17 лютого в Берліні відкриється мультимедійна виставка, яка супроводжує світову прем'єру фільму «Редакція» на 74-му Берлінале

17 лютого в Берліні відкриється мультимедійна виставка, яка супроводжує світову прем'єру фільму «Редакція» на 74-му Берлінале

7 Лютого 2024
872
7 Лютого 2024
11:42

17 лютого в Берліні відкриється мультимедійна виставка, яка супроводжує світову прем'єру фільму «Редакція» на 74-му Берлінале

872
У фоє Інституту Пілецького створять інсталяцію, яка допоможе глибше зануритись в атмосферу Херсонщини, «дикого українського Півдня».
17 лютого в Берліні відкриється мультимедійна виставка, яка супроводжує світову прем'єру фільму «Редакція» на 74-му Берлінале
17 лютого в Берліні відкриється мультимедійна виставка, яка супроводжує світову прем'єру фільму «Редакція» на 74-му Берлінале

17 лютого о 15:00 у фоє Інституту Пілецького в Берліні відкриється українська виставка «Щось просте, тваринне, сильне». Подія супроводжує світову прем'єру художньої картини «Редакція» на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Про це організатори виставки повідомили «Детектор медіа» пресрелізом. 

Центром виставки стане мультимедійна інсталяція, що «відтворює простір херсонських редакцій з однойменної стрічки та глибше занурює в контекст регіону. Виставка відчиняє двері до виміру дикого українського Півдня, яким ми його знали всього за кілька місяців до російської окупації», йдеться у пресрелізі.

До експозиції ввійшли фотороботи членів команди стрічки: режисера Романа Бондарчука, оператора Вадима Ількова, продюсерки й співсценаристки Дарʼї Аверченко, фотографа Олександра Течинського та фотографки Лі Білецької.

О 15:30 розпочнеться дискусія за участі Романа Бондарчука і Дарʼї Аверченко, а також виконавця головної ролі й нині військового Збройних сил України Дмитра Багненка. Модеруватиме розмову Ібрагім Набер, репортер видання Welt & Welt am Sonntag. Під час розмови йтиметься, зокрема, про особливий характер та унікальність Півдня України і вплив повномасштабного  вторгнення та російської окупації на ці території. 

Виставка триватиме до 21 лютого 2024 року. Вхід вільний. Графік роботи: 17 лютого, 15:00–18:00, 18–21 лютого, 10:00–18:00. 

Більше про учасників та учасниць виставки та події: 

Роман Бондарчук — український режисер, автор стрічок «Вулкан» та «Українські шерифи», що здобули безліч нагород на міжнародних та українських кінофестивалях; артдиректор і член Відбіркової ради Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини  Docudays UA. Член Українського Оскарівського комітету з 2019 року. 

Вадим Ільков — оператор і режисер документального кіно. Як оператор працював над фільмами «Маріуполіс» Мантаса Кведаравічюса, «Вулкан» Романа Бондарчука та «Сірі бджоли» Дмитра Моїсеєва. Один з організаторів першого українського опенейр-фестивалю «Шешори» (згодом — «АртПоле»). Як режисер зняв кілька документальних стрічок, найвідоміша з яких — «Тато — мамин брат». 

Дар’я Аверченко — продюсерка та сценаристка, очільниця комунікацій і членкиня Відбіркової ради Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Фотографії Дар’ї були представлені на групових та персональних виставках в Україні та Румунії. 

Олександр Течинський — український документаліст, фотограф та продюсер. З початку російсько-української війни працює фоторепортером та продюсером для європейських ЗМІ. Фотографії Олександра публікувалися у виданнях FAZ, Bloomberg, deVolkskrant, NZZ та ін.  Автор документальних стрічок «Все палає» і «Дельта». 

Лі Білецька — мисткиня родом із Херсона. Працює з темами гендеру, тілесності та війни.  Авторка багатьох фотопроєктів, з-поміж яких серії «Стигма», «Лего» та «Як це відчувається?». Художниця брала участь у більш ніж двадцяти колективних виставках в Україні та за кордоном, зокрема в Німеччині, Нідерландах, Швеції та Словенії. 

Дмитро Багненко — дебютував як виконавець головної ролі у фільмі «Редакція». Народився і виріс в Херсоні. Працював журналістом у місцевому виданні «Вгору», де обіймав різні позиції від редактора стрічки новин до очільника відділу роботи з відео. Спільно з BBC World Service зняв документальний фільм «Окупація», що оповідає про життя його родини в російській окупації. З березня 2022 року Дмитро служить у Збройних силах України. 

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, у листопаді 2021 року стало відомо, що режисер Роман Бондарчук завершив зйомки художньої драми з елементами комедії «Редакція».

Цього року «Редакція» — одна з трьох українських стрічок, які відібрали до програми 74-го Берлінського кінофестивалю, що відбудеться з 15 по 25 лютого.

Фото: фейсбук-сторінка фільму «Редакція»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
872
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду