Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня

1 Вересня 2022
802
1 Вересня 2022
22:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня

802
Місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС, суд над журналістом Іваном Сафроновим, форум російської опозиції у Вільнюсі, смерть Михайла Горбачова.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня

У блоці каналу «1+1» директор Інституту зовнішньополітичних досліджень Григорій Перепелиця висловив думку, що візові обмеження потрібно застосувати до громадян не лише Росії, але й Білорусі, позаяк це вже практично єдина держава, особливо в плані ведення війни проти України.

Російська політологиня Тетяна Полоскова говорила про запровадження в російських школах нових дисциплін, де дітям розповідатимуть про важливість «спецоперації» та історичну єдність «триєдиного народу —  великоросів, малоросів і білорусів».

У коментарі екскерівника Державної інспекції ядерного регулювання Григорія Плачкова йшлося про те, як чекають на прибуття на Запорізьку АЕС місії МАГАТЕ. У наступному блоці завдання місії окреслила співробітниця Інституту проблем безпеки АЕС НАН України Олена Паренюк.

Журналіст Роман Цимбалюк говорив про російську пропаганду і пропагандистів, а також про смерть Михайла Горбачова. Своїми спогадами про Горбачова та його роль у розпаді СРСР в етері ділилися росіяни Ольга Курносова, Ілля Пономарьов, режисер Віталій Манський.  

Головна редакторка російського видання Holod Media Таїсія Бекбулатова розповідала про суд над журналістом Іваном Сафроновим, колишнім радником голови «Роскосмосу». Сафронова звинувачують у співпраці з іноземними агентами і шпигунами, причому його позбавили права на захист, адже всі його адвокати зазнали переслідувань. Суд закритий від преси. Сафронов відмовився співпрацювати зі слідством і не визнає своєї провини. Пізніше про суд над Сафроновим говорила журналістка російського видання «Проект» Катя Арєніна. За її словами, це типове політичне переслідування, позаяк Іван не працював на жодну іноземну компанію. З приводу цього «Проект» ініціював розслідування, що довело непричетність Сафронова, розповіла Арєніна.

У денному блоці каналу іномовлення було включення кореспондента «Настоящего времени» Дмитра Кожуріна з форуму у Вільнюсі, де політичні біженці з Росії намагаються вирішити, як боротися з режимом далі. Підсумки форуму у Вільнюсі коментував й політолог Університету імені Миколаса Ромериса (Литва) Альвідас Медалінскас. Путінізм може залишитися в Росії й після Путіна, тобто потрібно перемогти «русский мир», ідеологію імперіалізму тощо, вважає Медалінскас.

Доктор політичних наук Ігор Петренко характеризував провальну, за його висловом, зовнішню політику Росії: її намагання налякати НАТО війною в Україні призвело до збільшення кордону Росії з НАТО на півночі, погрози з боку Росії відключити газопостачання — до прискорення переходу ЄС на зелену енергетику тощо.

У блоці каналу «Інтер» директор Центру європейських ініціатив (Естонія) Євгеній Криштафович коментував закриття кордонів Естонії для громадян Росії. Якщо росіян слід покарати, показати їм, що вони теж винні у війні в Україні, з білорусами, на думку Криштафовича, так чинити не треба: вони вже розуміють, що відбувається, і чинять спротив так, як можуть.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова коментувала список пропагандистів та інших винних у війні в Україні. Цей список, куди увійшли не лише Соловйов і Скабєєва, але і Кіркоров із Басковим, опублікували соратники Олексія Навального.

Колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов розповідав про створення Центру озброєної опозиції Росії з базуванням у Києві та про масову мобілізацію в Москві, звідки мобілізованих обіцяють відправити служити в Крим.

У вечірньому блоці каналу іномовлення експерт із атомної енергетики Людвиг Литвинський говорив про місію МАГАТЕ, гендиректор агенції «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко — про смерть Горбачова, а Ілля Пономарьов ще раз докладно розповів про центр опору російській владі, а також про членів цього угрупування — росіян, які воюють на боці України, і українців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
802
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду