Навального поховають у Москві 1 березня

Навального поховають у Москві 1 березня

28 Лютого 2024
1700
28 Лютого 2024
13:19

Навального поховають у Москві 1 березня

1700
Могила російського опозиціонера буде на Борисівському цвинтарі.
Навального поховають у Москві 1 березня
Навального поховають у Москві 1 березня

У п’ятницю, 1 березня, у Москві прощатимуться з російським опозиціонером Олексієм Навальним. Про це повідомила його прессекретарка Кіра Ярмиш у соцмережі Х, написала «Українська правда».

 

Сьогодні ж, 28 лютого, дружина померлого політика Юлія Навальна виступила на пленарному засіданні Європарламенту, написало видання «Медуза». Юлія закликала об’єднатися для того, щоб притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.

Крім цього, очікується, що у четвер, 29 лютого, Європейський парламент ухвалить резолюцію у зв’язку зі смертю Олексія Навального. У документі йтиметься про необхідність вжиття заходів «на підтримку політичних в’язнів та громадянського суспільства, яке зазнає утисків» у Росії.

Нагадаємо, 16 лютого російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний.

Російське видання «Медуза» повідомило, що станом на ранок 19 лютого матері Олексія Навального та його адвокату все ще не віддали тіло для поховання. Раніше їх не пустили до моргу в місті Салехард, де, можливо, могли зберігати тіло померлого.

На зустрічі з журналістами прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у відповідь на запитання про видачу тіла Навального заявив, що це питання не належить до компетенції Кремля.

За словами російської судмедекспертки Ольги Фатєєвої, органи слідства іноді роками не дозволяють видачу тіла, щоб приховати сліди справжніх причин смерті.

19 лютого Юлія Навальна, дружина російського опозиційного політика Олексія Навального, виступила із заявою, у якій оголосила, що продовжуватиме справу свого чоловіка.

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1700
Читайте також
17.02.2024 09:00
Павло Рудь
Костянтин Задирака
Олександр С'єдін
Леся Бідочко
Олексій Півторак
Андрій Пилипенко
0
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
59 дн. тому
І жодних перешкод від влади. В той час як пропаганда нацистів твердила що його заборонять ховати публічно щоб не допустити поклоніння. Навіть тоталітарна Росія більш людяна. В Україні чомусь ні в кого з тих, хто жив за її рахунок, не виникає бажання ставати на її захист. Ні 35 000 гладких попів духовність не спонукає ставати на захист улюбленого томоса чи віджатих попівень. Ні чиновники не прагнуть захищати країну яка їх так гарно годувала. Такий він присмак програшу!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду