Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 серпня

23 Серпня 2022
890
23 Серпня 2022
21:52

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 серпня

890
Перемога Усика над Джошуа, смерть Дар’ї Дугіної, ситуація в Криму, ядерний тероризм Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 серпня

У блоці каналу «1+1» спортивний коментатор Степан Щербачов говорив про те, наскільки важливою була перемога українського боксера Олександра Усика над Джошуа, Він розповів, що під час трансляції поєдинку зібрали гроші на придбання машин швидкої допомоги, а також про пришвидшену підготовку Усика до бою, адже він до останнього служив у теробороні в Україні.

Російська політологиня Ольга Курносова коментувала можливий вихід із Росії таких міжнародних IT-компаній, як Google, Apple, Android, що суттєво ускладнить життя мешканців російських міст — попри намагання пропагандистів применшити масштаб катастрофи і переконати росіян, що західні корпорації — зло.

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський сказав, що заяви на кшталт висловлювання постпреда Росії у Австрії Ульянова «Жодної пощади українському народу!» роблять тільки задля того, щоб сподобатись Путіну.

Російський політик Дмитро Гудков коментував погрози Росії у бік Заходу: «Ми знаємо, що Росія, коли хоче напасти, завчасно про це не говорить. Навпаки, кричить, що нападу не буде, а потім летять ракети. Якщо ж вони кричать про майбутній напад, значить, у них усе погано».

Про смерть Дар’ї Дугіної говорили російська оперна співачка Марія Максакова та український журналіст Роман Цимбалюк. За словами журналіста, «українські спецслужби могли і не знати, що у Дугіна є донька, а от ув самій Росії дуже багато людей, які не згодні з поверненням у СРСР». У блоці каналу «Інтер» цю ж тему коментував російський політик Максим Кац. Він не вірить, що замах, унаслідок якого загинула Дар’я Дугіна, скоїла, як про це заявив Ілля Пономарьов, «Національна республіканська армія». А також не до кінця вірить, що це могла зробити громадянка України, яку вже звинуватила ФСБ. «У будь-якому випадку російські пропагандисти не можуть буди впевнені у завтрашньому дні, оскільки ФСБ показує себе з найгіршого боку, якщо під їхнім носом може статись замах такого масштабу», — резюмував Кац.

У денному блоці каналу UA експерт-міжнародник Євген Добряк змалював, якою буде Європа після перемоги України: «Система безпеки всієї Європи, і навіть світу, буде повністю переглянута і змінена. Цей шок — останній, який має призвести до повного реформування ЄС у плані безпеки та енергетичної незалежності». Пізніше, в блоці «Інтера», Євген Добряк наголосив на необхідності ухвалити колективне рішення ЄС щодо припинення видачі туристичних віз громадянам Росії: «Росіяни постійно глузують з європейських цінностей, тому їм варто сидіти вдома і перестати користуватись всіма привілеями цивілізованої Європи».

Етер продовжився документальним фільмом «#ВУкраїні» про долю студентів і викладачів із Маріуполя, з інтерв’ю тих, кому вдалося вижити і виїхати.

Експерт з атомної енергетики Людвиг Литвинський сказав, що інспекція МАГАТЕ на Запорізькій АЕС не призведе до позитивних зрушень з боку Росії, а от застосування країнами НАТО статті 5 статуту може допомогти врегулювати ситуацію.

Віце-прем'єр-міністр Криму (1993-1997) і колишній нардеп Андрій Сенченко сказав, що час прокидатися і починати спротив тим, хто вісім років живе в окупації. За його словами, звільнення Криму має тривати не більше двох-трьох місяців, але при цьому реінтеграція і відновлення мають бути дуже продуманими і повільними.

В етері показали фільм «Винуватці війни» про міністра оборони Росії Сергія Шойгу і кремлівського куратора внутрішньої політики Сергія Кірієнка.

У блоці каналу «Інтер» радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував намагання Путіна схилити Україну до перемовин: «Це не перемовини з приводу завершення війни. Це будуть перемовини із зачитуванням ультиматуму Україні від Росії про встановлення нової лінії розмежування. Звісно, ми не можемо на це піти». Подоляк також висловився щодо замаху на життя Дугіна: «Замах стався в одному з нібито найбезпечніших районів Москви, на Рубльовці, де все під камерами, і ФСБ, звинувачуючи якісь українські спецслужби, підтверджують свою безпомічність».

У вечірньому блоці каналу UA дипломат Олександр Левченко теж схвально відгукнувся про пропозицію припинити видавати росіянам туристичні візи ЄС: «Ця заборона – санкція на межі гуманітарного і політичного характеру. Росіяни мають задуматись, що уряд, який вони обирають, призвів до того, що їх ніхто у світі не сприймає як адекватну країну».

А економіст Олег Пендзін коментував вплив санкцій на економіку Росії, неможливість повного імпортозаміщення і легалізацію сірого імпорту, який також негативно впливає на російську економіку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
890
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду