Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня

29 Серпня 2022
1069
29 Серпня 2022
21:49

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня

1069
Криза в Нагірному Карабаху, занепад кіноіндустрії в Росії, боротьба з російськими шпигунами, важке дитинство доньки Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня

У блоці групи каналів StarLightMedia ексміністр палива і енергетики України Іван Плачков, говорячи про спалення Росією газу на кордоні з Фінляндією, зазначив, що це поширена практика. Але зараз газ спалюється на заводі зрідженого газу, отже, у Росії вже немає засобів, грошей і технології, щоб цей газ консервувати і зберігати.

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос говорив про кризу в Нагірному Карабаху. На думку експерта, Вірменії варто докласти зусиль до перемовин із Туреччиною, яка зараз прагне стати головним миротворцем у регіоні.

Російський воєнний експерт Юрій Федоров коментував приховану мобілізацію в Росії, провал весняного призову і втрати армії Росії на війні в Україні. А керівниця юридичного департаменту фонду «Русь сидяча» Ольга Подоплелова — заяви Дмитра Медведєва щодо закриття кордонів Росії для всіх, окрім громадян «дружніх країн».

Гендиректорка мережі кінотеатрів «Планета кіно» Наталія Байдан назвала причини занепаду російської кінотеатральної індустрії: голлівудські фільми не показують, а на радянські або нові російські стрічки активний глядач 25—35 років масово в кінотеатри не ходитиме. За словами фахівчині, світова кіноіндустрія розвинулась у такий спосіб, що без голлівудського кіно у будь-якій країні світу (крім Індії і Китаю) кінотеатрам більше одного-двох місяців не вижити.

У блоці каналу іномовлення радник голови Офісу президента України Сергій Лещенко коментував заяви російського пропагандиста Соловйова в прямому етері щодо порівняння канцлера Німеччини Олафа Шольца з Гітлером і заклики Соловйова завдати удару по німецьким військовим базам. А також вимогу Микити Міхалкова заборонити на Донбасі українську мову і викладання в школах історії України. На думку Лещенка, цю цитату Міхалкова слід «вирізати і прямо так і донести її до світу, щоб показати навіть не своїми словами, а прямою мовою пропагандиста-росіянина, проти чого ми маємо виборювати свою землю і звільняти своїх дітей».

Журналіст-міжнародник Єгор Брайлян говорив про економічну боротьбу в Арктиці, яка саме зараз набирає обертів. За його словами, Канада і США не так активно розвивали присутність в Арктиці, як Росія, однак вступ Швеції і Фінляндії до НАТО значно посилить позиції Заходу в арктичному регіоні.

Шефредактор новин російського видання The Insider Тимур Олевський розповідав про роботу західних спецслужб із видворення зі своїх країн російських шпигунів і розвідників. Про російські мережі агентів у країнах Заходу і висилку російських дипломатів із країн ЄС пізніше говорив і російський політолог Дмитро Орєшкін — із історичними прикладами російських агентів, які працювали у країнах Європи і в США з початку 20 століття. Ще пізніше до цієї ж теми звернувся головред The Insider Роман Доброхотов, який своєю чергою представив дослідження щодо російської шпигунки Ольги Колобової, яка роками видавала себе за бізнесвумен у Неаполі, втираючись в довіру до офіцерів НАТО.

У блоці каналу «Інтер» економіст Олег Пендзин розповів, що вже відомо про восьмий пакет антиросійських санкцій ЄС: «Швидше за все, найбільшу частину займатиме заборона на переміщення громадян Росії країнами Євросоюзу, також йтиметься про розширення санкцій проти енергоресурсів».

Радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тіхановської Франак Вячорка відзначив малоймовірність вступу білоруської армії у війну в Україні. В іншому своєму включенні Франак Вячорка говорив про це ж, а ще наголосив, що потрібно вибудовувати дружні й партнерські відносини між українським і білоруським народами, які потерпають від російської окупації.

Посол України, член Спілки дипломатів України Олександр Левченко коментував домовленість між Сербією і Косовом щодо взаємного визнання особистих документів громадян — позитивний сигнал світові, що конфлікт активно не розвиватиметься. Однак це перемир’я дуже невигідно Росії, тому слід очікувати, зауважив дипломат, що вона намагатиметься розпалити конфлікт.

У блоці «1+1» голова Авдіївської міської військової адміністрації Покровського району Донеччини Віталій Барабаш коментував воєнні дії; він говорив українською, перекладу не було.

Російська співачка, колишня депутатка Держдуми Марія Максакова докладно розповіла про Катерину Тихонову, доньку Путіна, з якою Марія Максакова знайома і декілька років спілкувалася. Йшлося і про дитинство з батьком-тираном, і про життя Тихонової з артистом балету Ігорем Зеленським, з яким Максакова також була знайома ще до шлюбу з донькою Путіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду