Інвесторами «Савік Шустер студіо» стали Тігіпко, Рудьковський, Писаренко та Пилипишин?

13 Серпня 2009
19880
13 Серпня 2009
23:29

Інвесторами «Савік Шустер студіо» стали Тігіпко, Рудьковський, Писаренко та Пилипишин?

19880
Інвесторами «Савік Шустер студіо» стали Тігіпко, Рудьковський, Писаренко та Пилипишин?

Співінвесторами продакшну «Савік Шустер студіо» стали кілька українських політиків. Зокрема, кандидат у президенти Сергій Тігіпко, екс-міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський, депутат від БЮТ Валерій Писаренко, голова адміністрації Шевченківського району Києва Віктор Пилипишин, єкс-заступник міністра транспорту та зв’язку Павло Єлізаров та керівний партнер ТОВ «Аваль Брок» Дмитро Полковський. Про це повідомила газета «Комерсант» із посиланням на високопосадове джерело.

 

Савіку Шустеру в новій компанії нібито належатиме 25%, тоді як його співінвесторам – по 12,5% без права продажу часток одне одному, щоб виключити втручання у редакційну політику.

 

Жоден із перелічених політиків із різних причин не підтвердив інформації чи не зміг відповісти на запит видання. Водночас сам Савік Шустер усе заперечив, зазначивши, що «це зовсім інші люди», проте відмовившись їх назвати.

 

Опитані виданням експерти вважають, що Савік Шустер пішов на великий ризик, якщо й справді запросив до участі у фінансуванні свого продакшну політиків. «Треба розуміти, що жоден політик ніколи нічого не створює буз сподівання на те, що він зможе на це впливати», - вважає медіаексперт Наталя Лигачова. «Якщо політик платить за ефір, у якому він бере участь, він має право вимагати особливого ставлення до себе. Такий підхід у журналістиці на є прийнятним. Я на такі платні ефіри не ходитиму, мені це не цікаво», - зауважує народний депутат Ганна Герман.

 

Нагадаємо, в липні продакшн-компанія «Савік Шустер студіос», згодом перейменована на «Істіл студіос»,  розірвала відносини із Савіком Шустером. Інвестором «Істіл студіос» є бізнесмен Мохаммад Захур. Відтоді пан Шустер шукав різних спонсорів для свого нового продакшну, зокрема вів переговори із Борисом Фуксманом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19880
Читайте також
16.09.2009 09:10
Отар Довженко
24 504
10.09.2009 10:35
Дмитрий Гомон, «Сегодня»
39 393
17.08.2009 23:12
«Детектор медіа»
30 104
15.07.2009 16:14
Наталія Данькова
, Галина Корба, для «Детектор медіа»
39 222
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду