Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня

21 Серпня 2022
775
21 Серпня 2022
09:52

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня

775
Саміт у Львові, ядерний тероризм Росії, плани визволення Криму, річниця «гекачепе».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня

У блоці групи каналів StarLightMedia показали інтерв’ю з Оленою Котьоночкіною, головою муніципального округу Красносельський  у Москві, яка підтримала місцевого політика Олексія Горінова, засудженого до семи років колонії за репліку про вбитих українських дітей. Також Олена повідомляла, що в Україну відправили російських строковиків, і радила їхнім родичам, як діяти. Вона змушена була покинути Росію, де, за її словами, на неї чекає арешт. У кінці розмови Олена Котьоночкіна зі сльозами на очах побажала Україні перемоги.

Льотчик-інструктор, полковник запасу української армії Роман Світан припустив, що Росія готує Херсонщину і правобережжя для обміну на Донбас і Крим.

Кореспондент російського інтернет-ЗМІ «Медіазона» Дмитро Швець говорив про виставку «Армія-2022» та воєнну пропаганду Кремля.

Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе коментував зустріч президента України Володимира Зеленського з його турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем у Львові. На думку експерта, Ердоган не схиляв Зеленського до перемовин з Путіним, позаяк знає, що це безрезультатно.

Аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд говорив про залежність Німеччини від російського газу та вплив санкцій на Росію.

Російський політик Дмитро Гудков коментував законопроєкт, згідно з яким російських сенаторів страхуватимуть на випадок воєнного перевороту, вуличних заворушень тощо. «Сенатори видали свої таємні страхи, — зазначив Гудков. — Проте, опинившись на лаві підсудних в Гаазі, вони навряд чи зможуть скористатися страховкою…»

У блоці каналу «1+1» лідер російського рокгурту «Ногу свело!» Макс Покровський розповів про свій антивоєнний кліп (кліп показали перед інтерв’ю), творчі плани, також коментував пропозицію заборонити видачу росіянам туристичних віз.

Голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко коментував ситуацію на Запорізькій АЕС, де, за даними української розвідки, росіяни 19 серпня планували провокацію. На думку Євтушенка, теракту не буде, нагнітання росіянами напруги навколо станції — це засіб шантажу. Євген Євтушенко також у етері звернувся за волонтерською допомогою, якої потребує місто.

Головред журналу «Поистине» Руслан Айсін розповів зокрема про Конгрес татар в Казані, на якому протягнули резолюцію на підтримку Путіна і війни.

Піар-технолог Сергій Дідковський говорив про «сакральний для Росії об’єкт» — Кримський міст, а  незалежний експерт і аналітик з питань вивчення космосу Андрій Колесник — про користь супутникових даних для посилення нашої армії.

У денному блоці каналу UA виконавча директорка Східної правозахисної групи Віра Ястребова говорила про депортацію мешканців окупованих територій до Росії, а також про викрадення росіянами українських дітей, яке почалося ще до вторгнення.

Постійна представниця Президента України в Криму Таміла Ташева розповідала, що зміниться для кримських татар – жертв окупації Криму – після звільнення півострова.

Була також програма «Ваші гроші» з Сергієм Мальневим — про те, в який спосіб збагачуються депутати Держдуми Росії.

У блоці каналу «Інтер» народний депутат від «Слуги народу» Єгор Чернєв говорив про ядерний шантаж Росії з метою примусити Україну до перемовин, звільнення Криму, «Кримську платформу» тощо.

Голову уряду невизнаної Чеченської республіки Ічкерія у вигнанні Ахмеда Закаєва зачепило слово «невизнана», яке прозвучало у його представленні ведучими. За його словами, 21 серпня 1991 року Чечня мала підписати нарівні з Росією, Україною, іншими союзними республіками новий союзний договір, чеченська делегація вже перебувала в Москві. Однак 19 серпня 1991 року «гекачепісти» запобігли черговій спробі чеченців відновити свою незалежність. Війна за незалежність триває, наголосив Ахмед Закаєв. Коли наприкінці розмови ведучий знов повторив «невизнана», гість гірко посміхнувся.

Радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов коментував зокрема загрозу закриття ЗАЕС, вибухи в Криму, а також плани терористів щодо судилища над захисниками Маріуполя. На запитання ведучої, що робиться, щоб цього не допустити, гість відповів, що «важелів замало».

Євгеній Кисельов говорив про річницю путчу і події, які йому передували.

У вечірньому блоці каналу UA політкоментатор Олег Саакян заперечив російський наратив про «втому» світу від війни в Україні: «Немає втоми, є певна рутинізація».

Правозахисниця Тетяна Іванова говорила про роботу групи Єрмака-Макфола (пізніше цей фрагмент повторили), директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос — про перемовини у Львові, а історик Олександр Лисенко — про річницю путчу та уроки для нинішньої Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
775
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду