У програмі Panorama Берлінале-2023 покажуть фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової

У програмі Panorama Берлінале-2023 покажуть фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової

19 Січня 2023
1165
19 Січня 2023
10:57

У програмі Panorama Берлінале-2023 покажуть фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової

1165
У «Панораму» зазвичай відбирають нестандартні стрічки, а головний приз вручає глядацьке журі.
У програмі Panorama Берлінале-2023 покажуть фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової
У програмі Panorama Берлінале-2023 покажуть фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової

Художній повнометражний фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової візьме участь у програмі Panorama цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю, де відбудеться світова прем’єра цієї української стрічки. Про це повідомив пресрелізом київський продакшн Family Production, який працював над створенням кінокартини за підтримки Держкіно, у копродукції з Сommonground Pictures та скандинавським кінофондом Film i Väst.

«Панорама» — це офіційна частина Берлінале, яка проводиться з 1986 року. До цієї фестивальної програми відбирають фільми з усього світу з яскраво вираженим політичним, гендерним або соціальним контекстом, зокрема й стрічки, що стосуються проблематики сексуальних меншин. Найчисельніше журі Берлінале – відвідувачі цієї секції – щороку, починаючи з 1999-го, присуджує приз глядацьких симпатій за найпопулярніший художній та документальний фільм, йдеться на сайті фестивалю.

Фільм «Ти мене любиш?» оповідає історію дорослішання, яка розгортається напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. У головних ролях: Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

За словами режисерки Тоні Ноябрьової, зйомки фільму проходили в Україні й були завершені за чотири дні до початку повномасштабного вторгнення Росії. «Це особиста історія мого дорослішання та становлення покоління, — коментує режисерка. — Це моя пісня про прощання з дитячими ілюзіями й про відчайдушні пошуки кохання. Я хотіла, щоб аудиторія фізично відчула, як наше минуле вислизає, немов пісок крізь пальці. Моя Кіра — символ мого покоління, першого покоління незалежної України».

Як повідомляє команда фільму, раніше стрічка взяла участь у секції Work in progress Каннського та Стокгольмського кінофестивалів на майданчиках Tallin Black Nights та Ukraine Now, які представляли сучасне українське кіно. Також картина була відібрана в офіційну програму Work in progress фестивалю у Сан-Себастьяні. Прем'єра в Україні запланована на 2023 рік.

Тоня Ноябрьова — українська кінорежисерка, продюсерка, сценаристка. У її доробку — короткометражні фільми «День незалежності» (2012), «Все буде добре» (2016), а також повнометражна комедія «Герой мого часу» (2018).

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на цьогорічному Берлінале відбудеться світова прем’єра фільму Аліси Коваленко «Ми не згаснемо», а також у секції «Панорама» покажуть фільм режисера Романа Любого «Залізні метелики» про трагедію МН17. Після початку повномасштабного вторгнення Росії Берлінський міжнародний кінофестиваль засудив агресію РФ проти України, однак не підтримав заклики українських кінематографістів оголосити російському кіно бойкот.

Фото: «Ти мене любиш?» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1165
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду