У Білому домі відреагували на інтерв'ю Такера Карлсона з Путіним

У Білому домі відреагували на інтерв'ю Такера Карлсона з Путіним

8 Лютого 2024
13258
8 Лютого 2024
08:56

У Білому домі відреагували на інтерв'ю Такера Карлсона з Путіним

13258
Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі: Не потрібне ще одне інтерв'ю з Путіним, щоб зрозуміти його жорстокість. А те, що він зробив в Україні, і абсолютно фіктивні причини, якими він намагався це виправдати, цілком очевидні.
У Білому домі відреагували на інтерв'ю Такера Карлсона з Путіним
У Білому домі відреагували на інтерв'ю Такера Карлсона з Путіним

У Білому домі відреагували на інтерв’ю телеведучого Такера Карлсона з президентом Росії Володимиром Путіним. Там вважають таке інтерв’ю непотрібним, бо й так зрозуміло, наскільки жорстокою є агресія РФ проти України.

Про це заявив журналістам у середу, 7 лютого, координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає «РБК Україна» з посиланням на брифінг.

Представника адміністрації США запитали, чи є в Білому домі «якісь занепокоєння щодо будь-якої дезінформації», яка може виникнути з інтерв’ю Карлсона із Путіним.

У відповідь Кірбі сказав, що не стане випереджати інтерв'ю, яке ще не вийшло, проте висловився загалом щодо доцільності такої розмови.

«Я вважаю, що це досить очевидно, усім повинно бути дуже очевидно, що Путін зробив в Україні, і фіктивні, абсолютно фальшиві та смішні причини, якими він намагався це виправдати. Я не думаю, що нам потрібне ще одне інтерв'ю з Володимиром Путіним, щоб зрозуміти його жорстокість», — сказав Кірбі.

Як повідомляв «ДМ», 6 лютого стало відомо, що ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон узяв інтерв’ю у Володимира Путіна в Москві. Перед цим скандально відомий журналіст анонсував свою розмову з російським диктатором та міжнародним злочинцем у відеозверненні на своєму сайті. 

Карлсон заявив, що Ілон Маск пообіцяв не блокувати інтерв’ю з Путіним на платформі X. А також повідомив, начебто попросив про інтерв’ю і президента України Володимира Зеленського. 

При цьому, як пише ВВС в матеріалі, присвяченому анонсованому інтерв'ю, Такер Карлсон неодноразово із симпатією відгукувався про Путіна і не приховує своєї антипатії до президента України Володимира Зеленського, називав того диктатором і висловлювався про нього неприйнятно.

У відповідь на анонс інтерв’ю з Путіним низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту запропонували запровадити санкції проти Такера Карлсона.

Читайте також: 

Нагадаємо, у травні 2023 року телекомпанія Fox News оголосила, що припиняє співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном, не пояснюючи причин такого рішення.  

Уже в червні Карлсон започаткував нове шоу в мережі X. У першому випуску, зокрема, він відстоював російську дезінформацію, начебто це Україна підірвала Каховську ГЕС та «Північний потік», розкритикував західну підтримку України, висміяв президента Володимира Зеленського, звинуватив його у «вбивстві населення» та заявив, що НЛО існує. 

У серпні 2023 року Дональд Трамп дав інтерв'ю Карлсону після того, як відмовився йти на дебати претендентів від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року. Згодом Трамп заявив, що готовий розглядати кандидатуру Такера Карлсона на віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

Фото: Джон Кірбі / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13258
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду