У Росії повідомили про смерть Олексія Навального

У Росії повідомили про смерть Олексія Навального

16 Лютого 2024
1224
16 Лютого 2024
13:40

У Росії повідомили про смерть Олексія Навального

1224
Російський опозиціонер начебто знепритомнів після прогулянки в колонії, де він відбуває покарання. Лікарі швидкої, які прибули на виклик, констатували смерть.
У Росії повідомили про смерть Олексія Навального
У Росії повідомили про смерть Олексія Навального

Російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний.

«Засуджений Навальний О.  А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Негайно прибули медичні працівники установи, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого», — йдеться у повідомленні Федеральної служби виконання покарань РФ.

Навальному було 47 років. Політик, громадський діяч та публіцист, він був відомий послідовною публічною критикою режиму Путіна, розслідуваннями корупційних схем кремлівської еліти.

За інформацією росЗМІ, у чоловіка відірвався тромб. Російська ж влада пише, що причини його смерті наразі встановлюються. Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков стверджує, що причина смерті опозиціонера досі невідома, її повинні встановити медики. Перевірками, за його словами, займається ФСВП. Володимиру Путіну вже доповіли про інцидент, хоча в команди Навального досі немає підтверджень його смерті. 

Адвокат померлого Леонід Соловйов, посилаючись на рішення родини опозиціонера, відмовився коментувати те, що сталося. Захисник лише зазначив, що 14 лютого відвідував Навального і «все було нормально». Водночас перссекретарка політика Кіра Ярмиш повідомляла у соцмережах, що 14 лютого Навального вкотре відправили до штрафного ізолятора.

За даними російських медіа, у колонію «Полярний вовк», де відбував покарання політик, відправили комісію. Ця виправна колонія розташована на крайній півночі РФ, у селищі Харп за полярним колом. РосЗМІ пишуть, що колонія призначена «для особливо небезпечних рецидивістів» і відрізняється надзвичайно жорсткими умовами утримання.

Нагадаємо, у серпні 2023-го Навального засудили до 19 років позбавлення волі. Його визнали винним у «створенні екстремістського співтовариства», «фінансуванні екстремістської діяльності» та інших злочинах. До цього він уже був засуджений за звинуваченнями в шахрайстві. 

Фото: Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду