У Росії блокують доступ до публікацій із заявами Пригожина

У Росії блокують доступ до публікацій із заявами Пригожина

24 Червня 2023
2047
24 Червня 2023
12:44

У Росії блокують доступ до публікацій із заявами Пригожина

2047
Зокрема, в російських соцмережах обмеження доступу до новин пояснюють вимогою Генпрокуратури від 23 червня.
У Росії блокують доступ до публікацій із заявами Пригожина
У Росії блокують доступ до публікацій із заявами Пригожина

Російські провайдери та соціальні мережі почали блокувати доступ до новин із заявами ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина після початку протистояння найманців з військовими РФ. Про це пише «Українська правда» з посиланням на інформацію російських медіа.

Зокрема, за даними Sota, соцмережа «ВКонтакте» блокує публікації коментарів Пригожина з посиланням на вимогу Генпрокуратури, яка була видана 23 червня. Про це свідчить скриншот, який поширило видання. 

Скриншот Sota

Окрім цього, «Важные истории» повідомили про те, що російські провайдери, ймовірно, здійснюють блокування новин у Google. Згідно з даними GlobalCheck, доступ до публікацій у Google о 01:00 був у 25% користувачів у Росії. 

Нагадаємо, ввечері 23 червня пресслужба Євгенія Пригожина опублікувала заяву, в якій ішлося, що російська армія вдарила по тилових таборах ПВК «Вагнер».  За словами очільника найманців, «загинуло безліч бійців».

Пригожин пообіцяв, що «зло буде покаране». Він також попросив не чинити опору та не називати це «військовим переворотом».

Окрім цього, за словами очільника ПВК «Вагнер», міністр оборони РФ Сергій Шойгу втік із Ростова: «Шойгу щойно боягузливо тікав із Ростова. О 21:00 він утік боягузливо, як баба. Для того щоб не пояснювати, навіщо він піднімав гелікоптери знищувати наших хлопців, навіщо завдавав ракетних ударів. Цю тварюку буде зупинено».

Натомість у російському Міноборони інформацію про ракетний удар по таборах ПВК «Вагнер» назвали провокацією.  

Офіційну риторику підтримали пропагандистські канали Росії. Зокрема, вночі в ефірі «Первого канала» показали екстрений спецвипуск новин. У ньому ведуча Катерина Андреєва переповіла поширені раніше офіційні заяви російського Міноборони, НАК, Генпрокуратури, Пригожина та ФСБ, а також назвала ситуацію в РФ «заколотом» ватажка ПВК «Вагнер».

Окрім цього, відео удару Міноборони по табору найманців в ефірі назвали фейковим. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2047
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
309 дн. тому
Пройде зовсім трохи часу і обдурена чернь православної секти, раптом зрозуміє, результат заколоту такий як і результат санкцій. Православних завжди дурили. Зате корумпована влада скористається цим, штучно створеним юдеями видовищем, щоб привернути до себе увагу. А от Московія стане навпаки все більш згуртованішою. Знов країна баг програє.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду