Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 серпня

26 Серпня 2022
837
26 Серпня 2022
21:44

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 серпня

837
Тривожний День Незалежності, ситуація на Запорізькій АЕС, затримання Євгенія Ройзмана, петиція щодо визнання Республіки Ічкерія.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 серпня

У ранково-денному блоці каналу іномовлення російський політичний аналітик і журналіст Федір Крашенінніков говорив про затримання колишнього мера Єкатеринбурга Євгенія Ройзмана через його антивоєнну позицію. У соцмережах Ройзман використав словосполучення «вторгнення в Україну». Крашенінніков розповів, як Ройзман у 2014 році, коли ще був мером, активно виступав проти анексії Криму. У наступному блоці затримання Євгенія Ройзмана коментував російський політик Дмитро Гудков. Він докладно розповів, як представника опозиції Ройзмана люди обрали мером, як одразу після цього міська рада Єкатеринбурга майже всі його повноваження передала прокремлівському «міському секретарю», але Ройзман все одно намагався розв’язувати проблеми, з якими йшли до нього містяни.

Британський видавець Пітер Дікінсон відзначив ефективність «м’якої сили» — роботи Олени Зеленської, виступи і заяви якої, на його думку, стають дуже популярними і не дають світові забути про війну в Україні.

Вплив санкцій на Росію загалом і пересічних росіян зокрема аналізували економісти Микола Кульбака і Олексій Плотніков.

В етері також показали документальний фільм Віталія Манського «Реальне кіно», в якому автор бере лайфстайл-інтерв’ю у російських мігрантів і політичних біженців по всьому світу, і стрічку «Історичні факти» — про розвінчання міфів щодо імператриці Катерини ІІ і її ролі у відбудові Одеси та інших міст півдня України, а також про нинішню російську пропаганду.

У блоці каналу «Інтер» польський історик і політолог Лукаш Адамський говорив про взаємини Польщі й України в історичному контексті, а також у майбутньому: «Коли Україна вступить до ЄС, ми станемо близькими, як ніколи раніше, і в економічному, суспільному планах у межах ЄС наші країни стануть найближчими партнерами».

Про роботу України щодо вступу до Євросоюзу, постійні перемовини тощо розповіла голова делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева.

Нардеп від «Слуги народу» Федір Веніславський згадав, як Україна відзначила День Незалежності: впродовж дня оголошувалася рекордна кількість повітряних тривог — 189, ворог обстріляв понад пів сотні українських міст, ракетний обстріл залізничної станції в селищі Чаплине Дніпропетровської області спричинив загибель двадцяти п’яти людей, в тому числі дітей… Веніславський також зауважив, що заяви міністра оборони Росії Шойгу щодо уповільнення наступу нібито задля збереження життів мирних мешканців не мають нічого спільного з реальністю і є просто знущанням з українців.

Речник чеченського батальйону імені Шейха Мансура Іслам Белокієв говорив про петицію до Президента України щодо визнання незалежності Республіки Ічкерія і встановлення з нею дипломатичних відносин: «Це дуже важливо не тільки для чеченців, але й для українського народу, позаяк тільки Північний Кавказ може відвернути увагу Кремля від України, а на Кавказі це зараз може зробити тільки Ічкерія».

У блоці групи каналів StarLight Media колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба говорив про викрадення українських дітей з окупованих територій, чого росіяни навіть не приховують, і закликав усіх, хто має про це будь-яку інформацію, звертатися на гарячу лінію або на сайт організації saveukraineua.org.

Російський політтехнолог Аббас Галлямов висловив припущення, що Путін дуже невдоволений Шойгу через те, що вони ніяк не можуть виграти війну в Україні, яку вони навіть справжньою державою не вважали. Водночас Путін не може усунути і покарати Шойгу, адже мусить доводити суспільству, що все під контролем і все йде за планом.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів про ситуацію на ЗАЕС, обстріли і пожежу, відключення 5 і 6 енергоблоків, однак зазначив, що ситуація під контролем співробітників і ДСНС.

Про ситуацію на ЗАЕС говорив і тимчасово виконуючий обов'язки голови держатомрегулювання Олег Коріков. Він докладно розповів про зупинку 5 і 6 енергоблоків, зауважив, що персонал ЗАЕС — спеціалісти, які мають найвищу кваліфікацію і ліцензування, до останнього боротимуться за безпеку і працюватимуть задля дотримання безпеки за усіма протоколами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
837
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду