теплотранспортний, водотранспортний і гівнотранспортний консорціуми, в яких Росія володітиме контрольним пакетом акцій. І, природно, негайно введе війська та ФСБ для охорони своєї власності.

 

Експорт сировини стане єдиною канонічною галуззю зовнішньоекономічної діяльністю. За спробу імпорту даватимуть від 3 до 5 з конфіскацією майна. Спорожнивши вугільні надра Донбасу, залізні - Кривбасу, а  також шельф Чорного моря, Янукович повернеться до давньої ідеї гітлерівських окупантів - вивезення чорнозему. Щоправда, з огляду на міжнародну ізоляцію, вивозити чорне золото України доведеться, знову ж таки, в Абхазію та Південну Осетію.

 

Зрозуміло, що незабаром Україна зануриться у провалля Великої депресії. Аби хоч якось прогодувати тих, хто за нього голосував, Янукович продасть талібам «Кольчуги», а сомалійським піратам - корвет «Тернопіль».  Пенсії видаватимуться китайськими окулярами та марлевими пов'язками виробництва ВАТ «Лубнифарм». Рано чи пізно станеться колапс, і на останні гроші, що залишаться в бюджеті, Янукович організує собі та своїм прибічникам чартерний рейс до Сухумі чи Цхінвалі. Але ми навряд чи до цього доживемо... 

 

Що робити???

 

1. Емігрувати. І то якнайшвидше, позаяк за кілька днів може відбутись інавгурація президента-зека, після чого жодна пристойна держава не прийматиме українських громадян. Якщо вам не вдасться отримати шенгенську візу або допроситись політичного притулку в посольстві якоїсь із західних держав, вибирайтеся кудись, куди пускають без візи, хоч би й до Росії - там, принаймні, президент не сидів. Усе майно, яке не встигнете продати перед виїздом, необхідно знищити, аби не дісталось донецьким. Навіть опинившись у безпеці, не поспішайте сповіщати свої нові координати рідним в Україні, пам'ятайте - віднині (після ухвалення закону 404) навіть інтернет прослуховується, а кримінал має довгі руки, що сягають за кордон.

 

2. Сховатися.  Можливо, кримінальний режим не вічний, а триватиме всього десяток-другий років, тож колись над Україною ще засяє сонце. Та поки що, щоб оборонити себе та своїх близьких, слід залягти на дно. Ми не радимо рити схрони в лісі серед зими, безпечніше користуватись природними карстовими печерами та каналізаційними колекторами. Уникайте бомбосховищ радянських часів - у них пси Азарова шукатимуть у першу чергу. Непоганим варіантом є не покидати своєї домівки, не підходити до телефону й не відчиняти двері: донецькі можуть вирішити, що нікого немає вдома. Запасіться цукром, сіллю (дрогобицькою!), сірниками й журналом «Український тиждень».

 

3. Вчити російську мову й мімікрувати. Навіть якщо вам видається, що ви її вже знаєте. Адже нова влада вимагатиме значно вищого рівня володіння мовою завойовників.  Практикуйтесь у вимові звуку [ґ], забувайте українізми, вчіться акати по-московському - це дуже цінується в їхньому середовищі. Рекомендуємо придбати подарункове видання словника Даля в чотирьох томах із шкіряною палітуркою - ним ви засвідчите перед новою владою глибину своєї відданості. Можливо, до остаточної заборони Інтернету ви ще встигнете витерти зі своїх блогів сторінок у соціальних мережах фото, що ідентифікують вас як учасників Майдану. Поспішайте!

 

4. Просто боятися. Але - боятися правильно. Від цього на душі легше, і жити веселіше. А там, може, якось призвичаїмось. Пережили татаро-монгольську навалу, може, переживемо й цю. Хоча, звісно, куди Чінгісхану до Януковича...

 

Фото - www.vip.glavred.info, ілюстрація - www.themoscowtimes.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31705
Читайте також
14.06.2010 17:53
Отар Довженко
для «Детектор медіа»
21 992
16.04.2010 09:06
Отар Довженко
47 016
11.03.2010 08:02
Антон Розенвайн
, для «Детектор медіа»
18 229
03.03.2010 08:46
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
31 660
26.02.2010 09:10
Отар Довженко
30 208
18.02.2010 09:24
Отар Довженко
11 362
16.02.2010 08:06
Отар Довженко
33 004
08.02.2010 18:19
Отар Довженко
30 663
05.02.2010 19:45
Отар Довженко
45 286
29.01.2010 09:07
Отар Довженко
28 129
27.01.2010 06:01
Отар Довженко
15 398
22.01.2010 09:37
Отар Довженко
30 740
19.01.2010 11:10
Отар Довженко
39 239
15.01.2010 13:57
Отар Довженко
1 232 547
12.01.2010 17:25
Отар Довженко
22 836
12.01.2010 10:28
Отар Довженко
20 466
06.01.2010 10:36
Отар Довженко
35 222
27.12.2009 18:37
Отар Довженко
31 570
25.12.2009 20:01
Отар Довженко
72 333
Коментарі
64
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вадим
5170 дн. тому
Современные политтехнологии не приемлют в себе понятия общественной объективности. И сражаться за родной бастион нужно даже тогда, когда и бастиона то уже и нет совсем, и защитники, в основном, разбежались. И, с точки зрения современных тенденций тех самых политтехнологий, "Бледная с косой" - просто образец современной "буссинесс леди" - жесткой, лживой, изворотливой, настроенной на достижение своих целей любой ценой. Есть чему поучиться. Есть что "записать иголками в уголках глаз в назидание грядущим поколениям". Но только вот это многострадальное государство нуждается в Эволюции, а не в революции. Не в переворотах, а в развитии... И - слава Богу! - в данной ситуации президентом будет пусть и бывший уголовник, пусть и достаточно безграмотный человек, но НЕ рэволюцинэр! ;-)
atos
5176 дн. тому
Jew, вы прилежный ученик АФЕРИСТКИ...впитали все под копирку. Поражаюсь ...тупоумием ее зомбированых "козлов","баранов" (ее выражение). А Вас я всегда считал личностью. нельзя так глупо подставляться. Сегодня 2 часа смешил всю страну ОТЕЦ нации. Это ОН и ВОНА=ОНО!
nik
5176 дн. тому
КАЖДЫЙ ИЗ НИЖЕРОСПИСАВШИХСЯ,ИЗЛИВ СВОЮ ЖЕЛЧ НА ВСЕХ И ВСЯ,ПОДУМАЛ ЧТО ОН ВОЗВЫСИЛСЯ НАД СОБОЙ. КАКАЯ УБОГОСТЬ !
юра
5178 дн. тому
Все это было бы смешно, если б не было так грустно...
Олег
5179 дн. тому
Мне понравилась фраза автора "Адже кому вона буде потрібна(українська мова), якщо дозволена російська?" Коротко и по сути
EURONEWS
5179 дн. тому
В УКРАИЇНІ БІЛЬШЕ 12 МІЛЬОНІВ ОФІЦІЙНО ЗАРЕЄСТРОВАНИХ ДЕБІЛІВ. ВОНИ НЕ МОЖУТЬ СПОКІЙНО ДИВИТИСЯ НА КРАСИВОГО ТА РОЗУМНОГО ПРЕЗИДЕНТА. ТОМУ ОБРАЛИ СОБІ СВОГО "БАНБЮЛЮ". ЇХ ТРЕБА ЖОРСТКО ПЕРЕВИХОВУВАТИ, АБО ВІДПРАВИТИ В РУСЬКУЮ ТАЙГУ. А ЩО ДО ЦАРЮВАННЯ ЗЕКА, ВІН ЖЕ САМ СОБІ НА ПРАПОРІ НАПИСАВ - "ПРЕЗИДЕНТ-2010" - ПОЧЕКАЄМО ДО НОВОГО РОКУ.
Jew
5180 дн. тому
для___"сине-кулечника защекина" // 12.02.2010 13:44:18 Если же говорить по-справедливости, то Виктор Янукович – одно из самых отвратительных явлений в современной истории Украины. Я не могу сказать, что Виктор Янукович проиграл, потому что формально он победил. Но для него характерно, профессионально, раз за разом, сдавать свои победы. Правильно будет сказать, что Виктор Янукович не победил и не победит.
2Jew // 12.02.2010 08:15:54
5180 дн. тому
Эсхилл,в переводе Уколова и озвученное Багиней, звучит так:"Пропало все"
ківалов
5180 дн. тому
підраховувати буду я
onyshkiv
5180 дн. тому
Отаре, а рейтинги ТРК "України" хто буде підраховуватиме?)))
Jew
5180 дн. тому
Отар, к чему так длинно и нудно, пиши проще : WHO'S AFRAID OF THE BIG BAD YANUK? Who's afraid of the big bad wolf. Big bad wolf, big bad wolf? Who's afraid of the big bad wolf? Tra la la la la. Who's afraid of the big bad wolf ...
Otar Dovzhenko
5180 дн. тому
onyshkiv, "Телекритика" ще щотижня визначатиме, який канал кращий - "Донбас" чи КРТ :)))
onyshkiv
5181 дн. тому
Після премоги Яника рішенням єдиного свого інвестора видання "Телекритика" стане маргіналізованим майданчиком для обговорення того, який поганий Янукович. Саме існування заказника такої-сякої свободи слова у формі ТК Янукович на Заході подаватиме як існуваня повноцінної свободи слова та існування в Україні різних точок зору.
onyshkiv
5181 дн. тому
на перших порах "Українського тижня" для схованки вистарчить, але якщо царювання Яника триватиме декілька років, то доведеться витягати з підвалу старі підшивки журналу "Політика і культура", а можливо ще й "Сучасності" )))
Jew
5181 дн. тому
"Народ кадмейский, время не велит молчать" (Αἰσχύλος) dear dr. Lightman // 11.02.2010 22:50:11 я понимаю док языкам не обучен -Washington – US President Barack Obama telephoned Ukraine president-elect Viktor Yanukovych on Thursday to congratulate him on his election victory, the White House said. "The United States looks forward to working with president-elect Yanukovych and continuing to strengthen our cooperation with Ukraine's government and its Parliamentary leaders," spokesman Robert Gibbs said.
dr. Lightman
5181 дн. тому
Я так понял что заголовок ты не осилил. Иди Эсхилла на ночь почитай- завтра расскажешь.))
Jew
5181 дн. тому
дорогенький док Lightman // 11.02.2010 22:25:35 у вас тотальная имбецильность... янек смердит но по настоящему смердят его малютки колесниковы и ко…и околужуровская падаль
dr. Lightman
5181 дн. тому
Читай заголовок статьи. мурзилка))
Jew
5181 дн. тому
Для___-dr. Lightman // 11.02.2010 20:50:01 янек уже смердит как залежалій труп залежалый труп и только чуткий нос dr. Lightman улавливает прелесть аромата тлена
dr. Lightman
5181 дн. тому
Глаша, странная вы однако) Как будто "Голос Америки" перестали слушать..)) Обама только что поздравил Яныка с победой, заметьте еще до инаВгурации. Европа пиДтримуэ! А это значит, что нефиг Путину давить и продавливать Йульку. С Шираком не вышло- не выйдет и канцлер Шрьодер из Вона. Расслабтесть- надо будет, Янык на суахили поэта Чехова будет читать:))
Глафира
5181 дн. тому
Смысл статьи понятен: виват Янукович, к чертям тех, кто его боится, нечего было выдумывать жупелы. Архиактуальная статья, товарищи!
Andre
5181 дн. тому
Всё очень просто,надо только для себя уяснить ----------- либо МЫ переживаем,что сделает президент,либо ОН переживает,что сделаем МЫ.В цивилизованных странах обычно переживает ОН,а в Африке как правило ОНИ.Так что не смотря на то что выборы прошли,настоящий ВЫБОР есть всегда. Если появится завтра например в Украине пару миллионов нерабов, то власть послезавтра превратится в кроткую овечку во главе с Президентом и будет с утра докладывать по всем каналам,что сделано за вчера,а после обеда принимать заказы на завтра.
dr. Lightman
5181 дн. тому
Иди почешись)
Jew
5181 дн. тому
дружок dr. Lightman // 11.02.2010 19:28:52 твой нос уже торчит из под ганиной юбки… цвета жлобоморин:))
dr. Lightman
5181 дн. тому
jew мурзилка, ПНХ разом з ганной г. ! Цигаль цигаль!))
ЛП
5181 дн. тому
Все точно, пане Отаре! З гумором не так уже й добре у Ваших опонентів. Та то - надовго! Дякую. Пореготали.
Jew
5181 дн. тому
для смиливця___________кокотюха // 11.02.2010 19:04:49 разница такая как между какатюхой и … Юлианом Тувимом
кокотюха
5181 дн. тому
лесю, а в цих перекладах є вірш "Про Янека?" Я, до речі, ніколи нічого не боявся писати. Можливо, тому, що не займаюся політикою. Хай бояться ті. хто нею займається, це ж їм вказують. Різниця між згаданими кандидатами - лише статева.
Леся
5181 дн. тому
Навздогін Кокотюсі. Я вас не ображала і вам не погрожувала. Я вам, якщо ви не зрозуміли, натякала, яка між двома кандидатами різниця. І її в першу чергу відчують журналісти. Не буде вже тієї вседозволеності, коли можна писати будь-що і нікого не боятися. І навіть не треба буде наглядачів, кожен "шукатиме цензора в собі".
Jew
5181 дн. тому
для_dr.. Lightman // 11.02.2010 18:33:20 о пошла работа под тети ганина г. работа по чем? пока FT пишет сл.:«…Магнаты украинского бизнеса во главе с самым богатым человеком этой страны Ринатом Ахметовым преодолели свои сомнения после 2004 года и остались вместе с Януковичем. Он со своим ограниченным интеллектом и слабой идеологией был и остается весьма полезной политической вывеской….Российские руководители не скрывают своего отвращения к Януковичу….» Вот бредет он по дороге, А навстречу едут дроги. Следом движется народ, Словно очередь идет. Поглядел дурак на пеших. "Ну-ка, думает, - утешь их, Чтоб шагали веселей За телегою своей!" Сапожком дурак притопнул, О ладонь ладонью хлопнул Да как пустится плясать, Ногу об ногу чесать! Взяли люди дурака, Стали мять ему бока, Били, били, колотили, Полумертвым отпустили. "Вишь ты, - думает дурак, - Я опять попал впросак. Больше я плясать не стану Да и плакать перестану. Ладно, с завтрашнего дня Не узнаете меня!"
Леся
5181 дн. тому
Коктюсі. Читайте Юліана Тувіма в перекладах Миколи Лукаша і Івана Малковича.
dr. Lightman
5181 дн. тому
Кокотюха не хвилюйся:) Европу влаштовуэ Яник, бо вони в курсе наскильки Йулька задияна в путинських газових схемах, тому нихто за тобою не прийде. Немиря ничого не змиг зробити в Европе- йому прямо сказали:" Ми не хочемо ще одного Шрьодера, та й ще при влади!". Це ще одна причина, чому вона мовчить. Инфа з циього приводу мае з'явитися на наступному тижни. Можливо в FT.;)
кокотюха
5181 дн. тому
не знаю, як це звучить українською, перекладу не бачив. а російською - спеціально для лесі: Юлиан Тувим. Про Янека Жил на свете Янек, был он неумен. Если знать хотите - вот что делал он. Ситом черпал воду, птиц учил летать Кузнеца просил он кошку подковать. Комара увадев - брался за топор. В лес дрова носил он - а в квартиру - сор. Как-то он полтинник продал за пятак. В общем, что тут скажешь: Янек был дурак. це написав відомий польський дитячий письменник дуже давно. хай за ці цитати хтось когось притягає. лесю, Ви вже спакували речі? сидіть, за мною прийдуть після Вас.
ніна
5181 дн. тому
Якщо ми ще уміємо сміятися. значить. не все втрачено ера янека також мине , не виключено, дуже швидко. значно швидше, аніж ми думаємо
Леся
5181 дн. тому
Кокотюсі. Здається, це ви сказали, що різниця тільки в зовнішньості. До речі, раджу вам відмовитися від слів на зразок "яник, пижиться, лажається, ідіот", бо можуть притягнути до відповідальності за образу честі і достоїнства. І це не буде забороною свободи слова.
lol-in-ua
5181 дн. тому
Кокотюха сегодня за Капитана, всем всё объясняет :) Отар, отлично! Острое перо.
dr. Lightman
5181 дн. тому
"The Guardian" статья, где Яника назвали люмпеном. Знали б они, что под ником lumpen обитаетв ЖЖ Вова Петров, дали бы Федорычу другое погоняло)) Автор явно слабее Отара, кстати, хотя тренд тот же.
dr. Lightman
5181 дн. тому
Очень добротный метериальчик) Я на минутку представил, что написал бы Отар по поводу президентсва Юльки. Ото був би жах)) А из этого можно, что-то да вылепить. Имеем формулу- г.мно побндила зло!))И обслуга у Федорыча соответствующаяя- долго смеялся-http://dusia.telekritika.ua/TV_dlia_chaijnikov/13196/allcomments
Jew
5181 дн. тому
NB. пламенному ОТАРУ ДЕМУЛЕНУ и пр кака-тюхам: видите ли пан Отар, ирония-высказывание, содержащее насмешку над тем, кто так действительно думает… На самом деле ваши иронические стрелы «мимо кассы» или наоборот «через кассу», абсолютное большинство не испытывает иллюзий, что Украине альянс продажных СМИ и их хозяев втюхал шестерку янека, способную разве что стоять на шухере у взрослых пацанов… «Магнаты украинского бизнеса во главе с самым богатым человеком этой страны Ринатом Ахметовым преодолели свои сомнения после 2004 года и остались вместе с Януковичем. Он со своим ограниченным интеллектом и слабой идеологией был и остается весьма полезной политической вывеской» не всем, конечно, дано носить знаковые патриотични хфамилии, а-ля довженко, кокотюха и ловко, не без пользы для себя , паковать непакуемое впихивать невпихемое
снекс
5181 дн. тому
Читать дальше нет времени, суть понятна. Маемо те шо маемо - президента-неандертальца, за которого проголосовала часть русскоязычного населения, но не из-за своего криминального бекграунда или любви к тупоумию, а из-за антипатии к оранжевой власти, которая в лице Ющенко напоследок напринимала гротескных решений типа празднования победы украинских сечевых стрельцов на горе Маковка, дачи героя Украины С.Бандере и т.д. Победа Януковича - это закономерный результат того, что данные решения были приняты президентом Ющенко насильно, через голову большой части населения страны, без легитимного признания таких решений населением. Из-за того, что Бандера стал героем, глупо думать что население восточных областей полюбит его как своего героя (реакция Польши и Словакии также очень показательна в этом плане), и власть таким образом наступает на грабли в очередной раз. Так что теперь "наслаждаемся" правлением бывшего уголовника. Надеюсь, что-то в Вашей позиции и мозгах сдвинется после прочтения данного комментария. С уважением
кокотюха
5181 дн. тому
лесю, саме про зовнішні ознаки інтелігенти й кричать: юля презентабельна, яник - ні. чому? бо юля вміє красиво жвиндіть, а цей кросавцег тільки лажається? їм обом краще мовчати, в них однаковий культурний рівень, просто юля навіть не заморочується спробою комусь додатково сподобачить, бо красіва і сексуальна без того, а яник - пижиться, тому і ляпає. він чесний ідіот, хоч не обіцяє демократії при цьому. правильно: йому ніхто не вірить і не буде, на нього ніхто з нормальних людей не сподівається, для чого себе обдурювати? про те, як ми всі себе обдурюємо - фейлетон Отара. ну, а цинізм - недолік підлітка і чеснота зрілого мужчини. якщо так звана влада цинічна - чому ми всі повинні бути романтиками та істериками?
снекс
5181 дн. тому
"навіть тим, хто добре володіє російською, не завадить придбати «Собрание толковых словарей тюремного и блатного жаргона» - ни разу не слышал, чтобы Янукович на публике говорил на тюремном жаргоне. Хотя в своем окружении и кулуарах - наверняка, и есть вероятность что "феня" проникнет в часть госаппарата, но не более. Поверьте, не защищаю Януковича - самому противно.
снекс
5181 дн. тому
"а таких умов українська припинить своє існування в лічені роки або й місяці. Адже кому вона буде потрібна, якщо дозволена російська" - задача государства прививать понимание русскоязычными украинского языка, а не насаждать его как в советское время. У Вас советский менталитет!
снекс
5181 дн. тому
Интересно, а разве для того, чтобы русскоязычным в Украине можно было "говорити, думати, навчатись і відправляти духовно-ментальні потреби російською" нужно вносить изменения в законы? Это что-то новенькое!
Nadiya
5181 дн. тому
"Обидели сиротку - отняли копеечку"! Ну просто смішно слухати й читати оце скиглення тих, хто кричав, що "виборов свободу на Майдані". Та вас і лякати не треба - ви вже самі злякалися! Спочатку виконували команду "будьте свобідними", а тепер - команду "бійся". Захищати свободу, відстоювати свою позицію, врешті -решт не панікувати, а зберігати гідність вам і на думку не спадає. Нагадую, навіть у ГУЛАГу основним правилом виживання було "не вір, не бійся, не проси".
Цікавий
5181 дн. тому
Спеціально для автора поясню свою думку. Сміятися з чужого лиха - гріх. (це я про Сяйво) Завтра лихо буде у вас і такі, як ви з кокотюхою, сміятимуться теж. Не треба вихвалятися своїм цинізмом - це вже не модно. До влади прийшли такі циніки, що вам до них далеко.
Леся
5181 дн. тому
Якраз щодо зовнішньості Віктора Федоровича у мене претензій нема. Тож непереконливо.
кокотюха
5181 дн. тому
лесю, не бійтеся - те ж саме чекало б. за винятком хіба того, що тимошенко - красіва женсчина, яку можна показувати на картинках, а яник - не дуже красивий мужик, не гламурний.
123
5181 дн. тому
Это "всеми забытый жанр" - фейлетон? Или автор серьезен как никогда?
Леся
5181 дн. тому
Добре, Отаре, написано, тільки цинічно. Для вас, Кокотюхи ми - "країна ляканих ідіотів" (вислів Михельсона). Для рівноваги напишіть, що нас чекало б, якби президентом стала Тимошенко. Заспокойте нас, дурних і неосвічених. Просвітіть.
Prodaeva
5181 дн. тому
Отар, боюсь, українські книжки заменят все-таки не "на Ахматову", а "на Ахмєтову" :)
Лис Микита
5181 дн. тому
Отаре, це відверте лайно, ще й провокативне. Якого біса "національно орієнтована публіка" підтримує злодійку й брехуху, яка практично поставила на коліна Україну, знищила її економіку, понабирала кредити, яка підлизує Москві так, що й Януковичу не сниться... Чи не хочете пояснити ефект цієї Крихітки Цахес?
Микола
5181 дн. тому
ОТАРЕ, не юродствуй.//// Після перемоги Януковича на виборах Марчук виїде за кордон Розглядає варіанти - Польща або Чехія Найвідоміший український художник сучасності Іван Марчук, 73 роки, розчарований результатом президентських виборів. Він шкодує, що повернувся з еміграції і готується виїхати знову. "Голосувати за Юлію Тимошенко я мав три причини, - каже художник кореспондентові Gazeta.ua. - Юлія давала надію для людей, і не тільки тих, хто стояв на Майдані. Вона могла прекрасно презентувати українців у світі. І ще - рятувала від безнадії, від болота, в яке ми зараз погрянули". Задуматися про нову еміграцію Івана Марчука змусили результати виборів. "Глянув - і руки опустилися. Три дні нічого не малюю – депресія, нема перспективи. Таке зі мною було в совєтські часи, поки не виїхав. Знаєте, із задоволенням виїхав би разом зі своїми картинами. Розумію, який дурний, що сюди приїхав! Повертатимуся на Захід малювати картини. У Польщу чи Чехію. А якщо доберуся до Австралії - то прощай, Україно! Своїм вибором ми осоромилися на весь світ. Тих, хто проголосував "проти всіх", художник не розуміє. "Ті, хто не підтримував на виборах жодного кандидата, проявили абсолютну громадянську безвідповідальність. Серед інтелігенції таких більшість. Є там прошарок, який можна назвати ні риба ні мясо. Абсолютно безхребетні, шукають, за ким піти, щоби з голоду не згинути, бо ж незаможні. А є й такі, кому нічого більше не треба. Мають принципи, знають, чого потребує країна. Такі мають думати не для себе, а для держави. Їм має бути соромно, бо навколо люди плачуть, гинуть і пропадають. Серед високих людей у владі є багато людей больних. Не хворих, а больних. І їхня чорна зависть зробила такий результат у другому турі. Через цю болячку Україна ніколи не матиме поступу. Влада робить найглупішу країну. Як нема книг, нема пісень, нема фільмів – то владі не потрібна культура взагалі! Марчук каже, що чітко бачить перспективи України за президента Януковича. "Можу розписати перспективу на квадратні кілометри. Скоро художники не будуть мати де пейзажі малювати- вся країна буде вся окутана дротом, з собаками і автоматчиками. Усе поділять на феодальні князівства. Якщо Янукович введе російську мову, він розділить Україну надвоє - на ворогуючі сторони. У плані економіки якщо зможе щось зробити, дати людям більше – то добре. Але то таке... Люди боятимуться лягати спати і вставати зранку. Не буде атмосфери доброзичливості, шани до людини", - каже він. У британському рейтингу "100 геніїв сучасності", який уклала міжнародна консалтингова компанія Creators Synectics, Іван Марчук позаторік посів 72-е місце. Народився в селі Москалівка Лановецького району на Тернопільщині. Широке визнання митця здобув за кордоном: 1989-го емігрував до Австралії, потім жив у Канаді і США. У Київ повернувся 2001-го, вже у статусі заслуженого художника, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка.
Jew
5181 дн. тому
для укркакатюх. The sight of Ukraine's lumpen victor should stir the EU's own into action.(guardian.co.uk, Wednesday 10 February 2010 )
кокотюха
5181 дн. тому
а ще янукович розіп`яв Христа, вбив Джона Кенеді та Джона Леннона, побудував Чорнобильську АЕС і спровокував на ній аварію, своїм указом замінив громадський муніципальнрий транспорт по всій Україні на маршрутки і наказав водіям голосно вмикати там шансон і нацькував папарацціі на принцесу Діану.
Jew
5181 дн. тому
для_______Otar Dovzhenko // 11.02.2010 11:07:16 "Де коменти про те, що ТК вже починає підлизувати Януковичу за наказом нового власника?.." ну.. это само собой зрозуміло... Зачем бисер ...... метать?
Otar Dovzhenko
5181 дн. тому
Е, люди, ви мене розчаровуєте :) Де коменти про те, що ТК вже починає підлизувати Януковичу за наказом нового власника?
Цікавий
5181 дн. тому
Від щирого серця бажаю авторові, щоб Телекритику викинули з робочих місць люди в масках (як сталося з Сяйвом). Готовий буду написати про це фейлетон і посміюся разом з кокотюхою
Йа, Криведко
5181 дн. тому
...А Ганна Герман буде володарювати у "Міністерстві правди"... Блін, якось сумно через усе це.
Jew
5181 дн. тому
feuille от раши для укркакатюх (postscriptum): «…Если же говорить по-справедливости, то Виктор Янукович – одно из самых отвратительных явлений в современной истории Украины…» Модест Колеров «Русский Журнал» 08.02.10 Не так страшен черт, как его малютки Не так страшен черт, как его малютки
кокотюха
5181 дн. тому
попереджаю тих можливих коментаторів, хто особливо тупий: це - фейлетон. я читав і сміявся. а описані в ньому ваші страхи. тому я сміюся з ваших страхів.
Украина
5181 дн. тому
Респект Отару!!!!!!!
Jew
5181 дн. тому
дорогенький пан Отар - «Tu l’as voulu Georges Dandin!» (Jean Baptiste Poquelin) "....Я не могу сказать, что Виктор Янукович проиграл, потому что формально он победил. Но для него характерно, профессионально, раз за разом, сдавать свои победы. Правильно будет сказать, что Виктор Янукович не победил и не победит...." Вечный непобедитель Модест Колеров 08.02.10
Георгій БУРСОВ
5181 дн. тому
СЬОМЕ ЛЮТОГО 2010-го РОКУ президентські вибори в Україні Вставай, страна гетманская, Вставай на смертный бой! Идет чума пацанская Азийскою ордой. Пусть ярость благородная Вскипает, как волна. Идет война народная, Священная война! Вставай Русь украинская, Пришел твой звездный час. Твоя победа близкая - Свобода для всех нас! Пусть ярость благородная Вскипает, как волна. Идет война народная, Священная война! Мы с нечистью расправимся, Господь поддержит нас. В своей стране поднимемся Всегда и во весь час! Вставай, страна гетманская, Вставай на смертный бой! Идет чума пацанская Азийскою ордой.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду