Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня

25 Серпня 2022
842
25 Серпня 2022
22:08

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня

842
День Незалежності, символи України, Кримська платформа, смерть Дар’ї Дугіної.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня

У блоці групи каналів StarLight Media історик Ігор Козловський розповів про важливість символів для об’єднання людей і про символи війни: марку з російським кораблем, песика Патрона, керамічного півника з Бородянки, пісню «Червона калина» тощо.

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк говорив про зміну в риториці міжнародних організацій, зокрема ООН, яка раніше діяла доволі тихо, а зараз відкрито наголошує, що Росія має припинити війну. Сказав, що сподівання на припинення конфлікту шляхом переговорів вважає марними.

У блоці «1+1» експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко проаналізував, як почалася війна, яка територія була окупована, чого досягли українці в її звільненні, яка ситуація на фронті.

Науковий директор фонду «Демократичної ініціативи» Олексій Гарань розповів про соціологічне опитування фонду, згідно з яким 90% громадян України пишаються тим, що вони українці: «Ці цифри пропорційно зростали з 2004 року і зараз досягли максимуму».

Керівниця Служби забезпечення роботи «Кримської платформи» Марія Томак докладно розповіла про результати форуму, під час кого виступили 16 президентів, 20 прем’єрів, чимало очільників МЗС тощо. Про Кримську платформу в етері цього дня говорили також голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і постійна представниця Президента України в Криму Таміла Ташева, яка зокрема відзначила високу підтримку світової спільноти.

Політтехнолог Борис Тизенгаузен перерахував дивні речі і незрозумілості у справі щодо вбивства Дар’ї Дугіної, а також її «показовий» похорон із фашистськими вигуками. Що цей випадок стане новою причиною для ескалації конфлікту з боку Росії, говорила і головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

У денному блоці каналу UA (який тепер має логотип «FreeДом») предствник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Владислав Гриневич докладно переповів історію українських символів: тризуба, синьо-жовтого прапора і гімну з текстом Павла Чубинського.

У етері був також фільм «Кризи Росії. Від перебудови до СВО»:

У блоці каналу «Інтер» британський журналіст, дипломат і ексспівробітник ООН Богдан Нагайло говорив про підтримку, яку надає Україні Британія, і про приїзд до Києва Бориса Джонсона.

Заступник голови Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко відзначив зокрема цинічність привітання Лукашенка українців з Днем Незалежності, а також розповів про внесок в перемогу України білоруського полку Калиновського та білоруських партизанів.

У вечірньому блоці каналу UA заступник начальника головного управління Державної служби з ліквідації надзвичайних ситуацій у Харківській області Анатолій Торяник говорив про героїчну роботу ДСНС в умовах війни, розповів декілька зворушливих і складних історій рятувальників.

Політкоментатор Борис Тизенгаузен коментував фотосесію Олени Зеленської в журналі Vogue: «Яка ще перша леді фотографувалась у такому образі на обкладинку Vogue і взагалі, коли ще в цьому журналі підіймалась тема війни? Дуже важливо, що ми таким чином привертаємо увагу світу до наших проблем. І ми дуже сильно виграємо у Росії в інформаційній війні саме завдяки такій активності і відкритості не тільки наших журналістів, а й перших людей держави… Диктатори не можуть собі дозволити виглядати реальними людьми, адже це для них означатиме виказати свою слабкість».

Упродовж дня в етері показували звернення і привітання до Дня Незалежності України від президента Литви Гітанаса Науседи, президента Латвії Егілса Левітса, президента Естонії Алара Каріса, президента Португалії Марсело Ребелу де Соза, прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі, президента Франції Емманюеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца, Урсули фон дер Ляєн, Йєнса Столтенберга, очільників посольств, політиків, громадських діячів, постійних гостей марафону тощо. Майже всі лідери іноземних держав у своїх привітаннях бодай кілька речень говорили українською мовою.

Також були включення журналістів із обласних центрів та багатьох міст із розповідями, як люди живуть в умовах війни і з яким настроєм зустрічають День Незалежності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
842
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду