В Італії двічі протягом одного дня скасували захід за онлайн-участі російського пропагандиста Олександра Дугіна

В Італії двічі протягом одного дня скасували захід за онлайн-участі російського пропагандиста Олександра Дугіна

29 Січня 2024
3430
29 Січня 2024
16:59

В Італії двічі протягом одного дня скасували захід за онлайн-участі російського пропагандиста Олександра Дугіна

3430
Дугін вільно говорить італійською і досить популярний у деяких середовищах в Італії.
В Італії двічі протягом одного дня скасували захід за онлайн-участі російського пропагандиста Олександра Дугіна
В Італії двічі протягом одного дня скасували захід за онлайн-участі російського пропагандиста Олександра Дугіна

В Італії двічі протягом суботи, 27 січня, скасували проведення конференції «За новий багатополярний світ», одним із онлайн-учасників якої мав стати російський пропагандист Олександр Дугін. Про це Укрінформу розповів координатор групи Art Against Aggression Дмитро Смелянський.

За словами активіста, спочатку проведення конференції було заплановано в будівлі готелю Grand Hotel Guinigi в тосканському місті Лукка. Понад 20 італійських політичних і громадських організацій провели мітинг протесту проти такої події.

«Наші друзі, італійські активісти, повідомили, що 27 січня в Італії двічі за один день була скасована конференція з участю Дугіна “За новий багатополярний світ”. Дугін вільно говорить італійською і досить популярний у деяких тутешніх колах, тому використовує це задля просування ідей “русского міра”», — розповів Смелянський.

Після того, як конференцію в Луцці скасували, організатори перенесли її до іншого, тепер уже секретного місця. 

«Ті, хто записався на зустріч, отримали в телеграмі нову адресу лише за кілька годин до початку заходу. Виявилося, що це готель Golf Hotel Corallo в невеличкому місті Монтекатіні-Терме. За свідченням очевидців, на зустріч приїхало близько 15 осіб, проте коли вони прибули до готелю, то дізналися, що останньої миті конференцію було скасовано», — зазначив координатор Art Against Aggression.

За словами одного з учасників заходу, він «виявив перед готелем не менш ніж 20 правоохоронців, включно з карабінерами, поліцейськими та особами в цивільному».

Мер Монтекатіні-Терме Лука Барончіні заявив, що проведення заходу за участі, нехай і онлайн, ідеолога рашизму та проповідника знищення України Дугіна кинула б тінь на репутацію міста.

«Хочу окремо підкреслити: події останніх тижнів показують, що йдеться вже не про якийсь поодинокий скасований пропагандистський захід, а про те, що до боротьби з російською пропагандою включилися італійські партії та організації. Водночас місцева влада також не бажає бачити російську пропаганду на своїй території», — вважає Смелянський.

Нагадаємо, влітку минулого року СБУ повідомила Дугіну про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у геноциді.

На початку січня 2024-го стало відомо, що влада італійського міста Модена скасувала дозвіл на пропагандистську виставку «Маріуполь — відродження після війни», яку планувала провести культурна асоціація «Росія Емілія-Романья».

Як раніше писав «Детектор медіа», у 2018 році Міністерство культури України внесло Олександра Дугіна до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Тоді ж дві книги російського пропагандиста Держкомтелерадіо вніс до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. У 2015-му Дугін також був внесений до санкційних списків США та Канади як особа, винна в агресії РФ проти України.

У 2021 році російський регулятор Роскомнагляд оштрафував ідеолога та одного з авторів концепції «русскій мір» Олександра Дугіна на 2 тисячі рублів за згадку забороненої в РФ української організації «Правий сектор» на його сайті «Євразія» без відповідної позначки. 

Восени 2022-го стало відомо, що Європейський Союз запровадив санкції у зв'язку з повномасштабною агресією РФ проти України. До переліку увійшли 30 російських громадян, зокрема Дугін.

20 серпня 2022 року у Підмосков'ї загинула донька Олександра Дугіна Дар'я, яка була пропагандисткою і підтримувала та популяризувала українофобські ідеї свого батька.

Розвідка США вважала український уряд причетним до загибелі Дугіної. Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що доньку Дугіна вбили російські спецслужби. Її вбивство службовець пов’язав із «внутрішніми процесами у РФ».

У жовтні 2022-го в Ґданському університеті мала відбутися презентація книги російського ультранаціоналіста, філософа, політолога Олександра Дугіна. Однак після бурхливої реакції соцмереж проведення заходу скасували.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3430
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду