Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня

21 Серпня 2022
861
21 Серпня 2022
22:20

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня

861
Ядерний тероризм Росії, плани звільнення Криму, криза в ЄС, російські «партії миру» і «партії війни».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня

У блоці каналу UA генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун пояснив, чому виведення з ладу Кримського моста важливе для перемоги України, і зазначив, що українська армія завжди залишає ворогові можливість для втечі, тому міст поки що просто під пильним контролем.

Керівниця служби «Кримської платформи» у представництві президента в Криму Марія Томак розповіла про стратегію звільнення та реінтеграції Криму, зокрема про теми «Кримської Платформи-2022»: «Ми більше концентруємося не на тому, як саме повернути Крим під контроль України, а на тому, що і як робити після повернення Криму».

Експерт-міжнародник Олександр Сушко коментував пропозицію заборонити громадянам Росії в’їзд на територію ЄС: «Звісно, треба розробити систему, за якою люди зможуть отримувати політичний прихисток у країнах ЄС, якщо їм загрожує переслідування на території Росії, але з туризмом у розвиненій Європі росіянам слід розпрощатись».

Політолог-міжнародних Дмитро Левусь говорив про економічну і військову допомогу Україні від дружніх держав, яка, за його словами, справді дуже велика, і за яку треба бути вдячними.

На думку гендиректора ТОВ «Нафтогазбудінформатика» Леоніда Уніговського, занепокоєння європейців не є безпідставним: рівень інфляції в ЄС уже більший за 8%, і це для них велика криза. Попри все Європа активно готується відмовитися від російського газу, але європейські держави роблять це поступово, щоб зменшити і нейтралізувати втрати у власній економіці.

У блоці каналу «1+1» історик Олександр Алфьоров закликав глядачів «відкрити інтернет і прочитати про Нюрнберзький процес», оскільки кремлівська пропаганда подає його як судилище, а справжня мета була добитися правди і справедливого суду над злочинцями. За результатами цього процесу ОУН, УПА й інші демонізовані росіянами українські організації засуджені не були.

Марк Фєйгін наголосив, що Росію треба було визнати терористичною державою ще після теракту в Оленівці. «З терористами перемовини не ведуть, з ними треба боротися. Але якщо росіяни хоча б щось зроблять на ЗАЕС, я впевнений, що НАТО введе свої війська в Україну», — сказав Фейгін.

Казахстанський опозиціонер іжурналіст Айдос Садиков сказав, що майбутні спільні навчання армій Казахстану і Росії свідчать про «ведення президентом Казахстану Токаєвим подвійної гри». За словами Садикова, більшість казахів вважають великий вплив Росії на Казахстан неприйнятним. Усе йде до того, що Казахстан стане мононаціональною країною, навіть назву хочуть змінити, тому що нинішня назва є радянською спадщиною. Замість Казахстану має бути Казакелі, що означає країна казахів.

Засновник проєкту проти корупції і катувань у Росії Gulagu.net Володимир Осєчкін розповів зокрема про роботу, яку проводить його правозахисна група для повернення людей з фронту і поширення правди про війну в Україні серед призовників. Росіянин подякував журналістам проекту «FreeДом» за їхню «велику працю заради донесення правди до російськомовних людей».

У блоці каналу «Інтер» керівник сектору «Енергетика» Офісу ефективного регулювання Олексій Оржель коментував наростання загрози аварії на Запорізькій АЕС і заяви щодо застосування у випадку витоку радіації 5-ї статті Статуту НАТО, згідно з якою НАТО може ввести війська в Україну. За цією статтею, в разі збройного нападу на будь-яку з держав Альянсу, усі інші члени НАТО вважатимуть цей акт нападом на них усіх. Про ймовірність застосування цієї статті Статуту НАТО говорив і Андреас Умланд, який не думає, що вона буде застосована.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи заклик постпреда Росії у Відні не давати «жодної пощади українському народу», нагадав, що «остаточне розв’язання єврейського питання» під час Другої світової відбувалося саме у такій риториці.

Промоутер Олександра Усика Олександр Красюк розповів про бій за три пояси між Усиком і Джошуа та про пресконференцію, на яку Усик вийшов у образі козака-отамана і заспівав «Червону калину», піднявши таким чином дух уболівальників.

У блоці групи каналів StarLightMedia заступник голови Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко зазначив, що всі говорять про «агресію Путіна» і при цьому забувають сказати про «агресію Лукашенка».

Експертка з питань ядерної енергетики Ольга Кошарна окреслила можливі наслідки аварії на ЗАЕС, наголосивши, що земля після аварії буде непридатною для обробки ще 300 років.

Головред інтернет-видання Republic Дмитро Колєзєв розповів про різні групи у верхівці Росії, так звані «вежі Кремля». За його словами, «партії миру» і «партії війни» сформувались уже після повномасштабного вторгнення в Україну, оскільки до 24 лютого про майбутню війну знали кілька людей. Зокрема Медведєв, який єдиний прийшов на засідання Радбезу підготовленим із вже написаною промовою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
861
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду