Борис Джонсон повернувся в журналістику

Борис Джонсон повернувся в журналістику

16 Червня 2023
2044
16 Червня 2023
16:24

Борис Джонсон повернувся в журналістику

2044
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії писатиме щотижневі колонки для видання Daily Mail.
Борис Джонсон повернувся в журналістику
Борис Джонсон повернувся в журналістику

«Ми раді вам оголосити про те, що Борис Джонсон став нашим новим оглядачем. Колонка Бориса, відомого як одного з найдотепніших і найоригінальніших журналістів, з’являтиметься  у Daily Mail щосуботи. А по п’ятницях ви зможете отримати попередній перегляд на MailOnline та The Mail+ on Fridays», — повідомило у твітері Daily Mail.

Перед тим про можливість подібної співпраці написало видання Politico Europe. За даними його джерел, за написання колонки Джонсон отримуватиме «шестизначну суму».

Написання колонок для Daily Mail стане першою регулярною журналістською роботою Джонсона після того, як він пішов з Daily Telegraph у 2019 році.

Про те, що Борис Джонсон може повернутись до журналістики у співпраці з виданням Daily Mail після того, як залишить посаду прем’єр-міністра, «Детектор медіа» писав ще у серпні 2022 року. Тоді про таку ймовірність повідомляла The Guardian.

Видання з посиланням на власні джерела у Daily Mail писало, що до Джонсона звернулися з проханням написати колонку для газети після того, як він залишить Даунінг-стріт. Також The Guardian звертало увагу на те, що Daily Mail присвячує прем’єру більш «теплі» матеріали, ніж, наприклад, видання Daily Telegraph, з яким він співпрацював тривалий час. До речі, у Daily Telegraph за щотижневі колонки Джонсон отримував зарплату у 275 тис. фунтів стерлінгів (близько 330 тис. доларів).

Нагадаємо, 7 липня 2022 року Борис Джонсон повідомив, що йде з поста лідера Консервативної партії і посади прем'єр-міністра, залишившись виконувати обов'язки до обрання нового лідера. Це відбулось на тлі скандалу, пов'язаного з вечірками на Даунінг-стріт під час ковідних обмежень.

6 вересня 2022 року Борис Джонсон залишив посаду прем’єр-міністра Великої Британії.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду