Такер Карлсон взяв інтерв’ю в ідеолога «рашизму» Дугіна

Такер Карлсон взяв інтерв’ю в ідеолога «рашизму» Дугіна

30 Квітня 2024
1045
30 Квітня 2024
13:51

Такер Карлсон взяв інтерв’ю в ідеолога «рашизму» Дугіна

1045
Карлсон заявив, що праці Дугіна не мають стосунку до вторгнення в Україну, і дав можливість ідеологу Кремля розповісти про загрози західного лібералізму і назвати Путіна «лідером, що захищає традиційні цінності».
Такер Карлсон взяв інтерв’ю в ідеолога «рашизму» Дугіна
Такер Карлсон взяв інтерв’ю в ідеолога «рашизму» Дугіна

Американський ведучий Такер Карлсон, який раніше взяв інтерв’ю у російського диктатора Володимира Путіна, опублікував розмову з одним із головних ідеологів «русского мира» Олександром Дугіним.

Розмова триває майже 21 хвилину і була записана у Москві.

В описі до відео Карлсон назвав Дугіна «найвідомішим політичним філософом Росії». Представляючи співрозмовника, Карлсон наголосив, що Дугін є не воєнним лідером чи щоденним радником Путіна, а політичним філософом, чиї ідеї «настільки небезпечні», що «адміністрація Байдена заборонила їх продаж у США».

При цьому він додав, що книги Дугіна «це не методичка зі створення бомб чи вторгнення в Україну, а філософська праця». А їх заборона точно не є проявом ліберальності, вважає ведучий.

Карлсон також заявив, начебто західні ліберали десятками років захищали комунізм та сталінізм, допомагали Радянському Союзу, потім «любили» Єльцина, і лише з приходом Путіна до влади різко стали її «ненавидіти».

Причину цього Дугін пояснив, що Путін є лідером, що захищає «традиційні цінності» та протиставляється «глобальній прогресивістській адженді», який перший почав виривати Росію з-під зовнішнього впливу тощо.

Карлсон сказав, що не питатиме Дугіна про Росію та російську політику, адже йому надзвичайно цікаво дізнатися погляд Дугіна на «країни, де той не живе». Відтак своє інтерв’ю Карлсон почав із запитання про те, що «не так» із англомовними країнами.

На що Дугін відповів довгою промовою про недоліки індивідуалізму та лібералізму, які, на його думку, черпають свої витоки із «англо-саксонського світу» та протестантської Реформації. Корінням всім проблем на Заході, на його думку, є індивідуалізм, який є «неправильним розумінням людської природи». А лібералізм, як породження індивідуалізму, переміг в 20 столітті інші ідеології — фашизм та комунізм, і став тоталітарним.

Зараз, за його словами, ми перебуваємо на останній стадії лібералізму, коли після «визволення» від релігійної, національної та гендерної ідентичності, людині залишається позбутись лише «людської» ідентичності. Наступним кроком, на думку Дугіна, буде створена штучним інтелектом нова пост-гуманна (пост-людська) реальність, на кшталт тої, що зображена у фантастичних фільмах «Термінатор» тощо. 

В описі відео з Дугіним він ствердив як доведений факт, начебто «українська влада вбила його доньку». У підводці до розмови він повторив це твердження, пославшись на нібито дані американської розвідки (насправді про це писала у жовтні 2022 року The New York Times із посиланням на неназвані джерела в розвідці США).

Нагадаємо, 9 лютого ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон оприлюднив своє інтерв’ю з президентом Росії Володимиром Путіним. В інтерв’ю Путін прочитав півгодинну «лекцію» про своє бачення історії і заявив, що Україна не хоче переговорів. Сам ведучий у розмові назвав російське вторгнення «конфліктом в Україні», хихотів на запитання Путіна та заявив, що Путін «щирий у тому, що думає», і розумний співрозмовник.

У Білому домі назвали інтерв’ю Такера Карлсона з Путіним непотрібним. Низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту запропонували запровадити санкції проти Такера Карлсона.

ГУР також назвало інтерв’ю російського диктатора спецоперацією, спрямованою на Захід. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Путін використав цю розмову, щоб озвучити для ширшої західної аудиторії свої пропагандистські тези про російське вторгнення, Україну та її історію, і продемонстрував, що Росія не зацікавлена ​​у змістовних переговорах.

Читайте також: 

Олександр Дугін — російський політичний філософ, погляди якого дослідники часто класифікують як ультранаціоналістичні, фашистські. Вважається одним з творців ідеології сучасного російського євразійства та імперіалізму, який неодноразово закликав до окупації України. В часи СРСР був учасником гуртка «Чорний орден СС», згодом один з лідерів російської Націонал-більшовицької партії.

Влітку 2023 року СБУ повідомила Олександру Дугіну про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у геноциді. У 2018 році Міністерство культури України внесло Дугіна до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці. Восени 2022-го Європейський Союз запровадив санкції проти Дугіна.

20 серпня 2022 року у Підмосков'ї загинула донька Олександра Дугіна Дар'я, яка була пропагандисткою і підтримувала та популяризувала українофобські ідеї свого батька. Розвідка США вважала український уряд причетним до загибелі Дугіної. Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що доньку Дугіна вбили російські спецслужби, а її вбивство пов’язане із «внутрішніми процесами у РФ».

Фото: скриншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1045
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду