Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 серпня

22 Серпня 2022
782
22 Серпня 2022
22:38

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 серпня

782
Ядерний тероризм Росії, ситуація в Криму, смерть Дар’ї Дугіної, залежність Лукашенка від Кремля.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 серпня

У блоці каналу «1+1» директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко говорив зокрема про перехід країн Євросоюзу з російського газу на імпорт зрідженого газу з США, Норвегії, Азербайджану і Алжиру, а також про ситуацію на Запорізькій АЕС: «Треба поступово відключати станцію заради безпеки, не зрозуміло, чому це не було зроблено ще на початку вторгнення, оскільки цього потребують усі регламенти і протоколи».

Екс-керівник Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков вважає малоймовірним підключення ЗАЕС до кримської електромережі. Щодо ядерного шантажу з боку Росії Плачков висловив сподівання, що в окупантів спрацює бодай якійсь інстинкт самозбереження.

Письменник і політтехнолог Михайло Шейтельман нагадав, що, коли підписували Женевську конвенцію, ще не існувало атомних станцій, і досі не було у світі такого, коли б одна країна захоплювала ядерний об’єкт іншої країни. Тому перед світом постало нове важливе завдання: розробити схему дій у таких випадках.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про ситуацію в Криму, мовчання окупаційної влади щодо втрат, ударів і руйнувань, а також про переслідування кримських татар, яких намагаються звинуватити у всіх диверсіях, що сталися на території Криму останнім часом.

Редактор «Нової газети. Європа» Кирило Мартинов коментував смерть російської пропагандистки Дар’ї Дугіної внаслідок вибуху авто, що належало її батькові. Мартинов також докладно розповів про самого Олександра Дугіна, який був першим радником і наставником Путіна на початку 2000-х і вважається головним ідеологом «русского мира» і російського фашизму. Пізніше у блоці «Інтера» смерть Дугіної прокоментував російський політолог Дмитро Орєшкін, на думку якого, це свідчення, що «Кремль не може гарантувати безпеку навіть своїх найближчих друзів». За словами Орєшкіна, швидше за все, хотіли вбити самого Дугіна. Політолог також заперечив ймовірність причетності до вибуху авто українських спецслужб, позаяк це «не їхній почерк».

В етері показали також документальний фільм «1+1» про перші дні війни у селі Мощун на Київщині.

У денному блоці каналу UA показали повтор травневого інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» з російським і німецьким художником Дмитром Врубелем. 14 серпня 2022 року Дмитро Врубель помер у Берліні.

Народна депутатка України від «Слуги народу» Євгенія Кравчук спрогнозувала, чи приїде Путін на листопадовий саміт G20 в Індонезії: Євгенія Кравчук – про майбутній восени, чи приїде туди Путін: «Ця зустріч – задля світового економічного розвитку і співробітництва, а зараз вся світова економіка спрямована на послаблення Росії, тому дуже важко уявити, що саме там має робити президент Росії». Вона також припустила, що Володимир Зеленський візьме участь у форумі в онлайн-режимі, адже  президент не покидає країну під час повномасштабної війни.

У блоці каналу «Інтер» політик-республіканець із Нью-Йорка Борис Пінкус говорив про боротьбу з антизахідною і антиукраїнською пропагандою у Конгресі США. Пінкус сказав, що навіть в Україні є люди, які підтримують і поширюють російську пропаганду, і що іномовлення російською мовою задля протидії російським фейкам є важливим і правильним кроком.

У вечірньому блоці каналу UA заступник директора білоруського телеканалу «Белсат» Олексій Дикавицький говорив про повну залежність Лукашенка від рішень Кремля. Тому він вважає недоцільними будь-яких міркувань на тему «чи віддасть Лукашенко наказ». На думку коментатора, Кремль ліквідує Лукашенка, якщо той не буде слухатись.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данілов аналізував складні взаємини Туреччини і Росії: обидві держави беруть участь у декількох конфліктах на різних сторонах (Сирія, Нагорний Карабах, Лівія), водночас мають зацікавленість в економіках одна одної.

Російський політик Геннадій Гудков говорив про велику шкоду, яку Путін завдав цією війною Росії, адже після витіснення окупантів з території України Росії буде завдано дуже важких ударів — економічних і військових. «Слава російській корупції, — сказав також Гудков, — завдяки якій російська армія обікрадена, і Україна може перемогти у цій війні!»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
782
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду