Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2024 року

11 Травня 2024
198
11 Травня 2024
09:10

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2024 року

198
Ситуація на фронті, розлучення Вірменії з ОДКБ, підготовка до Саміту миру, «побєдобесіє» в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» військовий експерт Дмитро Снєгирьов та речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук розповіли про ситуацію на фронтах.

Доктор історичних наук Володимир Сергійчук порівняв поведінку російської армії в Україні зі злочинами Червоної армії на початку та в середині минулого століття.

Політолог Максим Несвітайлов висловив думку, що олімпійське перемир'я в російській агресії малоймовірне, адже навіть на Великдень обстріли продовжувалися. Проте Китай може скористатися своїм впливом на Кремль і переконати Путіна, що це був би правильний стратегічний хід і демонстрація нібито готовності до перемовин.

Російський політолог Олександр Морозов назвав «викривленим і сплюндрованим» свято перемоги у Другій світовій війні, яке з дня пам'яті перетворилося на вихваляння путінським мілітаризмом. 

Політолог Максим Джигун піддав сумніву наміри Емманюеля Макрона реально надсилати до України війська: на думку гостя, ці заяви французького президента слугують швидше спробою сигналізувати Путіну, щоб той вдовольнився вже окупованими землями, а участь Франції на рівні посла в «інавгурації» свідчить про сподівання Макрона на майбутні перемовини.

У блоці каналу «FreeДом» військовий аналітик Олексій Гетьман спрогнозував «розборки» у російській армії через те, що їм не вдалося виконати прямий наказ Путіна захопити Часів Яр до 9 травня.

Директор фонду «Вільна Росія» на Південному Кавказі Єгор Куроптєв висловив думку, що ситуація в Грузії та Вірменії залежить від ступеню втручання Кремля, який визначається тим, наскільки добре українська армія стримує російську на своїй території. Вірменія припиняє фінансування ОДКБ, бо це псевдоорганізація, яка «нічого ніколи не робила і нікого ніколи не захищала».

Директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий висловив переконання, що Угорщина і її прем'єр Віктор Орбан слугують «троянським конем Китаю в Європі». Орбан використовує відносини з Китаєм, щоб додавати собі політичної ваги та добиватися потрібного у торгах з Брюсселем, хоча багато кого в ЄС такі загравання з Піднебесною дуже дратують.

Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович констатував, що чим більше Росія перетворювала пам'ять про Другу світову війну на аморальне токсичне «побєдобєсіє», тим більше українців звертали увагу на тиху делікатну європейську форму пам'яті. 

Політичний коментатор Ігор Рейтерович зазначив, що Росія намагається не якісно, а кількісно завдати шкоди планам щодо Саміту миру у Швейцарії, працюючи з країнами Глобального Півдня і намагаючись переконати якомога більше з них не брати участь в цьому заході.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
198
Теги:
Читайте також
16.05.2024 09:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
445
15.05.2024 08:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
455
07.05.2024 09:04
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
513
05.05.2024 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
244
04.05.2024 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду