Російську пропагандистку Дугіну вбила ФСБ – Данілов

Російську пропагандистку Дугіну вбила ФСБ – Данілов

23 Серпня 2022
1130
23 Серпня 2022
10:25

Російську пропагандистку Дугіну вбила ФСБ – Данілов

1130
Олексій Данілов: «Нам від цієї людини не зимно ніяк, воно нам як мокре горить».
Російську пропагандистку Дугіну вбила ФСБ – Данілов
Російську пропагандистку Дугіну вбила ФСБ – Данілов

Секретар РНБО України Олексій Данілов в етері 24 каналу заявив, що російську пропагандистку Дар’ю Дугіну вбили російські спецслужби. 

Вбивство пропагандистки Данілов пов’язав із «внутрішніми процесами у РФ».

«Нам від цієї людини не зимно ніяк, воно нам як мокре горить. ФСБ зробила цю річ – і зараз буде вказувати, що це зробили хтось із наших. Ми не працюємо таким чином. У нас є більш потужні завдання, які виконують наші хлопці й дівчата. До вибуху цієї пані ми не маємо ніякого відношення – це робота російських спецслужб», – сказав Данілов.  

29-річна Дар'я Дугіна була донькою російського пропагандиста, одного з ідеологів так званого «євразійства» Олександра Дугіна.

Автівка Дугіної була підірвана 20 серпня, коли пропагандистка та її батько поверталися з пропагандистського фестивалю, який проходить за підтримки влади. В останній момент Дугін сів до іншої машини.

Дугіна підтримувала війну Росії проти України, виступала з популяризацією так званого «євразійства» в соцмережах, проводила лекції, публікувалася у «Федеральном агенстве новостей» (ФАН), що належить засновнику ПВК «Вагнер» Євгенію Пригожину.

Співпрацювала з пропагандистськими телеканалами, зокрема, «Царьград» та Russia Today. У березні 2022 року Дар'ю Дугіну включили до санкційного списку США, а в червні вона потрапила під санкції Великої Британії.

Останнім часом Дугіна виступала з доповідями про «імітацію вбивств у Бучі», вела трансляції з тимчасово захопленої росіянами Азовсталі, під час яких поширювала тези про те, що «Азов» заслуговує смерті.  

Російська спецслужба ФСБ поширила фейк, що вбивство Дугіної 20 серпня нібито організувала українка з полку «Азов». 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна до підриву авто, в якому перебувала Дугіна, не має жодного стосунку, оскільки «ми не кримінальна держава, якою є РФ, а тим паче не терористична держава».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1130
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду