Фільм «Залізні метелики» про трагедію МН17 покажуть на Берлінале

Фільм «Залізні метелики» про трагедію МН17 покажуть на Берлінале

16 Грудня 2022
1817
16 Грудня 2022
10:10

Фільм «Залізні метелики» про трагедію МН17 покажуть на Берлінале

1817
Стрічку демонструватимуть у секції «Панорама». Фестиваль триватиме з 16 до 26 лютого 2023-го.
Фільм «Залізні метелики» про трагедію МН17 покажуть на Берлінале
Фільм «Залізні метелики» про трагедію МН17 покажуть на Берлінале

Фільм «Залізні метелики» режисера Романа Любого про трагедію МН17 покажуть на Берлінале. Стрічку демонструватимуть у секції «Панорама», повідомляють на сайті фестивалю.

Берлінале триватиме з 16 до 26 лютого 2023 року.

«Улітку 2014 року соняшникові поля та вугільні шахти на сході України перетворюються на місце злочину площею 12 квадратних кілометрів. Багатошарове розслідування збиття рейсу MH17, під час якого в тілі пілота знайшли шрапнель у формі метелика, свідчить про причетність держави до воєнного злочину, який залишається безкарним», – йдеться в описі фільму.

У кінокартині поєднали архівні кадри, вирізки зі справ, фрагменти телеефірів, інтервʼю, документальні спостереження, анімацію, елементи перформансу й уривки розмов російських військових.

Фільм створило кінооб’єднання «Вавилон’13» у копродукції з TrimaFilm (Німеччина) та RBB/ARTE (Німеччина). Продюсери стрічки — Андрій Котляр, Володимир Тихий, Давід Лехмер, Ізабель Бертолон, Тріні Ґьотце.

«Вавилон’13» — незалежне об’єднання кінематографістів, що утворилося на початку Революції гідності. Під час повномасштабного вторгнення Росії кінематографісти об’єднання продовжили працювати та знімати війну. З 24 лютого вони випустили понад 100 коротких метрів, також зняті повні метри.

Фільм «Залізні метелики» увійшов братиме участь й у міжнародній конкурсній програмі кінофестивалю Sundance.

У 2022 році на Берлінале український фільм Марини Ер Горбач «Клондайк» отримав приз екуменічного журі секції Panorama, а також приз глядацьких симпатій.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року проросійські бойовики, керуючи російським зенітним ракетним комплексом «Бук», збили пасажирський літак MH17 у небі над Донбасом. Внаслідок цього загинули 298 громадян різних країн. Слідство у справі збиття MH17 триває понад 8 років.

17 листопада 2022 року Окружний суд Гааги визнав громадян Росії Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та громадянина України Леоніда Харченка винними у катастрофі рейсу MH17 та загибелі 298 людей.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1817
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду