Євродепутати пропонують заборонити Карлсону в’їзд до Євросоюзу через інтерв’ю з Путіним

Євродепутати пропонують заборонити Карлсону в’їзд до Євросоюзу через інтерв’ю з Путіним

7 Лютого 2024
1924
7 Лютого 2024
18:33

Євродепутати пропонують заборонити Карлсону в’їзд до Євросоюзу через інтерв’ю з Путіним

1924
Вони вважають, що оскільки Путін — президент країни-агресора, якого оголосив у розшук Міжнародний кримінальний суд, то ексведучий Fox News — не журналіст, а пропагандист кремлівського режиму.
Євродепутати пропонують заборонити Карлсону в’їзд до Євросоюзу через інтерв’ю з Путіним
Євродепутати пропонують заборонити Карлсону в’їзд до Євросоюзу через інтерв’ю з Путіним

Низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту виступили за запровадження санкцій проти американського журналіста Такера Карлсона. Це відбулося після того, як ексведучий телеканалу Fox News, якого критикують за поширення російської пропаганди, взяв інтерв’ю у Володимира Путіна в Москві. Про це повідомляє Newsweek.

Депутат Європарламенту та колишній прем’єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт заявив, що інтерв'ю з Путіним може призвести до того, що скандально відомий журналіст «опиниться в конфлікті з ЄС». Він закликав своїх колег по Європарламенту розглянути питання про заборону Карлсону на в’їзд до ЄС, назвавши ведучого «рупором» колишнього президента США Дональда Трампа та Путіна.

«Оскільки Путін є воєнним злочинцем, а ЄС накладає санкції на всіх, хто допомагає йому в цьому, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій (ЄС. — “ДМ”) розглянула його справу», — наголосив Верхофстадт.

Колишній депутат Європарламенту Луїс Гарікано, за повідомленням видання, висловив солідарність з позицією Верхофстадта. «Він (Карлсон. — “ДМ”) більше не журналіст, а пропагандист найогиднішого режиму на європейській території, який є найбільш небезпечним для нашого миру і безпеки», — сказав Гарікано.

Євродепутат Урмас Пает, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ Естонії, нагадав, що «Путін — не просто президент країни-агресора, він розшукується Міжнародним кримінальним судом і звинувачується в геноциді та воєнних злочинах».

«Карлсон хоче надати трибуну людині, яку обвинувачують у злочинах геноциду — це неправильно. Якщо Путіну є що сказати, він має сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки він явно висловлював свою симпатію до російського режиму і Путіна та постійно принижував Україну, яка стала жертвою російської агресії. Отже, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити до санкційного списку. Це стосується передусім заборони на в'їзд до країн ЄС», — цитує євродепутата Newsweek.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон приїхав до Москви і взяв інтерв’ю  у Володимира Путіна. Перед цим він анонсував свою розмову з російським диктатором та міжнародним злочинцем у відеозверненні на сайті tuckercarlson.com. «Ми в Москві цього вечора. Ми тут, щоб узяти інтерв’ю у президента Росії Володимира Путіна. Ми зробимо це незабаром», — сказав Карлсон, додавши, що готувався до інтерв’ю з Путіним кілька місяців.

Нагадаємо, у травні 2023 року телекомпанія Fox News оголосила про те, що припиняє співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном, не пояснюючи причин такого рішення.  

Уже 7 червня Карлсон повернувся з новим шоу в мережу X. У першому випуску, зокрема, він відстоював російську дезінформацію, начебто це Україна підірвала Каховську ГЕС та «Північний потік», розкритикував підтримку Україні, висміяв президента Володимира Зеленського, звинуватив його у «вбивстві населення» та заявив, що НЛО існує. 

Невдовзі Fox News надіслала Карлсону лист із вимогою відмовитися від нового шоу. Однак він не припинив випускати програму. У липні 2023-го стало відомо, що ведучий також активно залучає фінансування для нової компанії. 

У серпні того ж року Дональд Трамп, який відмовився йти на перші дебати претендентів на номінацію від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року, дав інтерв'ю Карлсону. 46-хвилинна розмова у перші дні зібрала понад 200 мільйонів переглядів на платформі X. 

Згодом Трамп заявив, що готовий розглядати кандидатуру колишнього телеведучого Fox News Такера Карлсона на віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

Читайте також: 

 Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1924
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду