Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 серпня

31 Серпня 2022
683
31 Серпня 2022
22:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 серпня

683
Західна допомога Україні, ситуація на Запорізькій АЕС, початок нового навчального року, репресії в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 серпня

У ранково-денному блоці каналу іномовлення речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатченко коментувала воєнні дії і гуманітарну ситуацію в області. Говорила українською, перекладу не було.

Журналіст-міжнародник, китаєзнавець Олексій Коваль говорив про військові навчання «Схід-2022». Армія Росії проводить їх у тихоокеанській прибережній зоні, що виглядає як провокація у бік Японії. Експерт сказав, що у разі спільних навчань з армією Китаю напруга між Росією і Японією щодо Курильських островів може зрости.

Експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександр Краєв коментував підтримку України з боку ЄС і зустріч міністрів оборони держав ЄС у Чехії.

Речник Профспілки працівників атомної енергетики і промисловості України Павло Олещук говорив про завдання місії МАГАТЕ, яка має відвідати Запорізьку АЕС. Він також подякував марафону «FreeДом» за висвітлення проблем атомників, оскільки, за його словами, дуже важливо протистояти російській пропаганді, щоб світ не думав, що українці самі обстрілюють свою ж атомну станцію. Пізніше про ситуацію навколо Запорізької АЕС, героїзм працівників станції, які працюють вже пів року під окупацією, а також про місію МАГАТЕ говорив ліквідатор, командир взводу радіаційної розвідки Чорнобильської АЕС Сергій Мирний, а радник мера Енергодара Дмитро Гортенко розповів про важку ситуацію в місті.

Російська письменниця Алла Гербер в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» поділилася власною історією війни.

Директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик докладно розповів про економічну підтримку України з боку США: як і куди йдуть виділені гроші тощо.

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачов коментував експортні можливості України. Він також зауважив, що в Україні немає жодних проблем із продовольством: українці потребують 3,5 мільйонів тонн зерна щороку, при цьому у сховищах лишається до восьми мільйонів тонн, які просто зіпсуються, якщо їх не експортувати.

Політолог-міжнародник Дмитро Левусь відзначив зміну настроїв у Європі, яка на початку весни ще не дуже охоче постачала Україні зброю. Зміни сталися, на думку експерта, завдяки роботі президента, дипломатичного корпусу і правдивій картинці, яку показували ЗМІ.

В етері був випуск програми «Балтія» про українських біженців, присвячений Ангеліні Басенко, балерині з Харкова, яка 23 лютого ще виступала у харківському театрі, а зараз працює у Ризькому театрі опери та балету.

У блоці каналу «Інтер» російський адвокат Марк Фейгін говорив про затримання в Криму українського патріота за українську пісню — його судитимуть за «дискредитацію»; про вченого з Москви, якого засудили за переказ тисячі рублів на рахунок Фонду боротьби з корупцією, заднім числом визнаного екстремістською організацією; загалом про репресії, які чиняться масово і публічно, щоб люди боялись і сиділи тихо.

Дипломат Олександр Левченко припустив, що скоро Росія влаштовуватиме теракти на власній території, щоб звинувачувати у цьому українців і підтримувати у свого народу впевненість у необхідності «спеціальної військової операції», як це робилося перед початком війни у Чечні.

У блоці групи каналів StarLightMedia головною темою за два дні до початку нового навчального року стала ситуація з освітою, в тому числі й на окупованій території. Про це говорили заступник мера Маріуполя Сергій Орлов, директорка бучанського ліцею №4 Алла Літкевич, а також посадовець Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, який докладно розповів, скільки шкіл розпочнуть роботу в офлайн-форматі, скільки – в онлайн, про підготовку в школах укриттів, як працюватимуть школи за системою екстернату або домашньої освіти для дітей, які перебувають за кордоном тощо.

Російський економіст Олег Буклемішев, говорячи про фактичне впровадження «податку на війну» в Росії і зміни, яких зазнав останнім часом світовий енергетичний ринок, зауважив, що «у Росії не буде дуже серйозних проблем з економікою і спад буде не настільки жахливий, як його прогнозують інші експерти». На що ведучий відреагував: «Було б дивно, якби ви, сидячи в Росії, стверджували інше…»

Журналістка-розслідувачка Ксенія Кириллова говорила про російських пропагандистів і споживачів їх «продукції»: «Російські телеглядачі вже багато років намагаються знайти не логіку, а виправдання, нащо і за що вони мають терпіти і страждати…»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
683
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду