У фінському видавництві Tammi вийшла книга журналіста і телеведучого «Еспресо» Сергія Руденка «Бій за Київ»

У фінському видавництві Tammi вийшла книга журналіста і телеведучого «Еспресо» Сергія Руденка «Бій за Київ»

1 Вересня 2023
2175
1 Вересня 2023
17:39

У фінському видавництві Tammi вийшла книга журналіста і телеведучого «Еспресо» Сергія Руденка «Бій за Київ»

2175
А 5 вересня британське видавництво Polity Books перевипустить його книгу «Зеленський без гриму» з новими сімома розділами.
У фінському видавництві Tammi вийшла книга журналіста і телеведучого «Еспресо» Сергія Руденка «Бій за Київ»
У фінському видавництві Tammi вийшла книга журналіста і телеведучого «Еспресо» Сергія Руденка «Бій за Київ»

Сьогодні, 1 вересня, фінське видавництво випустило перший наклад книги українського журналіста Сергія Руденка «Бій за Київ». Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці і підтвердив у коментарі «Детектору медіа».

«Сьогодні у фінському видавництві Tammi вийшла моя книга "Бій за Київ". У перекладі фінською — "Київ — місто героїв". Книга одразу ж вийшла в електронному та аудіоформатах. П'ять годин фінською — про звитягу тих, хто боронив українську столицю. П'ять годин фінською — про тих, хто заслуговує на повагу і пам'ять. На обкладинці робота київського фотокора Wladyslaw Musiienko», — повідомив Сергій Руденко.

Нагадаємо, на початку серпня «Детектор медіа» повідомляв, що книга «Бій за Київ» про оборону столиці після початку повномасштабного вторгнення РФ вийшла у харківському видавництві «Фабула» і в інтерв’ю детально говорив про неї з автором. 

У коментарі нашій редакції Сергій Руденко розповів подробиці про те, як він минулого року писав цю книгу і як шукав можливості її видати.

«У фінському видавництві Tammi раніше уже вийшла моя книга "Зеленський без гриму". Це ті видавці, які мене підтримали у 2022 році, і ще на моменті, коли був готовий лише синопсис книги "Бій за Київ", вони купили права на видання у Фінляндії, — розповів журналіст. — У мене є агент Томас Відлінг, він німець, у нього є своя літературна агенція, він продає права на мої книжки західним видавництвам. Ми пропонували книжку "Бій за Київ" всім видавцям, які видали мою книгу про Зеленського у 2022 році. Якщо права на книгу про президента України придбали 25 видавництв, то на пропозицію придбати права на "Бій за Київ" відгукнулись лише 5 видавництв. Окрім Фінляндії, ця книга має вийти ще в Румунії, Грузії, Північній Македонії та Албанії, принаймні вони заявили, що хочуть її видати».

Як розповів Руденко, книгу «Бій за Київ» він писав з червня по жовтень 2022 року.

«Відверто кажучи, мені було незрозуміло, що буде із українськими видавництвами, книгарнями тощо. З огляду на ситуацію в Україні ми з моїм агентом одразу почали намагатися продавати права на книгу за кордон. Це не тому, що тут не було кому пропонувати, просто я думав, що все буде набагато гірше. Коли ж нам вдалось знайти п'ять іноземних видавництв, які придбали права, ми вирішили спробувати продати цю книгу й в Україні. І ось буквально три тижні тому книга "Бій за Київ" вийшла в українському видавництві “Фабула”», — сказав наш співрозмовник.

На обкладинці українського видання книги — ілюстрація українського графіка Нікіти Тітова, фіни ж створили оригінальну обкладинку, використавши фотографію фотожурналіста Влада Мусієнка, яку опрацювали дизайнери.

«Я більше довіряю у цій ситуації іноземним видавцям, бо вони працюють на свою аудиторію і краще за мене розуміють, що буде продаватися», — прокоментував рішення фінського видавництва автор книги.

Руденко зізнався, що не знає, яким є обсяг накладу його книги фінською, і повідомив деталі своєї угоди з Tammi.

«У жовтні 2022-го, ще до того, як робота над книгою була завершена, я уклав з фінським видавництвом угоду на 7 років. Протягом цього часу вони мають право видавати книгу "Бій за Київ" у тих обсягах, у яких вважатимуть за потрібне, виплачуючи мені роялті», — сказав журналіст.

Користуючись нагодою, «Детектор медіа» також розпитав Сергія Руденка про його роботу на каналі «Еспресо». Він повідомив, що 16 травня 2023-го залишив посаду головного редактора сайту «Еспресо.tv», але залишається на каналі, де виходить у праймтаймі його щоденна програма «Вердикт».

«Для мене новий телесезон почався у червні, коли вихід "Вердикту" перенесли з денного слоту на вечір, з 20:00 до 21:00. Працювати ввечері доволі непросто, бо у цьому слоті є достатньо жорстка конкуренція. Мені здається, у нас виходить непогано, судячи за цифрами, які я бачу», — сказав журналіст.

Насамкінець Сергій Руденко розповів «Детектору медіа», що 5 вересня у Британії у видавництві Polity Books вийде його книга про Зеленського в оновленому вигляді.

«На прохання британців я додав сім розділів, вони звернулись до мене із такою пропозицією взимку цього року. Нова книжка про нашого президента закінчується візитом Джозефа Байдена до України на початку лютого 2023-го», — повідомив журналіст.

Сергій Руденко — ведучий телеканалу «Еспресо», автор книжок про оточення Ющенка, Януковича, Тимошенко. 2021 року в Україні вийшла його книга «Зеленський без гриму». У 2022 році ця книга була перекладена у 25 країнах світу. Видана у Німеччині книга ввійшла у список бестселерів журналу Spiegel.

Фото: Сергій Руденко / фейсбук   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2175
Читайте також
14.08.2023 22:40
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 173
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду