Соратник Пригожина запустив на окупованому Запоріжжі нове пропагандистське медіа

Соратник Пригожина запустив на окупованому Запоріжжі нове пропагандистське медіа

18 Липня 2023
912
18 Липня 2023
12:25

Соратник Пригожина запустив на окупованому Запоріжжі нове пропагандистське медіа

912
«Запорізьке агентство новин» створили «за ініціативи» «філії Спілки журналістів РФ» в окупованій Запорізькій області. За словами пропагандистів, сайт має «всеросійське охоплення» і надає «об'єктивну інформацію».
Соратник Пригожина запустив на окупованому Запоріжжі нове пропагандистське медіа
Соратник Пригожина запустив на окупованому Запоріжжі нове пропагандистське медіа

Російські загарбники 12 липня запустили на тимчасово окупованих територіях Запорізької області нове медіа під назвою «Запорізьке агентство новин». Про це повідомив у своєму телеграм-каналі Олександр Малькевич, соратник ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, який відповідає за побудову пропагандистської мережі на окупованій частині півдня України, передає ІМІ.

За даними пропагандиста, сайт створили «за ініціативи Спілки журналістів Запорізької області та Фонду розвитку нових медіа за підтримки уряду області».

Свідоцтво про реєстрацію пропагандистського медіа видала 11 липня 2023 року Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій та масових комунікацій.

За словами пропагандистів, сайт має «всеросійське охоплення», працює за схемою «business to business» та надає «об'єктивну інформацію».

Презентували нове «медіа» Сергій Корабельников, голова «Запорізького регіонального відділення» Спілки журналістів Росії, яке відкрили на окупованій території Запорізької області у квітні 2023 року. А також заступниця директора «департаменту соціально-політичних комунікацій та інформаційної політики» окупаційної адміністрації Запорізької області Ганна Москалець. Вона також є головною редакторкою башкортостанської газети «Октябрьский нефтяник». 

Станом на 17 липня на сайті було опубліковано 268 новин, усі вони не мають авторства. 

У рубриці «Официально» за п'ять днів існування сайту опублікували два дописи від окупаційного голови підконтрольної росіянам частини Запорізької області Євгена Балицького. У рубриці «Мнения» міститься заява заступника голови уряду Росії Марата Хуснулліна про нові окуповані регіони України, новини з підрубриками «Своих не бросаем», «Погода и приметы» тощо.

Як писав «ДМ», гендиректор російського телеканалу «Санкт-Петербург» Олександр Малькевич, який є близьким соратником власника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, з липня 2022 року перебрав під свій контроль теле- і радіопропаганду на окупованих територіях України. Ця система концентрується довкола трьох місцевих медіа в Мелітополі, Херсоні та Маріуполі, а до роботи через брак місцевих колаборантів залучають кадри з Росії. 

У квітні 2023 року російські окупанти за участю Малькевича відкрили в тимчасово захопленому Мелітополі представництво Спілки журналістів РФ на окупованій частині Запорізької області. 

У лютому на тимчасово окупованій території Запорізької області окупанти запустили щотижневу пропагандистську газету «Голос Новороссии».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
912
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду