Три українські стрічки візьмуть участь у цьогорічному Берлінале

Три українські стрічки візьмуть участь у цьогорічному Берлінале

17 Січня 2024
1103
17 Січня 2024
16:21

Три українські стрічки візьмуть участь у цьогорічному Берлінале

1103
Міжнародний кінофестиваль у Берліні цьогоріч відбудеться з 15 до 25 лютого.
Три українські стрічки візьмуть участь у цьогорічному Берлінале
Три українські стрічки візьмуть участь у цьогорічному Берлінале

Три українські фільми — «Редакція» Романа Бондарчука, «Intercepted» («Мирні люди») Оксани Карпович і «Трошки чужа» Світлани Ліщінської — ввійшли до програми 74-го Берлінського кінофестивалю, повідомило видання Moviegram.

Картину «Трішки чужа» відібрали до програми Panorama Dokumente. Ця стрічка — особисте дослідження радянського спадку, ідентичність homo soveticus і тяглість її впливу на покоління.

У фестивальній програмі Forum братиме участь фільм «Редакція». Як і попередній фільм Бондарчука «Вулкан», ця стрічка присвячена Херсонщині та її особливому колориту й магнетизму.

Ще один учасник програми Forum — картина «Intercepted», яка демонструє абсурдну реальність телефонних дзвінків російських військових додому, що контрастує з жорстокою реальністю війни в Україні.

Крім цього, у фестивальній секції Generation 14plus відбудеться світова прем'єра короткометражного фільму «Образа» Гліба Осатинського — американського режисера українського походження.

74-й Берлінале відбудеться з 15 до 25 лютого. Частина програми фестивалю ще не оголошена.

Як писав «Детектор медіа», минулого року на Берлінському міжнародному кінофестивалі Україну представляли шість фільмів: повнометражні художні картини «Залізні метелики» Романа Любого і «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, документальні стрічки «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко та «Східний фронт» Віталія Манського і Євгена Титаренка, а також короткометражний ігровий дебют Надії Парфан «Це побачення».

Стрічку «Прокидаючись у тиші» нагородили як найкращий короткометражний фільм у програмі Generation Kplus. Окрім цього, стрічка отримала 2500 євро від німецької благодійної організації для дітей Deutsches Kinderhilfswerk.

Фільм «Це побачення», який показали в рамках програми Berlinale Shorts 2023, отримав спеціальну відзнаку Міжнародного журі.

Фото: фейсбук-сторінка Берлінале

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1103
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду