Савік Шустер хоче запустити власний канал сімейного типу

9 Вересня 2009
50600
9 Вересня 2009
20:06

Савік Шустер хоче запустити власний канал сімейного типу

50600
Савік Шустер хоче запустити власний канал сімейного типу

Савік Шустер хоче запустити власний канал сімейного типу. Про це сьогодні під час презентації проекту повідомив сам телеведучий.

 

За словами Шустера, основною відмінністю нового сезону «Шустер live» стане активна участь аудиторії, яка крім голосування братиме участь у діалогах зі спікерами, пояснюватиме глядачам свою позицію. Також у проекті візьмуть участь двоє нових ведучих (випусків шоу в понеділок та рубрики «Хочу Євро», присвяченій «Євро-2012») та нові хронікери. Поки що тривають кастинги на ці позиції, однак уже в понеділок - 21 вересня - проект вийде в ефір із новим ведучим. «Ще минулого року ми з Вальдемаром Дзікім домовлялися, що рік я сам вестиму програму, а згодом можуть з'явитися нові обличчя», - сказав Шустер.

 

ТРК «Україна», за словами генерального директора Вальдемара Дзікого, від нового сезону «Шустер live» очікує вищих показників, ніж минулорічні і згодом планує інтегрувати проект Шустера та новини «Події» в один інформаційний блок. «Приблизно сама ідея звучить так: у випуску «Подій» йде певний топовий сюжет, який включає в себе  позиції двох сторін. Потім  ми можемо послати туди ПТС і обговорити цю тему як  «тему дня»  у проекті Савіка Шустера. Довкола цієї ідеї ми крутимось, і згодом побачимо, як вона  спрацює. Звичайно, бренд «Подій» та «Шустер live» залишаться. Але відбуватиметься  обмін інформацією,  редактори працюватимуть ближче», - зазначив він.

 

 

Новий сезон проект почав у новій студії та новому приміщенні, придбаному новим продакшном Шустера та його партнерами в кредит. Нова студія має стати активом у побудові Савіком власного каналу. На сьогодні його цікавить не нішевий формат, а канал сімейного типу. «У нас велика студія, і з нею потрібно щось робити», - наголосив він. У зв'язку з цим можливе і розширення складу акціонерів продакшну. Нагадаємо, в компанії вісім засновників, частина з яких є політиками. Як розказав ТК Савік Шустер, він є мажоритарним акціонером продакшну і володіє 25%, у решти акціонерів частка менша. Раніше ТК повідомляла про переговори з Борисом Фуксманом. «З Борисом (Фуксманом. - ТК) ми хороші товариші. Але я обрав саме цю модель, я ж не кажу, що я правий. Я її обрав, тому що тут я мажоритарний акціонер, і є багато інших. А там було б те саме, що було з ISTIL: у мене 25%, а у Бориса - 75%. А повторювати ту ж саму історію мені не хотілось. Але це не означає, що я обрав правильний варіант: за рік може виявитися, що я був неправий. У мене ще не було такого досвіду. Тому те, що відбудеться зі мною, стане уроком для інших», - зазначив пан Шустер.

 

Також він наголосив, що гарантуватиме неможливість впливу акціонерів на зміст програми. «Я не можу гарантувати, що вони не будуть намагатися. Ми живемо в таких умовах, що гарантій немає. Але можна намагатися щось робити і сподіватися. Все ж таки в ефір виходжу я. Ця група людей пішла на цей ризик. У часи, коли ліквідність є достатньо дорогою, вони погодилися вкладати гроші у проект, який сьогодні є, а завтра - хто його знає. То це вже добре», - сказав Савік.

 

Вартість студії проекту «Шустер live» ведучий не конкретизує, зазначаючи, що вона не перевищує 10 мільйонів доларів, але при цьому коштує дешевше, ніж попередня студія: «Ми не робили high definition-апаратні. Ми поки не плануємо показ футбольних матчів, і це нам поки не потрібно. Ми зекономили на цьому, на світлі, французи до нас не приїжджали». Нагадаємо, на думку Бориса Фуксмана, в першу студію програми було вкладено 15 мільйонів. За словами Савіка Шустера, на самоокупність продакшн планує вийти за два роки.

 

Окрім «Шустер live» компанія планує виробляти ще низку проектів, переважно на соціальну тематику. «Я одразу обговорював із акціонерами, що ми поки що плануємо продакшн політично-соціально-орієнтований. У цій будівлі є можливість побудувати студію на 700 кв. м. Але зараз будувати студію і робити розважальні проекти достатньо дорого. Для цього треба мати канали, які готові це купити. Поки я не бачу особливого руху щодо купівлі нових форматів», - сказав він у коментарях ТК.

 

Також продакшн виробляє футбольне шоу для Першого національного і не відмовляється від виробництва медичного проекту, про який заявлялося раніше, навіть попри те, що, за словами Шустера, він належить до не надто прибуткових проектів.

 

Окрім цього, в планах компанії - створення соціально-політичного реаліті-шоу «Стань лідером». Як розповіла ТК головний редактор компанії Дарка Чепак, цей проект створюватиметься за оригінальною ідеєю, він розрахований приблизно на два роки.

 

«Перші півроку ми проводитимемо кастинги. Ми виїжджатимемо у всі великі міста України і за відповідною методологією обиратимемо молодих лідерів для участі у проекті. У нас є три умови: вік 18-35, вони не належать до жодних політичних партій і не представляють владу. Після цього ми відберемо 3-4 таких кандидатів з кожного міста і запустимо реаліті, - розказує пані Чепак. - Цих людей вчитимуть усі фахівці, які мають дати молодим лідерам всю інформацію про те, що відбувається в державі: це політики, політологи, судді тощо. Окрім цього, учасники проекту будуть пропонувати свої рішення нагальних проблем - наприклад, щодо покращення життя у місті».

 

За її словами, в загальнонаціональних каналів уже є зацікавленість до цього проекту. Однак спершу компанія, за умовами угоди, має запропонувати його ТРК «Україна», яка має «право першої ночі» на всі проекти «Савік Шустер студії».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
50600
Читайте також
16.09.2009 09:10
Отар Довженко
24 524
14.09.2009 19:28
Александр Пасховер, журнал «Корреспондент»
23 193
10.09.2009 10:35
Дмитрий Гомон, «Сегодня»
39 406
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эксперт
5335 дн. тому
Блин, и Шустер тоже говорит о "канале семейного типа". Ну просто полнейшее непонимание реалий! У нас в Украине и так полно каналов семейного типа, почти 90%, за исключением новостных и спортивных!!! Зачем еще один? :-) Савик, окститетсь! :-) Уж лучше бы кулинарный канал замутили бы, и то было б больше пользы и рейтинги бы собрали...
2Интермен
5335 дн. тому
это и есть этот формат, просто в канадском исполнении
Интермен
5335 дн. тому
Шустер с тусовкой CENSORED формат за форматом,вот и на http://www.cbc.ca/nextprimeminister/ замахнулись
\
5335 дн. тому
Дорогая пани Чепак! Ваше политическое риалити "стань лидером" - вовсе не "оригинальная идея", а содранный формат The next great leader, который все еще, кстати, под лицензией у Интера.
Алегарф
5335 дн. тому
ПрОдУбЛиРуЮ Свет ужасен! Никогда не думал, что один (а точнее, одна) из участников передачи имеет столь нефотогеничный вид.
Алегарф
5335 дн. тому
Телевизор тот же самый, что показывал и предыдущий сезон Шуфрич LIFE, так шо алайт может работает и отлично, но хужее чем было! Вот и всё. Я ж не со зла : ) Звук тоже налаштуйте. Магу пересадите обратно - видно, что ему так неуютно. Про декорации студии говорить уже не имеет смысла. В общем, поделом Шустику за безобразие, учинённое в передаче, приуроченной 9 Мая!
casper
5335 дн. тому
Алегарф, выбросьте ваш телевизор. свет отличный. Алайт работает отлично.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду