Два головні телеканали РФ проігнорували похорон Пригожина

Два головні телеканали РФ проігнорували похорон Пригожина

30 Серпня 2023
1093
30 Серпня 2023
14:23

Два головні телеканали РФ проігнорували похорон Пригожина

1093
«Первый канал» і НТВ у підсумкових випусках новин про похорон очільника «Вагнера» не згадали взагалі. А «Россия 1» виділив йому одну хвилину в самому кінці випуску.
Два головні телеканали РФ проігнорували похорон Пригожина
Два головні телеканали РФ проігнорували похорон Пригожина

Російські пропагандистські «Первый канал» і НТВ у підсумкових випусках новин 29 серпня проігнорували факт похорону очільника угруповання «Вагнер» Євгенія Пригожина, який відбувся цього дня в Петербурзі. Про це повідомляють «Агентство» та Meduza.

«Два з трьох головних федеральних телеканалів у підсумкових випусках новин не помітили однієї з головних подій дня — похорону засновника "ПВК Вагнера" Євгенія Пригожина. Лише "Россия 1" розповів про подію наприкінці випуску», — йдеться у повідомленні.

На телеканалі «Россия 1» про похорон Пригожина повідомили аж на 47-ій хвилині випуску. Ведучий говорив рівно хвилину, телеканал не підготував окремого сюжету про подію.

В ефірі показали кадри із закритої церемонії прощання з Пригожиним. Ведучий зазначив, що церемонія була закрита начебто «за побажанням близьких родичів».

Як пише Meduza, у церемонії взяли участь від 20 до 30 осіб. Військових почестей, як належить «герою Росії», Пригожину не надавали. Після церемонії прощання цвинтар оточили працівники поліції та Росгвардії.

«Агентство» відначає, що російські кремлівські телеканали з моменту катастрофи бізнесджету Пригожина розповідають про це як про другорядну подію. Тема з'являється не на початку випусків новин, їй присвячують не більше кількох хвилин.

Нагадаємо, 27 серпня Слідчий комітет Росії після молекулярно-генетичної експертизи підтвердив загибель ватажків ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина і Дмитра Уткіна під час аварії приватного літака у Тверській області.

У середу, 23 серпня, Росавіація повідомила, що у Бологовському районі Тверської області РФ розбився літак, серед пасажирів якого, ймовірно, значився ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин.

Невдовзі того ж дня Росавіація опублікувала список пасажирів і членів екіпажу літака, який розбився у Тверській області РФ. У списку пасажирів були ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин та його заступник — Дмитро Уткін із позивним «Вагнер».

Також наближений до ПВК «Вагнер» телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ» повідомив, що тіла Пригожина та Уткіна виявили й упізнали.

24 серпня аналітики Інституту вивчення війни висловили думку, що наказ знищити керівництво угруповання «Вагнер», найімовірніше, віддав російський диктатор Володимир Путін, таким чином помстившись Євгенію Пригожину за приниження під час заколоту.

Читайте також:

Фото: Юрій Кочетков / EPA / Scanpix / LETA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1093
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду