В ГУР назвали інтерв’ю Путіна Карлсону спецоперацією, спрямованою на Захід

В ГУР назвали інтерв’ю Путіна Карлсону спецоперацією, спрямованою на Захід

9 Лютого 2024
2796
9 Лютого 2024
18:14

В ГУР назвали інтерв’ю Путіна Карлсону спецоперацією, спрямованою на Захід

2796
Те, що російські спецслужби витрачають колосальні кошти, щоб спробувати вплинути на західну аудиторію, свідчить про її важливість для Кремля.
В ГУР назвали інтерв’ю Путіна Карлсону спецоперацією, спрямованою на Захід
В ГУР назвали інтерв’ю Путіна Карлсону спецоперацією, спрямованою на Захід

Інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна колишньому ведучому американського каналу Fox News Такеру Карлсону було російською спецоперацією і мало донести голос Путіна до глобального Заходу.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов сказав в ефірі національного телемарафону.

«Це не могло не бути спецоперацією. Безумовно, це захід впливу. Безумовно, це інформаційно-психологічна спеціальна операція (ІПСО. — “ДМ”). Так, російська операція. Тому що цільова аудиторія цього інтерв’ю — це західний світ. І ті брехливі наративи та пропаганда мали б у чомусь переконати вільний демократичний світ», — пояснив Юсов.

Зауваживши, що нічого нового в інтерв'ю не було, представник ГУР назвав Путіна «геополітичним божевільним», який «розповідає якісь меми про австрійський генштаб, нісенітниці про міжнародне право, історію, вирішує, якій нації існувати чи не існувати».

«Використали вони цю ІПСО так собі. Але сам факт того, що Росія і російські спецслужби витрачають колосальні кошти для того, щоб пробувати впливати на західну аудиторію, говорить про те, що для них ця аудиторія важлива. Вони розуміють, що саме можливість впливати на демократичний світ, як би вони не обзивали його в своїх пропагандистських шоу, для них є критично важливою», — сказав Андрій Юсов. 

Глобально ця спецоперація, на переконання Юсова, була невдалою: про це свідчать оцінки провідних експертів, політологів, політиків. «Але сам по собі прецедент є, і ми розуміємо, що Росія не полишить таких спроб у майбутньому», — вважає представник ГУР.

А радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк в ефірі телеканалу «FreeДом» сказав, що будь-які заяви Путіна не скасовують факту нападу РФ на Україну та її злочину агресії.

«Інтерв'ю Путіна американському журналісту Такеру Карлсону не відіграє жодної ролі і не може нічого виправдати. На глобальний політичний процес воно не вплине, як і на хід війни. Карлсон просто виконував пропагандистську роботу, надавши слово людожеру Путіну», — сказав Подоляк.

Нагадаємо, вночі 9 лютого ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон оприлюднив своє інтерв’ю з президентом Росії Володимиром Путіним. Перед цим скандально відомий журналіст анонсував розмову з російським диктатором і повідомив, начебто попросив про інтерв’ю і президента України Володимира Зеленського. 

У Білому домі назвали інтерв’ю Такера Карлсона з Путіним непотрібним, бо й так зрозуміло, наскільки жорстокою є агресія РФ проти України. Низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту запропонували запровадити санкції проти Такера Карлсона.

Читайте також: 

Телекомпанія Fox News припинила співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном у травні 2023 року, не пояснюючи причин такого рішення. Уже в червні Карлсон започаткував нове шоу в мережі X, де продовжив відстоювати російську дезінформацію. А в грудні 2023 року Карлсон запустив власну стримінгову платформу Tucker Carlson Network.

У листопаді 2023 року Дональд Трамп заявив, що готовий розглядати кандидатуру Такера Карлсона на віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

Читайте також: 

Фото: Tucker Carlson Network

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2796
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду