Такер Карлсон заявив, що кілька разів просив про інтерв'ю Зеленського, але той начебто проігнорував

Такер Карлсон заявив, що кілька разів просив про інтерв'ю Зеленського, але той начебто проігнорував

4 Квітня 2024
1848
4 Квітня 2024
08:44

Такер Карлсон заявив, що кілька разів просив про інтерв'ю Зеленського, але той начебто проігнорував

1848
У своєму відео ведучий різко критикує пакет допомоги Україні у 60 млрд доларів, який розглядає Конгрес США, і знову повторює цілу низку кліше антиукраїнської пропаганди.
Такер Карлсон заявив, що кілька разів просив про інтерв'ю Зеленського, але той начебто проігнорував
Такер Карлсон заявив, що кілька разів просив про інтерв'ю Зеленського, але той начебто проігнорував

Американський ведучий Такер Карлсон заявив, що кілька разів надсилав запит з проханням про інтерв'ю Президенту України Володимиру Зеленському, і той начебто проігнорував його. Про це Карлсон сказав у відео в соцмережі X.

У цьому відео ведучий різко критикує пакет допомоги Україні в 60 млрд доларів, який розглядають у Палаті представників Конгресу США.

Карлсон стверджує, що спікер Палати представників Майк Джонсон «ставить пріоритети України вище за пріоритети Сполучених Штатів», коли обіцяє винести цей законопроєкт на голосування.

Він заявив, що запрошував Джонсона прийти й пояснити, чому він виступає за надсилання допомоги Україні, щоб «оплатити пенсії українських чиновників та фінансувати приречену війну». Спікер начебто не відповів на пропозицію Карлсона.

«Ми також надсилали багато запитів щодо інтерв'ю самому Зеленському, щоб він пояснив свою позицію. Звичайно ж, він теж проігнорував їх», — заявив американський журналіст.

У своєму відео Карлсон також знову відтворює типові наративи антиукраїнської пропаганди, начебто Україна «точно не здатна виграти цю війну — і весь світ про це знає», Україна — це «так звана "демократія", яка скасовує свої вибори, обмежує свободу слова і віросповідання та знищує християнську церкву», «Україна не вдячна за надані їй кошти і ніколи не поверне їх» тощо.

Нагадаємо, 9 лютого ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон оприлюднив своє інтерв’ю з президентом Росії Володимиром Путіним. Перед цим журналіст анонсував свою розмову з російським диктатором і повідомив, що начебто попросив про інтерв’ю і Президента України Володимира Зеленського. 

У Білому домі назвали інтерв’ю Такера Карлсона з Путіним непотрібним, бо й так зрозуміло, наскільки жорстокою є агресія РФ проти України. Низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту запропонували запровадити санкції проти Такера Карлсона.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Путін використав цю розмову, щоб озвучити для ширшої західної аудиторії свої давні пропагандистські тези про російське вторгнення, Україну та її історію. Попри всі неправдиві заяви, він продемонстрував, що Росія не зацікавлена ​​у змістовних переговорах. ГУР також назвало інтерв’ю російського диктатора спецоперацією, спрямованою на Захід.

22 лютого експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відмовився давати інтерв'ю Такеру Карлсону, дізнавшись про смерть російського опозиціонера Олексія Навального. Перед тим Джонсон назвав Карлсона, в контексті інтерв’ю з Путіним, «маріонеткою тирана, диктофоном для диктатора та зрадником журналістики» і дав згоду на розмову з ним в обмін на мільйон доларів.

Читайте також: 

Телекомпанія Fox News припинила співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном у травні 2023 року, не пояснюючи причин такого рішення. Уже в червні Карлсон започаткував нове шоу в мережі X, де продовжив відстоювати російську дезінформацію. А в грудні 2023 року Карлсон запустив власну стримінгову платформу Tucker Carlson Network.

У листопаді 2023 року Дональд Трамп заявив, що готовий розглядати кандидатуру Такера Карлсона на віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

Читайте також: 

Фото: Tucker Karlson Network

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1848
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду