«Радіо Свобода»: У Білорусі демонтують табір ПВК «Вагнер»

«Радіо Свобода»: У Білорусі демонтують табір ПВК «Вагнер»

24 Серпня 2023
2473
24 Серпня 2023
15:08

«Радіо Свобода»: У Білорусі демонтують табір ПВК «Вагнер»

2473
Про це свідчать дані супутникових знімків Planet Labs.
«Радіо Свобода»: У Білорусі демонтують табір ПВК «Вагнер»
«Радіо Свобода»: У Білорусі демонтують табір ПВК «Вагнер»

У селі Цель під Осиповичами в Білорусі демонтували приблизно третину всіх наметів на території табору ПВК «Вагнер», повідомляє Білоруська служба «Радіо Свобода» з посиланням на супутниковий знімок Planet Labs.

Наскільки дозволяє роздивитися знімок за 23 серпня 2023 року, з 273 житлових наметів демонтовано близько 101, зазначає «Радіо Свобода».

За підрахунками медіа, якщо кожен з цих наметів може вмістити близько 20 бійців, то вірогідно, що територію військової частини в селі Цель могли залишити близько 2020 «вагнерівців» із приблизно 5 тисяч, які там перебували.

Однак при цьому скорочення кількості наявної там техніки невелике.

Демонтаж наметів розпочався приблизно 1 серпня, повідомляє видання.

На супутниковому знімку від 14 серпня є можливість побачити процес демонтажу.

Куди вивезли ці намети і чи залишили найманці ПВК «Вагнер» територію Білорусі, наразі невідомо. На доступних редакції «Радіо Свобода» супутникових знімках поки не видно створення подібних наметових містечок на території інших білоруських полігонів чи військових частин.

За інформацією з телеграм-каналів, пов’язаних із ПВК «Вагнер», частину військових відправляють додому в Росію в тривалі відпустки, але цей процес поки не має масового характеру, оскільки в чатах таких повідомлень небагато.

Є ймовірність, що частину найманців почали перекидати до Африки, припускає «Радіо Свобода», також посилаючись на дані з телеграм-каналів, пов’язаних із ПВК.

Також може бути й так, що частину «вагнерівців» перекинуть в інші місця в Білорусі. Нещодавно Білоруська служба «Радіо Свобода» повідомляла про обладнання бліндажів, придатних для проживання в зимових умовах, на території Репищанського військового полігону, розташованого за 20 кілометрів від села Цель. На супутниковому знімку за 31 липня 2023 року можна побачити близько 30 нових об’єктів, які з’явилися на цьому полігоні.

Читайте також:

Нагадаємо, у середу, 23 серпня, Росавіація повідомила, що у Бологовському районі Тверської області РФ розбився літак, серед пасажирів якого, ймовірно, значився ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин.

Невдовзі того ж дня Росавіація опублікувала список пасажирів і членів екіпажу літака, який розбився у Тверській області РФ. У списку пасажирів були ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин та його заступник — Дмитро Уткін із позивним «Вагнер».

Також наближений до ПВК «Вагнер» телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ» повідомив, що тіла Пригожина та Уткіна виявили й упізнали.

24 серпня аналітики Інституту вивчення війни висловили думку, що наказ знищити керівництво ПВК «Вагнер» найімовірніше віддав російський диктатор Володимир Путін, таким чином помстившись Євгенію Пригожину за приниження під час заколоту.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2473
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду