Американський ведучий Fox News Такер Карлсон пішов з посади

Американський ведучий Fox News Такер Карлсон пішов з посади

24 Квітня 2023
2878
24 Квітня 2023
20:35

Американський ведучий Fox News Такер Карлсон пішов з посади

2878
Мовник не пояснив причин такого рішення.
Американський ведучий Fox News Такер Карлсон пішов з посади
Американський ведучий Fox News Такер Карлсон пішов з посади

Американський ведучий політичного токшоу Tucker Carlson Tonight на консервативному телеканалі Fox News Такер Карлсон залишає свою посаду. Про це йдеться на сайті мовника.

У Fox News не пояснюють причин такого рішення. 

«Fox News Media і Такер Карлсон домовилися розлучитися. Ми дякуємо йому за його роботу в мережі як телеведучого та, перш за все, автора», — зазначили в повідомленні.

Пресслужба телеканалу додала, що остання програма Карлсона вийшла в ефір у п’ятницю, 21 квітня. 

Нагадаємо, в ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну «тиранією», а президента України Володимира Зеленського — «маріонеткою адміністрації Байдена».

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, «тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну точку зору». 

Детальніше про наративи щодо України, які поширював Такер Карлсон, читайте у статті Діани Буцко «Американський Соловйов. Які міфи про Україну поширює ведучий Fox News Такер Карлсон».

У 2021 році ми також писали про те, що в мережі з'явилося відео, в якому американець Ден Бейлі говорить ведучому телеканалу Fox News: «Ви найгірша людина, відома людству».

Того ж року Пентагон засудив Карлсона за те, що він назвав жіночі війська «знущанням над військовими США».

Фото: Jason Koerner/Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2878
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду