Борис Джонсон скасував своє інтерв'ю Такеру Карлсону, дізнавшись про смерть Олексія Навального

Борис Джонсон скасував своє інтерв'ю Такеру Карлсону, дізнавшись про смерть Олексія Навального

22 Лютого 2024
3116
22 Лютого 2024
10:19

Борис Джонсон скасував своє інтерв'ю Такеру Карлсону, дізнавшись про смерть Олексія Навального

3116
Перед тим британський експрем'єр назвав Карлсона «маріонеткою тирана, диктофоном для диктатора та зрадником журналістики» і дав згоду на розмову з ним в обмін на мільйон доларів.
Борис Джонсон скасував своє інтерв'ю Такеру Карлсону, дізнавшись про смерть Олексія Навального
Борис Джонсон скасував своє інтерв'ю Такеру Карлсону, дізнавшись про смерть Олексія Навального

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відмовився давати інтерв'ю ексведучому американського каналу Fox News Такеру Карлсону. Як повідомляє The Guardian, Джонсон попередньо погодився на розмову, однак скасував інтерв’ю, дізнавшись про смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Як каже Карлсон, він надіслав запрошення британському експрем’єру після того, як той назвав журналіста прислужником Кремля через його скандальне інтерв'ю з російським диктатором Володимиром Путіним, пише видання.

У відповідь, за твердженням ведучого, Джонсон зажадав мільйон доларів. Однак представники експрем'єра назвали це неправдою, заявивши, що сума була запропонована Карлсоном, а Борис Джонсон віддав би гроші в благодійні фонди для українських ветеранів.

«Я не захищаю Путіна, але Путін не просив один мільйон доларів… Уся ця історія — до біса жорстока підстава», — цитує Карлсона The Guardian.

Представник Джонсона у відповідь заявив, що ця історія не відповідає дійсності.

Раніше Джонсон у своїй колонці в Daily Mail розкритикував Карлсона за двогодинне інтерв’ю з Путіним, назвавши його підлабузником диктатора і порівнявши з «каналізаційною трубою». Він зазначив, що Карлсон приїхав до Москви, щоб виконати «добре відому історії функцію» — бути «маріонеткою тирана, диктофоном для диктатора та зрадником журналістики».

Джонсон заявив, що ведучий зрадив «глядачів і слухачів по всьому світу», бо не закликав Путіна до відповіді за «тортури, зґвалтування, підриви дитячих садків» в Україні.

Я повідомлялося, вночі 9 лютого ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон оприлюднив своє інтерв’ю з президентом Росії Володимиром Путіним. Перед цим скандально відомий журналіст анонсував свою розмову з російським диктатором і повідомив, начебто попросив про інтерв’ю і Президента України Володимира Зеленського. 

У Білому домі назвали інтерв’ю Такера Карлсона з Путіним непотрібним, бо й так зрозуміло, наскільки жорстокою є агресія РФ проти України. Низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту запропонували запровадити санкції проти Такера Карлсона.

Телекомпанія Fox News припинила співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном у травні 2023 року, не пояснюючи причин такого рішення. Уже в червні Карлсон започаткував нове шоу в мережі X, де продовжив відстоювати російську дезінформацію. А в грудні 2023 року Карлсон запустив власну стримінгову платформу Tucker Carlson Network.

У листопаді 2023 року Дональд Трамп заявив, що готовий розглядати кандидатуру Такера Карлсона на віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

Нагадаємо також, що з червня 2023 року Борис Джонсон почав писати щотижневі колонки для Daily Mail. Це стало його першою регулярною журналістською роботою після того, як він пішов з Daily Telegraph у 2019 році.

Читайте також: 

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3116
Читайте також
28.02.2024 13:19
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 711
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду