На Польщу та Литву не підемо, достатньо України. Карлсон оприлюднив інтерв’ю з Путіним

На Польщу та Литву не підемо, достатньо України. Карлсон оприлюднив інтерв’ю з Путіним

9 Лютого 2024
6767
9 Лютого 2024
08:57

На Польщу та Литву не підемо, достатньо України. Карлсон оприлюднив інтерв’ю з Путіним

6767
Путін прочитав півгодинну «лекцію» про своє бачення історії і заявив, що Україна не хоче переговорів. Такер Карлсон у розмові назвав російське вторгнення «конфліктом в Україні», хихотів на запитання Путіна та дійшов висновку, що Путін «щирий у тому, що думає», і розумний співрозмовник.
На Польщу та Литву не підемо, достатньо України. Карлсон оприлюднив інтерв’ю з Путіним
На Польщу та Литву не підемо, достатньо України. Карлсон оприлюднив інтерв’ю з Путіним

Американський ексведучий Fox News Такер Карлсон оприлюднив своє інтерв’ю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Інтерв’ю оприлюднили на особистому сайті Карлсона та також у соцмережі X

Вже у своєму першому запитанні до Путіна Карлсон назвав вторгнення РФ до України «конфліктом в Україні».

У відповідь на буцімто жартівливе питання Путіна — «У нас токшоу чи серйозна розмова?» — ведучий емоційно захихотів: «Це цитата. Дякую». Після чого на своє запитання Путін відповів сам: «Так, це серйозна розмова».

Путін почав інтерв’ю з того, що майже пів години розповідав свою пропагандистську версію історії, з детальними датами, починаючи від виникнення Русі, продовжуючи «ополячуванням росіян» у Речі Посполитій і закінчуючи захопленням Гітлером Ґданська.

У короткій підводці на самому початку відео сам Карлсон, стоячи на тлі Кремля, визнав, що стартова півгодинна історична лекція Путіна його «шокувала» і «дратувала», він спершу думав, що той просто затягує час.

«Та ми дійшли висновку в кінці, що це не затягування часу, адже наше інтерв’ю не мало часового обмеження. Натомість те, що ви зараз побачите, здалося нам щирим, погоджуєтесь ви з цим чи ні. Путін вірить, що Росія має історичні права на частини західної (вочевидь, ішлося про східну. — “ДМ”) України. Тож це щире висловлення того, що він думає», — стверджує ведучий у підводці.

Як переповідають зміст розмови NV, ZN та «УП», в інтерв’ю Путін заявив, що нібито хоче домогтися вирішення ситуації в Україні шляхом переговорів.

На запитання Карлсона, чи може Путін відправити війська до Польщі, той відповів, що «не має інтересу ні в Польщі, ні в Латвії», а розмови про ймовірний напад РФ є «розпалюванням погроз».

Він також заявив, що Росія не розпочинала війну у 2022 році, а повномасштабне вторгнення — це була спроба її припинити, адже Україна буцімто відмовлялась виконувати Мінські угоди. Першопричиною військового конфлікту Путін звично назвав Революцію гідності.

Закінчилось інтерв’ю твердженням Путіна, що «те, що відбувається, — елемент громадянської війни» і що нібито «українці досі відчувають себе росіянами».

Як відзначає NV, запитань про російські воєнні злочини в Україні, зокрема звірства росіян у Бучі чи знищення Маріуполя, Карлсон Путіну не ставив.

Уже після виходу інтерв’ю Карлсон оприлюднив нове відео за підсумками розмови, в якому назвав Путіна розумним співрозмовником — «у цьому немає жодних сумнівів», заявив, начебто Росія «не віддасть» окупований Крим і що в нього склалося враження, ніби відкидання Росії Заходом «глибоко ранить» Путіна.

Як повідомляв «ДМ», 6 лютого стало відомо, що ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон узяв інтерв’ю у Володимира Путіна в Москві. Перед цим скандально відомий журналіст анонсував свою розмову з російським диктатором та міжнародним злочинцем у відеозверненні на своєму сайті. 

Карлсон заявив, що Ілон Маск пообіцяв не блокувати інтерв’ю з Путіним на платформі X. А також повідомив, начебто попросив про інтерв’ю і президента України Володимира Зеленського. 

При цьому, як пише ВВС в матеріалі, присвяченому анонсованому інтерв'ю, Такер Карлсон неодноразово із симпатією відгукувався про Путіна і не приховує своєї антипатії до президента України Володимира Зеленського, називав того диктатором і висловлювався про нього неприйнятно.

У відповідь на анонс інтерв’ю з Путіним низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту запропонували запровадити санкції проти Такера Карлсона.

У Білому домі назвали інтерв’ю Такера Карлсона з Путіним непотрібним, бо й так зрозуміло, наскільки жорстокою є агресія РФ проти України.

Читайте також: 

Нагадаємо, у травні 2023 року телекомпанія Fox News оголосила, що припиняє співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном, не пояснюючи причин такого рішення.  

Уже в червні Карлсон започаткував нове шоу в мережі X. У першому випуску, зокрема, він відстоював російську дезінформацію, начебто це Україна підірвала Каховську ГЕС та «Північний потік», розкритикував західну підтримку України, висміяв президента Володимира Зеленського, звинуватив його у «вбивстві населення» та заявив, що НЛО існує. 

У серпні 2023 року Дональд Трамп дав інтерв'ю Карлсону після того, як відмовився йти на дебати претендентів від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року. Згодом Трамп заявив, що готовий розглядати кандидатуру Такера Карлсона на віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

У грудні 2023 року Такер Карлсон запустив власну стримінгову платформу Tucker Carlson Network.

Фото: Tucker Carlson Network

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6767
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду