У Підмосков’ї вибухнуло авто пропагандиста Дугіна. Україна до цього непричетна – ОП

У Підмосков’ї вибухнуло авто пропагандиста Дугіна. Україна до цього непричетна – ОП

21 Серпня 2022
2219
21 Серпня 2022
11:47

У Підмосков’ї вибухнуло авто пропагандиста Дугіна. Україна до цього непричетна – ОП

2219
Порушено кримінальну справу про вбивство.
У Підмосков’ї вибухнуло авто пропагандиста Дугіна. Україна до цього непричетна – ОП
У Підмосков’ї вибухнуло авто пропагандиста Дугіна. Україна до цього непричетна – ОП

Смерть журналістки і політолога Дар'ї Дугіної підтвердили в регіональному Слідчому комітеті. Про це повідомляють російські ЗМІ. Порушено кримінальну справу про вбивство. Ведеться слідство.

Україна до цього підриву непричетна, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини». «До вчорашнього підриву Україна, безумовно, не має стосунку, тому що ми не кримінальна держава, якою є РФ, а тим паче не терористична держава», – сказав Подоляк. 

Інцидент стався увечері 20 серпня біля селища Великі Вязьоми у Підмосков'ї. Toyota Land Cruiser Prado вибухнула і спалахнула. За кермом перебувала Дар'я Дугіна. Авто належить її батьку, політологу Олександру Дугіну, якого вважають одним з основних ідеологів президента РФ Володимира Путніна.

У суботу Дар'я та Олександр Дугіни поверталися з пропагандистського фестивалю, який проходить за підтримки влади. В останній момент Дугін сів до іншої машини.

29-річна Дар'я була послідовницею ідей Олександра Дугіна. Вона підтримувала війну Росії проти України, виступала з популяризацією євразійської спільноти в в соцмережах, проводила лекції. Як журналістка, публікувалася у «Федеральном агенстве новостей» (ФАН), що належить Євгенію Пригожину. Співпрацювала з пропагандистськими телеканалами, зокрема, «Царьград» та Russia Today. У березні 2022 року Дар'ю Дугіну включили до санкційного списку США, а в червні вона потрапила під санкції Великої Британії.

Філософа та політолога Олександра Дугіна вважають одним з тих, хто сформував рашистський світогляд Путіна. Дугін переконаний, що Росія має стати лідером неоєвразійства, «сверхдержавой на чолі Євразійського Союзу». Виступає за канонізацію Путіна як російського царя. Дотримується правих поглядів, протистоїть ліберальним ідеям. Виступає за війну Росії проти України та закликає до вбивства українців.

З 2016 по 2017 Дугін був головним редактором пропагандистського телеканалу «Царьград ТВ».

У 2018 році Міністерство культури України за ініціативою Держкомтелерадіо внесло Олександра Дугіна до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці як популяризатора праворадикальних, екстремістських, терористичних ідей».

У 2015 році Дугіна внесли до санкційного списку США.

Фото з російських ЗМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду