Проект «ДомКом» на ТРК «Київ» виявився передвиборним: йому залишилося жити дві серії

25 Вересня 2007
10565
25 Вересня 2007
11:20

Проект «ДомКом» на ТРК «Київ» виявився передвиборним: йому залишилося жити дві серії

10565
Проект «ДомКом» на ТРК «Київ» виявився передвиборним: йому залишилося жити дві серії

Як стало відомо «Детектор медіа», глядачі розпрощаються із проектом «ДомКом» на наступному тижні. Це підтвердив Дмитро Джангіров, в.о. директора ТРК «Київ»:

 

«25 сентября выходит 7 серия – последняя из предварительно запланированных. Однако ребята планируют написать и снять, а мы, соответственно, –  показать еще и 8 серию – в воскресенье 30 сентября (разумеется, после 22-00)».

 

Пан Джангіров схвально відгукнувся про показники програми, висловив побажання продовжити співпрацю із знімальною групою і сформулював особисте ставлення до продукту: «И канал, и творческая группа сегодня готовы продолжить сотрудничество; параметры этого сотрудничества будут определены в ходе отдельных переговоров… Мне трудно оценить уровень программы «ДомКом» – я консерватор в вопросах сатиры и юмора. Поэтому и для меня, и для канала этот проект был экспериментом: мы предоставили молодым авторам и актерам полную свободу самовыражения. В результате рейтинги (Киев 18+) премьерных показов первых 6 серий составили в среднем 1.76% (от 0.97 до 2.89%) при доле 6.33% (от 3.28 до 10.46%). Высокие рейтинги, хорошие отзывы и, в числе прочего, многозначительное молчание «Детектор медіа», убедило меня в том, что мы получили качественный телевизионный продукт».

 

Тимчасом автори «ДомКому» не збираються полишати свою ідею напризволяще: якщо жоден канал не зацікавиться «кухонними посиденьками» двох Віть та однієї Юлі, проект перекочує в інтернет: «Ми не займалися спеціальною розкруткою сайту , проте вже сьогодні у нас до 5 тисяч переглядів кожної серії», - поінформувала Ганна Бондаренко, продюсер проекта.

 

Що ж до попередніх домовленостей із каналом, то, за словами Бондаренко, серіал виготовлявся на замовлення не ТРК «Київ», а іншої компанії, проте, побачивши пілот, «один із центральних телеканалів» категорично відмовився ставити цю політичну сатиру у власну сітку. З готовим пілотом автори прийшли на ТРК «Київ», де їх одразу попередили, що ставляться до проекту суто як до передвиборного. «Ми ще під час переговорів  наполягали на тому,  що при високому рівні заполітизованості українського суспільства, проект буде цікавий глядачам і після виборів. Тим паче, що ми нікого не мочимо: у нас всі герої однаково смішні та недоладні. Однак у нас була не та ситуація, в якій можна було диктувати умови », - пояснює Бондаренко.

 

Виробництво серіалу недешеве, і якщо жоден канал не зацікавиться покупкою, то джерелом фінансування стане продакт-плейсмент – Ганна Бондаренко підтвердила факт переговорів із торговими марками («Благо дія відбувається на кухні…»). При цьому вона категорично відкинула припущення щодо можливостей залучення політичної реклами – оскільки таке джерело фінансування може радикально вплинути на сценарій програми. Щодо цензури на ТРК «Київ», то  Ганна Бондаренко каже: «Дмитру Джангірову ми віддавали готову касету…Ми чітко усвідомлюємо, що це далеко більший рівень  свободи, ніж нам би дозволили на «Інтері» чи «плюсах»…»

 

«ДомКом» - не єдиний «політико-гумористичний» проект на каналі «Київ». Як між програмний продукт з 10 вересня щоденно (4-6 випусків на день) ідут анімаційні кліпи «політичні мультяшки». За словами Джангірова, робота над мультяшками триватиме і після виборів.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду