Борис Джонсон в інтерв'ю Гордону: «Якщо Путін відчує ризик втрати Криму, у Кремлі все буде інакше»

Борис Джонсон в інтерв'ю Гордону: «Якщо Путін відчує ризик втрати Криму, у Кремлі все буде інакше»

29 Лютого 2024
9108
29 Лютого 2024
08:41

Борис Джонсон в інтерв'ю Гордону: «Якщо Путін відчує ризик втрати Криму, у Кремлі все буде інакше»

9108
В короткому інтерв'ю експрем'єр-міністр Британії розповів, чи справді «зірвав мирні переговори» навесні 2022-го, поміркував, коли завершиться війна, порадив Путіну «забиратися з України» і поділився способом, «як дізнатися все й відразу».
Борис Джонсон в інтерв'ю Гордону: «Якщо Путін відчує ризик втрати Криму, у Кремлі все буде інакше»
Борис Джонсон в інтерв'ю Гордону: «Якщо Путін відчує ризик втрати Криму, у Кремлі все буде інакше»

Журналіст Дмитро Гордон взяв інтерв’ю в колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Відповідне відео опубліковане на ютуб-каналі «В гостях у Гордона» 28 лютого.

Як повідомляє видання «Гордон», Дмитро Гордон записав інтерв'ю з Джонсоном під час його візиту до Києва у другу річницю вторгнення російських військ 24 лютого. 

В інтерв’ю Джонсон припустив, що війна Росії проти України закінчиться «не цього року і, можливо, навіть не наступного»:

«Усе скінчиться, коли до Росії й до Путіна дійде, що він залишився сам проти сили, яка ніколи не відступить. Ми нізащо не допустимо приниження і знищення України. Ми просто не дамо цьому статися... Але я думаю, що одна річ може дуже швидко змінити ситуацію: якщо в Путіна виникнуть проблеми у Криму. Якщо він відчує ризик втрати Криму, у Кремлі все буде інакше. Таким є сценарій швидкого завершення війни», — цитує Джонсона сайт «Гордон».

Гордон запитав Джонсона, що він, перебуваючи в Києві, сказав би Путіну за два роки повномасштабної війни.

«Я б йому сказав: "Забирайся до біса з України! Зроби собі ласку!". Він же контролює російські ЗМІ — він знайде, як їм усе пояснити. Скаже, мовляв, Україну "денацифікували"... І всю цю маячню. Скаже, що знищив усіх "нацистів" в Україні. Приголомшливо! Тепер забирайся й радій успіху! І в нього вийшло б. Росіяни повірили б йому й зітхнули з полегшенням», — відповів експрем'єр Великої Британії.

Борис Джонсон в інтерв’ю також розповів про те, чи справді він зірвав мирні переговори України й Росії, як це стверджує російська пропаганда, поміркував, чи виділять США допомогу Україні і що буде, якщо до влади у США повернеться Дональд Трамп.

Він також заявив, що Британія повинна виробляти зброю в Україні, розповів про технологічну відсталість Росії, про програму підтримки українських біженців у Британії, а також поділився одним способом, «як дізнатися все і відразу».

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав Україну 24 лютого у другу річницю початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У соцмережі Х він заявив, що це «честь для нього» бути в Києві у цей день. В цей же день до Києва приїхали президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, прем'єр-міністри Канади Джастін Трюдо, Італії Джорджа Мелоні та Бельгії Александер де Кроо.

Нагадаємо, нещодавно експрем'єр Британії Борис Джонсон відмовився давати інтерв'ю ексведучому американського каналу Fox News Такеру Карлсону, який раніше брав інтерв’ю у Володимира Путіна, дізнавшись про смерть російського опозиціонера Олексія Навального. Раніше Джонсон у своїй колонці в Daily Mail розкритикував Карлсона за двогодинне інтерв’ю з Путіним, назвавши його підлабузником диктатора і порівнявши з «каналізаційною трубою». 

Відзначимо, з червня 2023 року Борис Джонсон почав писати щотижневі колонки для Daily Mail. Це стало його першою регулярною журналістською роботою після того, як він пішов з Daily Telegraph у 2019 році.

Фото: «Гордон»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9108
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вася
58 дн. тому
одне гівно лисе інше нечесане
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду